HERRA PELASTAA

HERRA PELASTAA

Kolmas kokous Tallinnan Lasnamäellä kokosi jälleen enemmän kuulijoita paikalle kuin kaksi ensimmäistä. Paikalla oli jo kolmekymmentäviisi ”ulkopuolista”, eli ei seurakuntaan kuuluvaa henkilöä. Kokous oli monipuolinen useiden puheenvuorojen ja laulujen kanssa. Jari Tuominen käytti myös rohkaisevan puheenvuoron kertoen uskoontulostaan ja Jeesuksen voimasta. Minä puhuin Betesdan lammikon ihmeestä jossa Jeesus paransi halvaantuneen m... Lue lisää »

SUURI JEESUS

SUURI JEESUS

Helmikuun Suuri Jeesus kokouksen alussa Algerialaissyntyinen evankelista Omar Taleb toi rohkaisevan sanan siitä kuinka Jumala haluaa tehdä uutta elämässämme ja rukoili Pyhän Hengen läsnäolon hallintaa kokoukseen.  Jarkko ja Maiju Juusela johtivat väkeä ylistykseen ja seuraavaksi evankelista Katja Lindeman kertoi siitä kuinka uskoontulo toi muutokseen hänen elämäänsä sekä julisti evankeliumia Jeesuksesta.  ... Lue lisää »

Uskoontuloja Lasnamäellä

Uskoontuloja Lasnamäellä

Vuoden toinen kokous Tallinnan Lasnamäellä oli hyvin rohkaiseva. Alle viisikymmentä henkeä oli kokouksessa läsnä mutta heistä kuusi halusi antaa elämänsä Herralle ja lähteä seuraamaan häntä. Ulkopuolisten osuus kokousväestä kasvoi selvästi edelliseen verraten ja seurakuntalaiset ovat myös aktivoituneet kutsumaan tuttaviaan kokouksiin.  Saarnasin Jeesuksen toisesta tulemuksesta ja siitä kuinka tärkeää... Lue lisää »

SUURI JEESUS

SUURI JEESUS

”Pyhä Henki, tervetullut tänne oot…” -laulu aloitti vuoden ensimmäisen Suuri Jeesus kokouksen. Paikalle oli tullut toistasataa kuulijaa. Ilmapiiri oli vapaa ja odottava. Puhujavieras Juha Ketola toi illan tapahtumassa selkeän viestin synnistä ja sen vaikutuksesta ihmisen elämässä, mutta ennen kaikkea vapaudesta joka tulee Jeesuksen sovitustyön kautta. Vahvan sanoman johdosta saimme taas kokea ja nähdä Pyhän Hengen vet... Lue lisää »

Jälleen Lasnamäellä

Jälleen Lasnamäellä

Tammikuun alussa järjestimme neljän vuoden tauon jälkeen jälleen evankelioivan kokouksen Virossa Tallinnan Lasnamäellä. Kymmenen vuoden ajan saimme pitää Lindakivi -kulttuuritalolla evankeliumin kokouksia lähes sata kertaa. Tallinnan Täyden Evankeliumin Seurakunnan musiikkivoimat olivat jälleen paikalla ja mielenkiinnolla odotimme tuleeko kuulijoita paikalle.  Viitisentoista ”ulkopuolista” tuli ja kokouksen lopussa yksi heistä ha... Lue lisää »

PARANIN VIIME KERRALLA

PARANIN VIIME KERRALLA

Marraskuun Suuri Jeesus tilaisuudessa oli nyt n 60-70 henkeä paikalla. Katukappelin ylistysryhmä palveli musiikissa, Juhani Kolehmainen johti kokousta, Katja Lindeman ja Juha Kotisaari julistivat evankeliumia ja rukouspalvelijat välittivät Pyhän Hengen antamia sanomia sekä palvelivat esilletulevia jotka moninaisissa tarpeissa tulivat Jeesusta kohtaamaan. Monet heistä tulivat juuri tiedon sanojen johdosta rukouspalveluun.    Eräs esilletulijoista sa... Lue lisää »

Suuri Jeesus lokakuussa

Suuri Jeesus lokakuussa

Torstai-illan kokouksessa oli sata henkeä paikalla. Hervannan Katukappelin ylistysryhmä johti väen ylistykseen Tanja Kajavan johdolla. Ylistyksen lomassa hän kertoi Kuinka Jumala oli parantanut hänet syövästä menneen kesän aikana. Markku Tuppurainen Seinäjoelta saarnasi värikkäästi monien esimerkkien kautta Jumalan armosta ja Jeesuksen riittävyydestä meidän pelastukseksemme. Rukouspalvelussa jälleen monet saivat kohdata He... Lue lisää »

Latvian vankiloissa

Latvian vankiloissa

Lokakuun lopulla vierailimme jälleen Riikan ja Jelgavan vankiloissa. Jelgavassa parikymmentä miestä oli kokouksessa. Valtaosa heistä oli meille uusia kasvoja. Lähes kahden tunnin kokoukseen mahtui paljon kertomuksia ja todistuksia Herran teoista, uskoontuloista ja ihmeistä, sekä laulua, saarnaa ja rukousta. Paikalla ollut pastori välitti myös sanoman parille ryhmäläisellemme. Herran läsnäolo oli vahva tilaisuudessa.  Riikassa pidim... Lue lisää »

SUURI JEESUS

SUURI JEESUS

Syyskuussa sanaa oli jakamassa Mikä Särkkä joka julisti Jeesusta palavalla sydämellä. Mikan innoitus oli vahva ja mukaansatempaava. Oli myös hienoa nähdä jälleen toistasataa ihmistä koolla ylistämässä Herra ja odottamassa hänen tekojaan ja kosketustaan. Joku parantui, joku tuli uskoon, joku sai lohdutuksen ja rohkaisun tiedon sanojen kautta, joita Pyhä Henki jakoi. Esirukouspalvelu kesti pitkään, varsin pitkä&au... Lue lisää »

Latvian kouluissa

Latvian kouluissa

Kuoluvierailumatka Latviaan sijoittui pohjois Latviaan Rencenin, Matisin ja Varinin kouluihin. Yli kaksisataa oppilasta ja opettajaa sai kuulla Jumalan rakkaudesta draamojen, laulujen ja puheiden kautta. Ei ole itsestään selvää että tällaiseen työhön on avautunut mahdollisuus. Latvian kouluissa ei opeteta uskontoa elleivät koulut itse sitä halua ja siksi useimmissa kouluissa sitä ei tapahdu. Siksi kaikki mahdollisuudet päästä ke... Lue lisää »

SUURI JEESUS elokuussa

SUURI JEESUS elokuussa

Elokuun sateinen Suuri Jeesus -ilta keräsi runsaasti väkeä koolle. Kun ulkona vesisade taukosi alkoivat Hengen sateet vuotaa helluntaiseurakunnan rukoushuoneella. Klo 18 alkanut ylistys- ja palvontahetki kokosi koolle satakunta Herraa ylistävää ja rukoilevaa osanottajaa ja itse Suuri Jeesus -kokouksessa oli nyt 170 henkeä paikalla. Hervannan Katukappelin ylistysryhmä johti kokousväkeä Herran eteen, Juha Kotisaari, Katja Lindeman ja vierailevana p... Lue lisää »

Enkeleiden kirjanpitoa

Enkeleiden kirjanpitoa

Vuoden toinen “vankilamatka” tehtiin kesäkuun alussa Daugavpilsiin, Jelgavaan ja Riikaan. Lauantaiaamuna Daugavpilsin Valkoinen Joutsen vankilassa yksitoista elinkautisvankia sai kuulla pelastuksen evankeliumia ja todistuksia Jeesuksen voimasta.  Illaksi ajoimme Jelgavaan jossa 27 miestä oli koolla tutussa kokoussalissa. Kokouksen jälkeen eräs uskovainen pitkäaikaisvanki sanoi nähneensä näyn kokouksen aikana. Näyssä enkelijoukko il... Lue lisää »

SUURI JEESUS päivä

SUURI JEESUS päivä

Helatorstain SUURI JEESUS päivä kokosi yllätyssuuren osallistujamäärän. Jo iltapäivän ruokous- ja palvontaosioon, joka jatkui opetusosuudella profetaalisesta palvelusta, osallistui kaksisataa henkeä. Iltatilaisuuteen osallistui 350-400 henkeä. Tämä oli yli kaksinkertainen määrä mitä milloinkaan aiemmin on ollut paikalla. Mistä se kertoo? - Siitä että jano Jumalan puoleen on kasvamassa. Aito jano ei vain tulla... Lue lisää »

LATVIAN KOULUISSA

LATVIAN KOULUISSA

Sastamalan ja Very:n koulutyöryhmä vieraili jälleen Latvian kouluissa toukokuussa. Viidellä eri paikkakunnalla Grundzalessa, Apessa, Gaujienassa ja Palsmanessa tavoitettiin noin 360 oppilasta ja opettajaa. Draamojen, laulujen ja puheiden kautta evankeliumi välittyi jälleen moniin nuoriin sydämiin ja vanhempiinkin!    Matkalla mukana Pavel Pesonen ja Sastamalan väki. ... Lue lisää »

SUURI JEESUS helmikuussa

SUURI JEESUS helmikuussa

Helmikuun SUURI JEESUS kokous kokosi satakunta kuulijaa Tampereen Helluntaiseurakunnan kokoussaliin. Ilahduttavaa oli että kuulijoista suurin osa oli kasvoiltaan meille tuntemattomia. Nälkä ja jano suuren Jeesuksen puoleen on selvästi olemassa ja meillä oli taas mahdollisuus olla julistamassa Häntä ja hänen armonsa ja voimansa suuruutta. Mika Särkkä oli vierailevana puhujana julistamassa, oma lauluryhmämme Lasse Vainiomäen säest&aum... Lue lisää »

Jumalan Aika Mäntässä

Jumalan Aika Mäntässä

Vuoden ensimmäiset Jumalan Aika -kokoukset pidettiin Mäntän Helluntaiseurakunnassa tammikuussa. Lauantai-iltapäivänä paikalle tuli 60-70 kuulijaa ja illan kokoukseen vielä kymmenkunta lisää. Jo ensimmäisen kokouksen jälkeen tuli esille parikymmentä ihmistä etsimään uudistusta hengelliseen elämäänsä esirukouspalvelu kesti pitkään. Tauon jälkeen jatkettiin iltatilaisuudella ja sanoma jatk... Lue lisää »

Vankiloissa jälleen

Vankiloissa jälleen

Kolmen vuoden jälkeen teimme jälleen evankeliointimatkan Latvian vankiloihin. Tauon jälkeen vankiloihin oli tullut uusia vankeja ja valtaosa “kokousväestä” koostui heistä. Oli hienoa julistaa evankeliumia tällaiselle joukolle.  Jelgavassa paikalle tuli parikymmentä miestä ja heidän myönteinen asenteensa tilaisuuteen oli hyvin nähtävissä. Laulupuolella oli nyt vastuussa vain Vihtori Muhujärvi. Pavel Pesonen kerto... Lue lisää »

Vuosi 2022

Vuosi 2022

Vuosi 2021 Pandemian hellittäessä saimme järjestää jälleen enemmän kokoustoimintaa. Suomessa järjestimme Jumalan Aika -kokoustapahtumia Sastamalassa, sekä Vapaakirkossa että Helluntaiseurakunnassa. Näissä yhteensä neljä kokousta koska tapahtumapäivissä oli aina kaksi tilaisuutta. Kangasalla oli myös kaksi tilaisuutta. Kokouksissa oli runsaasti väkeä paikalla. Sastamalan Vapaakirkon pastori sanoi että tapahtuma oli heil... Lue lisää »

Vuosi 2021

Vuosi 2021

Pandemian tähden yhdistyksen normaali työ Viroon ja Latviaan oli keskeytyksissä. Rukousiltoja järjestettiin kuitenkin Suomessa 38 kertaa.  Syksyllä yhdistys aloitti Jumalan Aika -nimellä kokoustoiminnan joka kohdistui lähinnä Pirkanmaan romaniväestön tavoittamiseen. Näitä kokouksia oli Nokialla ja Ylöjärvellä. Näissä olivat palvelemassa Juha Kotisaari, Feija Friman ja Jani Lindroos ja musiikissa Victory Tori... Lue lisää »

JUMALAN AIKA Nokialla

JUMALAN AIKA Nokialla

Lokakuu 16. päivä VEry järjesti ensimmäisen JUMALAN AIKA kokouksen Nokian Helluntaiseurakunnassa. Tilaisuus suunnattiin lähinnä romaniväestölle. Vaikka kokouksen ilmoittelu jäi vaatimattomaksi niin paikalle saapui kuitenkin n 80 henkeä joista useat varsin kaukaakin. Sanassa palvelivat Juha Kotisaari, Feija Friman ja Jani Lindroos ja musiikissa Victory Tori Trio Vihtori Muhujärven johdolla.Kokouksen ilmapiiri vaihteli tarkkail... Lue lisää »

Katse ristiinnaulitussa Kristuksessa

Katse ristiinnaulitussa Kristuksessa

SUURI JEESUS -illassa marraskuussa oli jälleen runsaasti väkeä. Simo Kahri avasi kokouksen vieden kokousväen suoraan asian ytimeen ja katseet kiinnittyivät Kristukseen. “Heittäkää kaikki murheenne hänen päälleen, sillä hän pitää teistä huolen” julisti Katja Lindeman tuodessaan sanan sydämeltään Jumalan huolenpidosta ja siitä kuinka voimme jättää hänen kannettavakseen niin iso... Lue lisää »

SUURI JEESUS

SUURI JEESUS

Suuri Jeesus tapahtumassa sanoma rististä kohtasi kuulijan, sana lävisti ja herätteli. Evankeliumi on voimallinen ja Jumalan Henki vaikuttaa sanan julistuksessa. Useat tulivat jälleen rukouspalveluun kohtaamaan Herra erilaisten tarpeiden kanssa.   Ristin sanoma on annettu meille julistettavaksi, jotta mahdollisimman moni saisi kohdata elävän Jumalan, Jeesuksen!  -“Sanoma rististä on hullutusta niille, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jot... Lue lisää »

SUURI JEESUS

SUURI JEESUS

Suuri Jeesus tapahtuma veti hyvin väkeä paikalle, noin 130 kohtaamassa Jumalaa Tampereen Helluntaiseurakunnalla. Uskoon tuli useampi henkilö Mika Särkän tuoman vahvan sanoman kautta. Jumalan Pyha Henki toimi murtavalla tavalla rukauspalvelussa ja saimme vahvistua uskossamme sekä rohkaistua Jumalan henkilökohtaisen puheen kautta... Lue lisää »

Kaksi tuli uskoon

Kaksi tuli uskoon

Kaksi henkilöä eli pariskunta halusi tulla uskoon Viron Narvassa jossa olimme palvelemassa seurakuntaa. Eija, Rosita, minä ja Elvi Tallinnasta tulkkina tulimme Narvaan lauantaina mukanamme 700kg kaurahiutaleita ja näkkileipää. Jotkin asiat eivät muutu koskaan. Niitä ovat ihmisen fyysisen ruoan tarve sekä hengellisen leivän tarve. Näissä molemmissa saimme olla Herraa palvelemassa Narvan seurakunnan hyväksi. Päiväkokouksess... Lue lisää »

Nouto- ja vientipäivät

Nouto- ja vientipäivät

Koronavirusrajoitteiden tähden emme voineet tehdä useaan kuukauteen matkoja Baltiaan. Tallinnan Lasnamäen kokoussali Lindakivi oli suljettu myös toukokuun puoliväliin asti ja sen jälkeenkään ei saliin ole saanut ottaa kuin 30 henkeä sisään, eikä myöskään ketään yli 65 vuotiasta. Siksi kokoustoimintaa ei ole ollut. Aikaa on ollut kuljetuskaluston kunnostukseen ym.  Nyt kuitenkin alkoi jälleen tapahtua kun... Lue lisää »

Palaa Jeesuksen luokse

Palaa Jeesuksen luokse

Torstai-illan Suuri Jeesus kokous toi satakunta ihmistä Tampereen Helluntaiseurakuntaan.   Juuri alkaneesta virusepidemiasta huolimatta ja ehkä jotkut sen pelästyttäminäkin tulivat Herran kasvojen eteen. Emme joutuneet nytkään pettymään vaan koimme Pyhän Hengen läsnäolon alusta loppuun asti vahvana. Kutsu palata Jeesuksen luokse oli vahvana esillä koko tilaisuudessa ja monet halusivat tulla Herran luokse ja esirukouspalveluun. Juha Kotisaari... Lue lisää »

Evankeliumia Kangasalla

Evankeliumia Kangasalla

Mahtava SUURI JEESUS -kokous Kangasalla. Toistasataa ihmistä tuli kuulemaan evankeliumia ja vastaanottamaan Herralta. Vihtori Muhujärven lauluryhmä sai kokousväenkin mukaansa laulamaan ja Katja Lindeman todisti uskoontulostaan, sekä kehoitti voimakkaasti jokaista elämään Hengen täyttämää elämää. Simo Kahrin julistama uskontäyteinen saarna upposi kuulijakuntaan ja rukouspalveluun tuli runsaasti väkeä. Saimme... Lue lisää »

Daugavpilsin ja Riikan vankiloissa

Daugavpilsin ja Riikan vankiloissa

Todistimme Jeesuksesta, ylistimme Jumalaa ja julistimme evankeliumia Daugavpilsissa kolmessa eri tilaisuudessa ja Riikan keskusvankilassa kahdessa tilaisuudessa joissa molemmissa kappeli oli lähes täynnä. Rohkaisimme ja kutsuimme vankeja antamaan elämänsä Jeesukselle ja 6-7 vankia ilmaisi halunsa elämään Kristuksessa. Jumala yksin tietää mitä kaikkea miesten sydämissä tapahtui. Ei ole hienompaa kuin olla mukana evankeliumin työ... Lue lisää »

...muistettava köyhiä

...muistettava köyhiä

Marraskuussa ja Joulukuussa veimme ruoka-avustusta Sekä Tallinnan Lasnamäen kokouksia varten että Narvan Jumalan Sana -seurakunnalle. Narvan seurakunta auttaa paikkakunnan vähävaraisia ruoka- ja vaatepua tarjoamalla. Herra siunatkoon kaikkea tätä työtä. “Meidän oli vain muistettava köyhiä, ja niin minä olen pyrkinyt tekemäänkin”, sanoo apostoli Paavali kirjeessään Galatalaisille. Tämä on hyvä ohje... Lue lisää »

SUURI JEESUS marraskuu

SUURI JEESUS marraskuu

Marraskuun pimeänä iltana SUURI JEESUS -ilta keräsi lähes kolmesataa osallistujaa Helluntaiseurakuntaan. Oli ilo kokea tapahtuman ilmapiiri josta osallistujat eivät malttaneet poiskaan lähteä.  Joona Salon ryhmän johdolla ylistimme Herraa ja Pekka Perho julisti koskettavaa sanomaa pettyneestä naisesta joka kohtasi Jeesuksen Samarian kaivolla. Rukouspalvelijoiden välittämät tiedon sanat rohkaisivat uskomaan Jumalaan, joka tuntee eläm&a... Lue lisää »

Lokakuussa Lasnamäellä

Lokakuussa Lasnamäellä

Lokakuun kokoukseen Lasnamäellä tuli jälleen runsaasti väkeä. Olimme Jari Tuomisen kanssa paikalla palvelemassa yhdessä Tallinnan Täieliku Evangeeliumi Kogudus -seurakunnan väen kanssa. Saimme todistaa ja saarnata Jeesuksesta joka pelastaa ja parantaa, sekä rukoilla monien puolesta jotka halusivat kohdata Herraa. Kymmenkunta ihmistä halusi myös tehdä ratkaisunsa vastaanottaa Jeesuksen elämäänsä. Jumalalle kunnia tä... Lue lisää »

16 kättä nousi ylös

16 kättä nousi ylös

Rukousaiheenamme matkalle lähtiessämme oli että Herra avaisi vankien sydämet ja sitä saimme nähdä tapahtuvan. Kolmessa ensimmäisessä kokouksessa Jelgavassa ja Riikan keskusvankilassa tapasimme miesvankeja joista osa oli jo uskossa ja osa ei. Henkilökohtaisia todistuksia kuunneltiin hyvin tarkkavaisesti ja myös Jumalan sana näytti kelpaavan uskoville vangeille. Tässä toteutui Jeesuksen sana: “minä oli vankeudessa ja t... Lue lisää »

"Öljyä virtasi jalkaan"

Lauantaina Tallinnan Lasnamäen kokoukseen tuli toistasataa ihmistä paikalle. Olimme edellisenä päivänä vieneet ruokakuorman, noin 1000kg, Viron Narvaan ja palanneet illalla Tallinnaan. Kokouksen ajankohta klo 13 iltapäivällä antaa mahdollisuuden monille vanhuksillekin osallistua tilaisuuteen. Niin nytkin. Vaikka mukana on paljon säännöllisesti käyviä, niin mukana on myös ensikertalaisia. Siksi evankeliumin saarnaaminen on aina ... Lue lisää »

Kesäkuu, heinäkuu, elokuu

Kesäkuu, heinäkuu, elokuu

Kesä-, heinä- ja elokuun kokoukset Tallinnassa Lasnamäellä keräsivät aina toistasataa ihmistä koolle kuulemaan evankeliumia sekä saamaan ruoka-avustusta. Säännöllinen kokoustoiminta on vaikuttanut sen että kuulijoissa paljon uskoontulleita ja myös parantumisia on tapahtunut. Rukouspalveluun tulee ihmisiä jotka sanovat Herran parantaneen heidät edellisissä tilaisuuksissa ja nyt heillä on jokin uusi vaiva johon tarv... Lue lisää »

Kaksi päivää kuusi kokousta

Kaksi päivää kuusi kokousta

Kuusi kokousta kahdessa päivässä Latvian vankiloissa. Tavoitimme toistasataa vankia neljässä eri vankilassa, joissa vierailimme julistaen evankeliumia ja todistaen Herrasta. Sanoman vastaanotto oli erittäin hyvä. Valkoinen Joutsen -vankilassa tilaisuudessa oli kuusitoista elinkautisvankia ja yksitoista normaalivankia. Molemmista ryhmistä viisi miestä tahtoi tehdä uskonratkaisun. Riikan keskusvankilassa kolmestatoista miehestä kymmenen teki us... Lue lisää »

SUURI JEESUS  toukokuu

SUURI JEESUS toukokuu

Helatorstain suuri Jeesus -tapahtuma oli upea kokonaisuus, Petteri Arasalo opetti seminaarissa Hengen lahjoista ja saimme kokea Jumalan voiman rukouspalvelussa. Marko Selkomaa julisti voimallisen evankeliumin sanoman johtaen 7 henkilöä uskonratkaisuun, rukouspalvelussa moni kohtasi jälleen Pyhän Hengen lahjan ja voiman.... Lue lisää »

Lasnamäellä

Lasnamäellä

Tallinnan Lasnamäen kokoukseen saapui sataneljäkymmentä ihmistä. Näistä parikymmentä oli Pääskülan seurakuntalaisia jotka vastasivat jälleen musiikista ja lauluista. Mutta mikä parasta kuulijoissa oli jälleen runsaasti uusia “kasvoja”. Useiden puheenvuorojen kautta julistimme sanomaa Herrasta ja hänen pelastuksestaan ja sanan vastaanotto oli harvinaisen hyvä. Lähes kaksikymmentä henkilöä nousi ... Lue lisää »

Niin alhaalla kukaan ei kulje...

Niin alhaalla kukaan ei kulje...

“Niin alhaalla kukaan ei kulje, ettei siellä Jeesus ois´”; laulunsanat nousivat mieleeni kävellessämme pois kilometrien pituiselta kaatopaikalta Ukrainan Korostenissa. Vähää aiemmin olimme tavanneet kuuden hengen ryhmän joka oli keräämässä metallia tai muuta myytävää tavaraa mukaansa. Viisi heistä olivat saman perhekunnan jäseniä ja he sanoivat tulevansa joka päivä kaatopaikalle. Kerroimme miksi... Lue lisää »

SUURI JEESUS huhtikuu

SUURI JEESUS huhtikuu

Huhtikuun Suuri Jeesus -kokous järjestettiin samana päivänä Tallinnan Lasnamäellä pidettävän tilaisuuden kanssa, jonka puolestaan Pääskülan seurakuntalaiset pitivät nyt itsenäisesti. Tampereella Sampolan saliin saapui jälleen useita ensikertalaisia ja saimme olla julistamassa heille evankeliumia lauluin, henkilökohtaisen todistuksen ja saarnan kautta. AMen kuoro palveli musiikissa, Jari Piiroinen kertoi uskoontulostaan ja He... Lue lisää »

SUURI JEESUS maaliskuu

SUURI JEESUS maaliskuu

Maaliskuun SUURI JEESUS kokouksessa palvelivat Harri Johansson Lenpäälästä ja VEryn oma musiikkiryhmä Veera ja Mikko sekä Arja, Eija ja Harri. Jari Tuominen todisti ensin kokouksessa omasta tiestään Jeesuksen luokse hyvin elävästi ja Harri Johanssonin puhe painottui myös pelastusvarmuuden merkitykseen sekä vesikasteen ja Pyhän Hengen kasteen merkitykseen. Näistä hän kertoi hyvin omakohtaisin esimerkein.  Kokousväkeä ol... Lue lisää »

Evankeliumia ja profeetallista sanaa

Evankeliumia ja profeetallista sanaa

Maaliskuun kokoukset Virossa pidettiin Tallinnan Lasnamäellä ja Itä-Virossa Narvassa. Nyt matkalla olivat Juha, Jari ja Eija. Herran Henki vaikutti voimakkaasti matkalla niin omissa rukoushetkissämme kuin kokouksissakin. Lindakiven kulttuuritalolla oli n 140 kuulijaa ja sanoman vastaanotto oli hyvä. Eija lauloi ja Jari toi vahvistavan sanoman paikalliselle seurakunnalle sekä todisti Jeesuksen voimasta omassa elämässään. Kuusi ihmistä tuli kokouksess... Lue lisää »

Lasnamäellä

Lasnamäellä

Lasnamäen kokoukseen Tallinnassa saapui jälleen runsaasti väkeä. Pääskulan seurakunnan lisäksi paikalla oli suomesta myös Vihtori ja Eija, jotka toivat musiikin ja laulujen kautta oman panoksensa kokoukseen. Puhuin Jesajan kirjan jakeista Jes 55:1-7, joissa on voimakas kutsu palata Jumalan luokse. Kiitos Herralle saimme jälleen rukoilla monien puolesta jotka halusivat näin tehdä! Myös sairaiden puolesta rukoillessa Herra kohtasi ... Lue lisää »

SUURI JEESUS helmikuussa

SUURI JEESUS helmikuussa

Lauantaina 9.2. oli erittäin onnistunut tapahtuma, jossa jälleen muutama ihminen antoi elämänsä Jeesukselle. Tätä varten näitä tapahtumia pidämme, jotta Jeesuksen nimi tulee korotetuksi ja henkilökohtaiseksi. On vain yksi tie Jumalan luokse ja se on Jeesuksen kautta ja se että otamme hänet tosissaan ja elämme hänelle niin sanoin kuin teoin.   VEry bänd palveli musiikissa. Reima Flytström toi henkilökoh... Lue lisää »

Herra kohtaa elinkautisia

Herra kohtaa elinkautisia

Lähetysmatkalla Latvian Daugavpilsin vankiloihin tavoitimme kolmessa tilaisuudessa lähes seitsemänkymmentä vankia. Ensimmäiseen kokoukseen “Valkoinen Joutsen” vankilassa tulivat normaalivangit ja elinkautisvangit yhtäaikaa. Kuitenkin siten että elinkautiset olivat erillään parvekkeella. Heistä kaksi miestä halusi tehdä uskonratkaisun ja samoin normaalivangeista kaksi. Tämä on aina rohkea päätös vankien ... Lue lisää »

Herralle lisääntyy uutta kansaa

Herralle lisääntyy uutta kansaa

Tammikuun kokouksessa Tallinnan Lasnamäellä oli toistasataa kuulijaa paikalla ja Jeesus heidän keskellänsä. Oli ilo saada jälleen julistaa evankeliumia Jeesuksesta joka elää ja toimii tänään.  Viisi ihmistä halusi tulla uskoon ja monien puolesta saimme rukoilla heidän sairauksiensa tähden. Paikallinen seurakunta palvelee koko sydämellään tilaisuuksissa ja he kertoivat kastejuhlan olevan tulossa. Kiitos Jumalalle! N... Lue lisää »

Latvian kouluissa

Latvian kouluissa

... Lue lisää »

Suuria ja pieniä

Suuria ja pieniä

Marraskuun Suuri Jeesus kokouksessa olivat palvelemassa evankelista Paavo Järvinen sekä ylistysryhmä Emilia Riihimäen johdolla.Tilaisuuteen tuli yli kaksisataa ihmistä, joka oli suuri määrä torstai-illan kokoukseksi.Vahva Pyhän Hengen ilmapiiri oli alusta lähtien koettavissa ja esirukouspalveluun tuli paljon ihmisiä. Neljä henkilöä halusi tulla myös uskoon! Tilaisuus veti puoleensa pienenpääkin väkeä, joi... Lue lisää »

Uskoontuloja  Latvian vankiloissa

Uskoontuloja Latvian vankiloissa

Julistimme evankeliumin sanoman Riikan keskusvankilassa, jossa Jumala oli voimallisesti läsnä. Yhdeksän vankia kääntyi Jeesuksen puoleen murtavassa tilaisuudessa. Brasan vankilassa oli Pyhän Hengen hetki Sanassa ja Voimassa. Jouduimme lopettamaan kokouksen aikataulun puitteissa kesken. Jumala jatkaa aloittamansa työ loppuun. Sunnuntaina kävimme Jelgavan vankilassa ja Riikan naistenvankilassa, joissa molemmissa meillä oli hyvät kokoukset. Erityise... Lue lisää »

SUURI JEESUS

SUURI JEESUS

Lokakuun SUURI JEESUS kokous toi Sampolaan runsaasti väkeä. Martti Kallionpää kertoi Jumalan ihmeellisestä siunauksesta Seinäjoella. Seurakunnan jäsenmäärä kaksinkertaistui viidentoista vuoden aikana kun Pyhän Hengen läsnäolo alkoi voimakkaammin vaikuttaa viikoittaisissa Sateet Lähetä -illoissa. Jano ja nälkä Jumalan puoleen edelsi herätyksen aikaa ja saarnassaan hän halusi herättää sit&au... Lue lisää »

Narvassa ja Tallinnassa

Narvassa ja Tallinnassa

Lähetysmatka Viroon suuntautui ensin Narvaan jonne ajoimme perjantaina mukanamme 1100 kg ruokatarvikkeita Jumalan Sana seurakunnalle heidän avustustyötänsä varten. Täysi peräkärry purettiin nopeasti ja kuivaleivät, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja muut tarvikkeet siirtyivät seurakunnan varastoon. Illalla palasimme vielä takaisin Tallinnaan jossa seuraavan päivänä oli jälleen Lasnamäellä evankeliointikokous. Paikalla ... Lue lisää »

SUURI JEESUS

SUURI JEESUS

Syksyn ensimmäiseen SUURI JEESUS -kokoukseen saapui toistasataa ihmistä.  Illan aikana Jumalan rakkaudellinen kutsu oli eri puheenvuoroissa selkeänä ja vahvana läsnä. Oli sellainen tuhlaajapoika- /tyttö ilta. Leevi Ahopellon mukaansatempaava musiikkiosuus ja julistus armollisesta Jumalasta kosketti sydämiä ja rukouspalvelussa monet saivat vapautua taakoistansa. “Täällä on niin valtava Jumalan rakkaus läsnä&rdquo... Lue lisää »

Kaksi kasteelle Lasnamäellä

Kaksi kasteelle Lasnamäellä

Lasnamäellä saatiin iloita kahdesta naisesta jotka olivat halunneet kasteelle uskoontultuaan kokouksissamme. He olivat ottaneet yhteyttä Pääskülan seurakunnan pastoriin ja heidät oli kastettu. Nyt heitä haluttiin sekä siunata että antaa myös Raamatut seurakunnan puolesta. Kokousväessä on mukana paljon sellaisia jotka ovat tehneet ratkaisun seurata Herraa mutta tie kasteelle ja seurakunnan yhteyteen ei ole aina selvää. Oli... Lue lisää »

UKRAINASSA

UKRAINASSA

Kolmas matkamme Ukrainaan keskittyi kokousten pitoon. Korostenin seurakunta ja sen romanityöntekijät olivat järjestäneet kahteen kylään ulkoilmakokoukset joissa saimme sekä kylvää, että leikata viljaa Jumalan aittoihin. Ensimmäisessä kylässä myös kylän johtaja tuli osallistumaan tilaisuuteen sekä kiittämään tulostamme. Hän oli myös yksi niistä jotka kokouksessa tahtoivat tehdä uskonratkaisun. Paikall... Lue lisää »

"Kalansaalis" Lasnamäellä

Tallinnan Lasnamäellä saatiin tämän kesän paras “kalansaalis”. Toistakymmentä miestä ja naista tahtoi tehdä uskoontuloratkaisun Lindakiven kulttuuritalolla pidetyssä kokouksessa. Pääskülan seurakunnan kanssa pitämässämme kokouksessa saimme jälleen todistaa Herrasta ja julistaa evankeliumia. Paikalla oli toistasataa kuulijaa. On hienoa seurata kun kokousväellä ei ole kiire hakemaan ruokakasseja kok... Lue lisää »

Sydämet avautuvat vankiloissa

Sydämet avautuvat vankiloissa

Kesäkuun “vankilakierros” Latviassa tehtiin Riikaan. Matkalla oli Vihtori, Pavel, Eija, Katja ja Juha. Keskusvankilan vankilapastori oli jälleen hyvin tyytyväinen vierailustamme ja sanoi useiden uusien vankien tulevan kokouksiin uteliaisuudesta suomalaisia kohtaan. Nyt olimme uudella osastolla ja saimme rohkaista vankeja luottamaan evankeliumin totuuteen ja Jeesuksen voimaan.  Brasan vankilassa kokoukseen tuli parikymmentä miestä ja jotkut heistä hal... Lue lisää »

Lasnamäellä

Lasnamäellä

Tallinnan Lasnamäen kokoukseen saapui jälleen runsaasti väkeä. Evankeliumia ja ruoka-apua tarvitaan sekä kesällä että talvella. Kokouksen ilmapiiri oli hyvin tarkkaavainen ja vastaanottava. Pääskülan seurakunnan lauluryhmä palveli jälleen hienosti ja kokouksen lopussa julistaessani evankeliumia Pilatuksen kysymyksen pohjalta: “Mitä minun sitten on tehtävä Jeesukselle, jota sanotaan Kristukseksi”, niin kuulijakunta hi... Lue lisää »

Avustusta ja evankeliumia

Avustusta ja evankeliumia

Ruoka-apua ja evankeliumia Latviaan ja Viroon vietiin jälleen toukokuussa. Auto ja peräkärry täynnä kaurahiutaletta, näkkileipää, aamiaishiutaletta, tattaripuurohiutaletta, makaronia, hernekeittoa, kaurapuurohiutaletta, mysliä, säilykekalaa, ym. lähti perjantaiaamuna kohti Latviaa. Päämääränä oli Norkalni-leirikeskus n 30 km Riikan kaupungista itään. Latvian Kristillisen Allianssin presidentti Slava Altu... Lue lisää »

Iloa ja uskoa HelaTorstaina

Iloa ja uskoa HelaTorstaina

SUURI JEESUS -tapahtumapäivä Tampereen Helluntaiseurakunnassa onnistui hienosti. Pastori Usko Katto toivotti väen tervetulleeksi päivään, joka alkoi seminaarilla. Nyt jo kolmatta kertaa järjestetty armolahjaseminaari kokosi paikalle 170 osallistujaa ja Marko Selkomaan värikäs ja innostava opetus rohkaisi astumaan armolahjojen käyttämisessä eteenpäin. Emme kuunnelleet vain teoriaa, vaan harjoitimme myös välittömästi ... Lue lisää »

Jumala kuulee

Jumala kuulee

Jumala kuulee! ”Tämä kirjoitettakoon tulevalle polvelle, ja kansa, joka vastedes luodaan, on kiittävä Herraa, että hän katseli pyhästä korkeudestaan, että Herra katsoi taivaasta maahan, kuullaksensa vankien huokaukset, vapauttaaksensa kuoleman lapset…" Psalmi102   Jälleen matka vankiloihin Daugavpilsiin ja Jekabpilsiin. Kohtasimme lämminhenkisiä vankeja ja rohkaisimme heitä Jumalan sanalla ja omilla todistuksillamme. Mon... Lue lisää »

Jeesuksen läsnäolossa

Jeesuksen läsnäolossa

Lauantain SUURI JEESUS -kokoukseen tuli toistasataa kuulijaa paikalle. Illan ilmapiiri oli alusta alkaen hyvä ja koimme Pyhän Hengen hoitavan läsnäolon vahvistuvan vahvistumistaan kokouksen edetessä. Tampereen Helluntaiseurakunnan AMen lauluryhmä oli jälleen palvelemassa ja pastori Harri Johansson Akaasta palveli sanassa.  Harrin sanoma oli Jeesuksen läsnäolo. Jeesuksen läsnäolo elämässämme, perheessämme ja työss... Lue lisää »

Eteenpäin Gilgalista

Eteenpäin Gilgalista

“Uusi Elämä Jeesuksessa” -kokous järjestettiin Ukrainassa tekemämme romanityön hyväksi. Evankeliumia tilaisuudessa julisti Sastamalan Vapaaseurakunnan pastori Jani Lindroos ja musiikissa palveli VEry:läisten lisäksi Lasse Vainiomäki. Iltaan tuli hyvin väkeä paikalle ja varsinkin romaneja. lmapiiri oli odottava ja kiinnostunut.  Timi Faltin kertoi tuhlaajapojan matkastaan, siitä kuinka hän oli kaiken sen rikkauden mene... Lue lisää »

SUURI JEESUS -MAALISKUU

SUURI JEESUS -MAALISKUU

SUURI JEESUS -kokouksessa maaliskuussa saimme julistaa jälleen ylösnoussutta Kristusta. Tällä kertaa julistusvastuussa oli Tampereen Baptistiseurakunnan pastori Tapio Lohikko. Musiikissa palveli Vesa Nippalan johdolla HALO316 -lauluryhmä, jolle tilaisuus oli ensiesiintyminen. Yllätystodistajaksi paikalle tuli myös evankelista Vesa Linna, jonka uskoontulokertomus oli hyvin puhutteleva hänen kertoessaan Jeesuksen voimasta antaa uuden elämän tuhoutuneen sija... Lue lisää »

Varas tulee varastamaan

Varas tulee varastamaan

Maaliskuun kokous Tallinnassa, Lindakiven kulttuuritalossa, sujui hyvin. Lähes sataviisikymmentä kuulijaa saapui paikalle ja vielä parikymmentä “omaa väkeä”. Eräs vanhempi sisar, joka tuo mukanaan jatkuvasti uusia ihmisiä, tuli nyt hyvin murheellisena tilaisuuteen. Hän kertoi kuinka remontin takia hänen huonekalunsa oli viety varastoon, ja nyt varkaat olivat tyhjentäneet tämän varaston ja vieneet kaikki, jääkaappi... Lue lisää »

Suuri Jeesus - helmikuussa

Suuri Jeesus - helmikuussa

Suuri Jeesus tapahtumassa oli tunnelmaa. Jaakko Pasanen aloitti kokouksen vahvalla sanomalla, jonka jälkeen Marko Selkomaa julisti evankeliumia Jeesuksesta ja johdatti neljä ihmistä Jumalan valtakuntaan. Säännöllinen evankeliumin työ tuottaa hedelmää ihmisten sydämissä ja kaupungissamme. VEry band palveli tapahtumaa kauneilla Kristuskeskeisillä lauluilla, rukouspalvelijat toivat tarkkoja tiedonsanoja jotka johtivat monia kiinnittäm&a... Lue lisää »

"Tuon aina muita mukanani kokoukseen"

“Tuon joka kerran viisi kuusi muuta mukanani kokoukseen, nytkin toin useita lääkäreitä Maardusta”, sanoi tuttu iäkäs sisar Lindakiven kulttuuritalossa. Hän itse on kohdannut Herran avun kokouksissa ja on nyt useiden vuosien ajan tuonut jatkuvasti uusia ihmisiä kokouksiimme. Kuulijoista ei ole koskaan ollut puutetta Lasnamäellä. Nyt jo kahdeksan vuotta pidettyjen kokousten väkimäärä on vaihdellut kolmensadanviidenky... Lue lisää »

“Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina”Heb 13:3

“Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina”Heb 13:3

Vierailu Rigan ja Jelgavan vankiloihin Latviaan tehtiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Nyt matkalla olivat Vihtori, Pavel, Eija, Katja ja Juha. ensimmäisenä kohteenamme oli Rigan keskusvankila jossa viitisentoista miestä saapui tilaisuuteen. Heistä puolet oli ensikertalaisia meille. Kokous sujui hyvin, osa meistä lauloi ja kaikki todistimme Jeesuksen teoista elämässämme. Saimme rukoilla vankien kanssa ja rohkaista heitä kulkemaan Herran kanssa. &nbs... Lue lisää »

SUURI JEESUS - tapahtumia Tampereella

SUURI JEESUS - tapahtumia Tampereella

Lähes vuosi sitten Jumala aukaisi oven ryhtyä pitämään evankelioivia kokouksia kotikaupungissamme Tampereella. Kaikki palaset loksahtivat kohdalleen jo ensimmäistä kokousta järjestettäessä ja asiat olivat hetkessä hyväksytty kaikilta mukaanlähteneiltä tahoilta. Ensimmäiseen kokoukseen tuli julistajaksi Marko Selkomaa kuin sattumalta, sillä hänen oli määrä tulla juuri samana päivänä ... Lue lisää »

Evankeliumia ja avustusta

Evankeliumia ja avustusta

Viikonvaihteen matka Viroon alkoi lauantaiaamuna klo 4.30 Hervannasta. Evankeliointikokouksemme Tallinnan Lasnamäellä alkoi klo 13.00 ja ainoa laiva johon sai enää lippuja lähti klo 7.30 Helsingistä. Perillä Tallinnassa oli vielä pari tuntia odottelua ja sitten kokous johon saapui apua odottavia ihmisiä. Nyt paikalla oli lähes kaksisataa ihmistä. Pääskulan seurakunnan parikymmenhenkinen joukko oli jälleen auttamassa eri tavoin ja ... Lue lisää »

Kahdenlaista

Kahdenlaista "leipää"

Vankilavierailu- ja avustusmatka Latvian Daugavpilsiin tehtiin 24.-27.11. Ruokakuormassa oli elintarvikkeita 1800kg. Näitä paikallinen Pelastusarmeija jakaa viitenä päivänä viikossa kaupungin vähäosaisille. Lukuisa joukko avuntarvitsijoita tulee mukaan myös sunnuntain päiväkokoukseen, jossa heille tarjotaan “iankaikkisen elämän leipää”, pelastuksen evankeliumia. - Tästä Teemu kirjoittaa seuraavasti: "Mat... Lue lisää »

Yksi koulu teki poikkeuksen

Yksi koulu teki poikkeuksen

Vuoden toinen “kouluviikko” tehtiin marraskuussa. Kaikki koulut joissa vierailimme olivat meille uusia. Tiimissämme olivat jälleen Jukka, Merja ja Mikael Sastamalasta ja minä ja Harri Tampereelta. Ohjelmana oli nukketeatteri tuhlaajapojasta, syntituoli-draama, lauluja, lyhyitä puheita ja kertomus siitä miksi  Suomen lipussa oleva risti on niin merkittävä meille suomalaisille. On luontevaa kertoa Jeesuksen työn merkityksestä maamme lipun kautta koska o... Lue lisää »

Jumalan hyvyyttä Lasnamäellä

Jumalan hyvyyttä Lasnamäellä

Marraskuun kokoukseen Lasnamäelle saapui 170 ihmistä, näistä “omaa väkeä” oli noin 20, eli minun ja Harrin lisäksi Pääskulan seurakunnan musiikkivoimat sekä pastori Pavel ja Slava Ukrainasta ja Igor Suomesta. Kokouksessa Pavel kertoi entisestä elämästään ja huonosta isänä olemisestaan ennen uskoontuloaan ja siitä kuinka Jeesus muutti hänen elämänsä. Ilmapiiri kokouksessa oli tarkkaavainen ... Lue lisää »

Ukrainassa

Ukrainassa

Syys-lokakuun matka oli jatkumoa kevään matkalle. Nyt mukana olivat Harri ja Katja, Zanna, Eija ja allekirjoittanut. Ohjelmassa olivat jälleen kotivierailut alueen romanikodeissa, palaverit paikallisten vastuuhenkilöiden kanssa sekä sunnuntain kokous seurakunnalle. Isäntänämme toimi seurakunnan pastori ja romanityöhön siunattu veli Slava. Oli ilahduttavaa nähdä Kuinka Herra oli vastannut rukouksiin joita saimme edellliskerralla rukoilla usei... Lue lisää »

Riikan ja Jelgavan vankiloissa

Riikan ja Jelgavan vankiloissa

... Lue lisää »

HERRA PELASTAA IÄKKÄITÄ

HERRA PELASTAA IÄKKÄITÄ

Syyskuun matka Narvaan ja Tallinnaan meni lähes samalla konseptilla kuin elokuussakin. Ensin Narvaan peräkärryn kanssa jossa oli 2500 kpl kaurahiutalepakettia, sekä lisää vielä autossa. Matkalla Narvaan pysähdyin jättämään osan lastista Kiviölin pastorille Allan Lilleorgille. Hän toimittaa ruoka-apua aina Latviaan ja Liettuaan asti. Narvassa rankka vesisade meinasi uittaa koko purettavan lastin mutta onnistuimme kuitenkin saamaan sen seur... Lue lisää »

Lämpimät päivät Virossa

Lämpimät päivät Virossa

Elokuun matka Narvaan ja Tallinnan Lasnamäelle oli helteinen mutta sujui hyvin. Perjantaiaamuna lähdin kohti Narvaa, jonne vein 2800kg kaurahiutalepaketteja Jumalan Sana seurakunnalle heidän ruoka-aputyöhönsä. Samana päivänä palasin vielä illan ruuhkissa kuumaan (+27 astetta) Tallinnaan, jossa todella oli illan ruuhkat. Jätin peräkärryn Pääskulan seurakunnan pihaan ja sitten kohti suihkua ja majoitukseen.  Lauantai oli... Lue lisää »

Lasnamäellä heinäkuussa

Lasnamäellä heinäkuussa

Heinäkuun kokous Lasnamäellä sujui jälleen hyvin. Pääskulan seurakunta vastasi nyt koko kokouksesta, sekä laulujen, todistusten ja puheiden suhteen. Me toimme mukanamme ruokapussit, joita Harri jakoi kokouksen jälkeen autosta. Kokouksen musiikillinen anti oli myös mahtava ja monipuolinen. Seurakunnan pastori mainitsee usein kokouksissa, että meidän seurakunnassamme me haluamme laulaa. Erilaiset kokoonpanot ja laulut säestyksellä tai i... Lue lisää »

Lasnamäellä ja Latviassa

Lasnamäellä ja Latviassa

Latvian - Viron matkan ensimmäinen päivä sisälsi lyhyen laivamatkan ja 800km ajoa. Tampereelta Helsinkiin, Tallinnasta Latviaan Norkalni- leirikeskukseen ja taas takaisin Tallinnaan. Mukana kuormassa oli ruokatarvikkeita 1600kg leirikeskukseen jonne saavuttiin iltapäivällä sekä 370kg Lasnamäen kokousta varten. Leirikeskuksen isäntä Slava Altuhovs sanoi että tulomme oli ajoitettu aivan oikein, sillä ensimmäinen leiri oli juuri alkanut ja sen j... Lue lisää »

Uusi kärry Herran käytössä

Uusi kärry Herran käytössä

Kesäkuun alun vankila- ja avustusmatkalle saimme ottaa käyttöömme uuden peräkärryn, jonka saimme hankittua kasvavia ruoka-avustuskuljetuksia varten, kiitos Jumalalle siitä. Suuri kiitos myös lahjoittajille, jotka tekivät mahdollisiksi tämän hankinnan! Peräkärryyn saatiin kuormattua 1600kg erilaisia ruokatavaroita, jotka toimitimme Daugavpilsin Pelastusarmeijan avustustyön hyväksi.  Lauantain ensimmäiset kokoukset p... Lue lisää »

"En ole vielä valmis!"

Tallinnan Lasnamäen kokous sujui jälleen totutulla tavalla. Väkeä saapui paikalle runsaasti, ehkä 160 ihmistä. Tällä kertaa Suomesta olivat mukana Juha, Jari ja Eija. Jari toi puheenvuorossaan jälleen kirkkaan todistuksen Jeesuksesta ja Eija lauloi sekä venäjän-, että suomenkielellä. Evankeliumin saarna ja sanoma kosketti jälleen monia sydämiä. Kuulijoiden joukossa oli myös useita ensikertalaisia. Kutsuessan... Lue lisää »

Tsernobylin varjoissa, romanikodeissa

Tsernobylin varjoissa, romanikodeissa

   “Sinut minä tahdon Ukrainaan!”, sanoi pastori Pavel Harrille tavatessamme helmikuussa Tampereella. Kaksi kuukautta tämän jälkeen olimme pienenä ryhmänä (Juha, Harri, Zanna ja Igor) lentäneet Tallinnasta Kiovaan ja sieltä autolla jatkaneet Korostenin kaupunkiin. Kaupunki sijaitsee alueella, jotka kuuluvat säännöllisen valvonnan vyöhykkeisiin Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden seurauksena.   Pavel oli joutunu... Lue lisää »

Jeesusta koroittamassa Lasnamäellä

Jeesusta koroittamassa Lasnamäellä

Lehti-ilmoitus Lasnamäen huhtikuun kokouksesta oli jälleen jäänyt pois paikallislehdestä. Lehden toimituksesta olivat vain sanoneet ettei lehdessä ole tilaa. Siitäkin huolimatta kokoukseen tuli yli sataviisikymmentä kuulijaa. Jälleen Pääskulan Täyden Evankeliumin seurakunnan väki tuli palvelemaan musiikissa ja meitä Suomesta osallistujia oli Juha, Harri, Igor ja Zanna. Kokous oli hyvä ja monipuolinen useiden puheenvuorojen ja m... Lue lisää »

Kiitollisia rehtoreita Latvian kouluissa

Kiitollisia rehtoreita Latvian kouluissa

Latvian maaliskuun kouluviikko toteutettiin jälleen latvialais-suomalaisin voimin. Latviasta mukana olivat Viktorija ja Ainis ja meitä suomalaisia minä, Harri, Jukka ja Merja.Tavoitimme kolmen päivän aikana yli kuusisataa oppilasta ja opettajaa. Koulut vaihtelivat päiväkotilapsista sisäoppilaitosten teineihin mutta sanoma oli kaikille sama.  Tällä kertaa varsinkin rehtorit yllättivät meidät käytöksellään. Erään sadan oppi... Lue lisää »

Hampaatkin parantuivat

Hampaatkin parantuivat

Kokoustilan pienuus oli jälleen ongelmana Lindakiven kulttuuritalolla. Väkeä tuli jälleen yli 200 henkeä paikalle, jossa istumapaikkoja on ehkä 140:lle. Tämä ei haitannut kuitenkaan kokouksen kulkua. Ihmisten halu tulla kuulemaan Jumalan sanaa ja evankeliumia on ilmeinen. Lauluryhmä aloitti jo ennen tilaisuuden alkua ja näin tilaisuus sai hyvän lähdön. Laulut, rukoukset ja puheenvuorot, sekä evankeliumin saarna vaikuttivat. Puhuin Ko... Lue lisää »

"Vangeille vapautusta..."

Helmikuun vankilavierailujen yhteyteen järjestimme ruokakuorman viemisen Norkalni-lastenleirikeskukseen, sekä avustuksen viemisen Riikan messiaaniseen “Sofar-seurakuntaan”. Olemme avustaneet molempia tahoja jo viiden vuoden ajan ja nähneet sen kallisarvoisen työn, mitä he tekevät kukin omilla tahoillaan, lasten ja nuorten, sekä Latvian juutalaisten hyväksi. Perjantai-iltana veimme ensimmäiseksi 500kg kuorman leirikeskukseen, missä se otet... Lue lisää »

Lasnamäellä yli 200 koolla

Lasnamäellä yli 200 koolla

Helmikuun kokoukseen Lasnamäellä tuli jo yli 200 ihmistä. Jouduimme jälleen pitämään kokouksen kulttuuritalon pienemmässä salissa, koska talon johdon päätöksen tähden emme saa enää käyttää suurempaa salia, vaikka olemme jo vuokranneet sen koko vuoden ajaksi. Tämä on tietenkin vanhemmille ihmisille ongelma, koska nyt istumapaikkoja ei enää riitä kaikille. Kokousväki kuitenkin k&au... Lue lisää »

Vasemman käden parantumisten päivä

Vasemman käden parantumisten päivä

“Tänään oli vasemman käden parantumisten päivä,” sanoi Pääskulan seurakunnan pastori Valeri, istuessamme syömässä lauantain kokouksen jälkeen heidän seurakunnassaan. Lasnamäen kulttuuritalolla pidettyyn kokoukseen oli tullut lähes kaksisataa ihmistä ja olimme saaneet rukoilla jälleen monien pelastusta etsivien puolesta. Monia ensikertalaisia oli jälleen mukana. Eräs iäkkäämpi mi... Lue lisää »

Kyyneleet tulvivat esiin

Kyyneleet tulvivat esiin

Jolulukuun matka Viron Narvaan oli avustus- ja kokousmatka. Igor oli jo valmiiksi Virossa ja tuli mukaan Rakveresta. Saimme viedä mukanamme kaurahiutalepaketteja, hernekeittoa, rusinoita, kartanopikkelsiä, makaronia, ananaspurkkeja, välipalapatukoita ja vauvanruokaa, yhteensä noin 900kg. Se tuli hyvään tarpeeseen, sillä seurakunta oli juuri järjestämässä kaupungin vähävaraisia varten joulu-tapahtumaa ja nyt he saivat mitä jakaa.&n... Lue lisää »

“Leipäihmeitä” nykyajassa!

“Leipäihmeitä” nykyajassa!

Yhdistyksemme avustustyö, eli pääasiassa ruoanvienti Viron ja Latvian avustuskohteisiin, on lähes täysin sen varassa mitä saamme lahjoituksena tähän työhön. Varastomme on usein ollut siinä tilassa että vain rukoillen olemme voineet odottaa mistä saamme sen mitä Lasnamäellä odottavat köyhät vanhukset ja perheet odottavat. Tai mitä voisimme viedä Itä-Viroon Narvaan joka on Viron köyhintä alu... Lue lisää »

Viisaita miehiä Latvian kouluissa

Viisaita miehiä Latvian kouluissa

Draaman, laulujen ja kertomusten avulla saimme jälleen viedä sanomaa Latvian lapsille ja nuorille parhaimmasta lahjasta jonka Jumala on meille antanut.  Tällä kertaa ohjelmistossa oli jouluinen kertomus tähteä seuranneista idän miehistä, jotka tulivat kumartamaan Jeesusta hänen syntymänsä jälkeen. Sitä edelsi “syntituoli”- draama, joka esitti Jeesuksen voimaa vapauttaa ihminen synnin siteestä. Draamojen alussa ja lopussa olivat l... Lue lisää »

Vankilakierros

Vankilakierros

Marraskuun vankilakieroksella Latviassa kävimme kolmessa vankilassa joista yksi Jelgavassa ja kaksi Riikassa.  Lauantaina Jelgavassa ensimmäinen tilaisuus oli normaalivangeille, joita paikalle tuli kolmisenkymmentä miestä. Tämä on sama vankila jossa myös Pavel oli aikanaan vankina ja jossa häntä myös ammuttiin erään välikohtauksen aikana. Näistä tapahtumista kerrotaan Pavelin elämästä kertovassa kirjasessa &ldq... Lue lisää »

Mordvan naisen kyyneleet

Mordvan naisen kyyneleet

Marraskuun kokoukseen Tallinnan Lasnamäelle saapui 180 ihmistä. Kävijöiden määrä on noussut jälleen jatkuvasti ja se on tietysti mahtavaa. Olimme varautuneet ruokapussien osalta 160:een tulijaan ja pussit riittivät kaikille halukkaille. Pääskülan seurakunnan lauluryhmä ja jäsenet palvelivat ensin ja sitten oli meidän suomalaisten vuoro. Katja todisti jälleen Jumalan uskollisuudesta ja voimasta meitä kohtaan ja Eij... Lue lisää »

750 Latvian lasta, nuorta ja opettajaa

750 Latvian lasta, nuorta ja opettajaa

Loka- marraskuun kouluvierailut alkoivat tiistaina, jolloin ensin oli kolme koulua, joissa oppilaita esikoululaisista teineihin. Mukana oli myös Moravian kirkon ylläpitämä koulu. Illaksi ajoimme vielä Bauskaan, johon vei tie jonka kaltaista kukaan meistä ei ollut ennen kokenut. Kuoppaista tietä ajettu kolmenkymmenenviiden kilometrin matka vei meiltä tunnin ja se tuntui sadan kilometrin pituiselta. Bauskaan seurakunta oli järjestänyt meille illaksi... Lue lisää »

Nälkäiset Hän täyttää hyvyyksillä

Nälkäiset Hän täyttää hyvyyksillä

Avustus- ja kokousmatka Viron Narvaan alkoi keskiviikkoaamuna, kun täyteenlastattujen auton ja peräkärryn kanssa lähdin ajamaan kohti  Helsinkiä. Mukana oli 1400kg ruokaa. Laivalla yli Suomenlahden ja Tallinnaan, josta Elvi Vainonen tuli tulkiksi mukaan, sitten edessä oli vielä 220km ajomatka Narvaan. Illaksi oli sovittu kokous seurakuntaan. Sitä ennen oli avustuskuorma  kuitenkin purettava seurakunnan varastoon. Nyt mukana oli kaurahiutalepakkauksia, vauva... Lue lisää »

"vanhan ajan herätyskokous"

Lokakuun Lasnamäen kokouksen ilmoitusongelmat nousivat esille muutama päivä ennen tilaisuutta. Paikallislehden “Lasnamäe leht”, piti ilmestyä jo maanantaina ilmaisjakeluna kauppoihin, mutta jostakin syystä se jaettiin vasta perjantaina. Näin ilmoittelu lauantain kokouksesta uhkasi jäädä sen varaan, että ainoastaan perjantaina kaupoissa käyvät ihmiset saisivat tiedon tilaisuudesta, joka oli jo seuraavana päivän&a... Lue lisää »

Kaltereiden takaa huuto:

Kaltereiden takaa huuto: "Merja!"

Matka Latviaan alkaa yleensä aamulla auton kuormaamisella, kuormaan tulee äänentoistolaitteita tai ruokaa, tai molempia, jos on peräkärrykin mukana. Tällä kertaa peräkärryyn lastattiin 260kg kuivaleipää, 160kg vauvanruokaa ja 80kg vehnänjyviä sekä sokeria, Daugavpilsin Pelastusarmeijan työtä varten. Myöhään perjantai-iltana saimme tavarat purettua heidän rukoushuoneelleen, söimme meille valmistetun illallis... Lue lisää »

Seurakunta palvelee

Seurakunta palvelee

Syyskuun kokousmatkalle Tallinnaan lähdin tällä kertaa yksin. Mukanani olivat ruokapussit (160kpl) Lindakiven kokousta varten ja sen lisäksi vauvanruokapurkkeja 300kg, maustekurkkupurkeja 200kg, hapankorppuja 70kg, sekä vielä vaatteita jotka kaikki toimitin Tallinnan Täyden Evankeliumin Seurakunnalle. Seurakunta jakaa avustusta omille vanhuksilleen ja myös muille puutteenalaisille. Osa tavaroista menee Venäjälle asti jossa seurakunnalla on sisarse... Lue lisää »

Tallinnassa ja Narvassa

Tallinnassa ja Narvassa

Olimme porukalla Juha, Eija, Teemu, Harri ja Katja viikonloppuna Virossa. Meitä avusti tulkkauksessa Elvi. Ensin kävimme lauantaina Lasnamäellä, kulttuuritalo Lindakivessä, pitämässä evankelioivan tilaisuuden. Ihmisiä oli koolla n.120, vanhempia miehiä ja naisia joille jaoimme myös ruokakassit. Mukana oli myös Pääskulan seurakunnasta pastoreita ja iloisia Herran palvelijoita, jotka alussa lauloivat muutaman laulun ja pitivät ... Lue lisää »

Herätystä odottaessa

Herätystä odottaessa

Heinäkuun kokousmatkalle Tallinnan Lasnamäelle lähtivät Juha, Teemu, Harri ja Katja. Perjantai-iltana saavuttuamme Tallinnaan kävimme vielä kaupungilla ja jälleen kerran Olevisten kirkossa, joka on yksi kaupungin nähtävyyksistä. Historiallisesti se oli 1400-luvulla Euroopan korkein rakennus valtaisan kirkontorninsa ansiosta mutta vielä merkittävämpi asia on siellä olleen herätyksen voima, joka kolmekymmentä vuotta sitt... Lue lisää »

Siunaus on Jeesuksessa, ei

Siunaus on Jeesuksessa, ei "Humalassa"!

Saavuimme perjantai-iltapäivällä Tallinnaan, minä Igor ja Jari, jossa majoituimme Humalatiellä sijaitsevaan ”Humala” nimiseen hotelliin. Majoituspaikat kesäisin Tallinnassa ovat joskus vaikeasti saatavia ja nyt löysimme tästä paikasta muutaman vapaan huoneen. Nimi ei ollut enne, sillä hotelli oli juuri vaihtamassa omistajaa ja vastaanottovirkailija oli juuri irtisanomassa itseään kun saavuimme paikalle. Huoneiden kunto oli l&aum... Lue lisää »

Ylistystä ja kyyneleitä vankilassa

Ylistystä ja kyyneleitä vankilassa

Latvian vankiloihin lähdimme pitkästä aikaa jälleen ”perusryhmällä”; Vihtori, Eija, Pavel, Merja ja Juha. Pakkasimme matkalle mukaan myös peräkärryllisen ruokaa. Lastina oli nyt perunoita, makaronia, kuivahernettä ja myös kaksi kinkkua. Ne kaikki Daugavpilsin pelastusarmeijan työntekijät tulivat 230km:n päästä kiitollisuudella vastaanottamaan ja viemään kaupunkiinsa köyhien hyväksi. Avustu... Lue lisää »

Ristin sanomaa Latvian kouluihin

Ristin sanomaa Latvian kouluihin

Vuoden kolmas kouluviikko Latviassa sisälsi kahdeksan koulua ja 550 oppilasta ja opettajaa. Mukana oli peruskouluja, erityiskouluja, sisäoppilaitos ja päiväkoti. Kaksi koulua perui tilaisuutemme samana päivänä kun tulimme Latviaan päällekäisten tapahtumien tähden, mutta saimme pitää mahtavat tunnit jälleen Latvian lapsille ja nuorille.  Nyt mukana olivat Jukan ja Merjan lisäksi Matti Karvinen, Vammalan Helluntaiseurakun... Lue lisää »

Vain yksi käsi nousi ylös

Vain yksi käsi nousi ylös

Lasnamäen Lindakiven kulttuuritalossa saimme pitkästä aikaa käyttöömme suuren kokoussalin johon mahtuu 250 henkeä. Olemme saaneet myös salinkäytöstä uuden sopimuksen joka kestää marraskuuhun asti ja se helpottaa työn suunnittelua paljon.  Kokoukseen saapui nyt toistasataa henkeä ja Täyden Evankeliumin Seurakunnan lauluryhmä oli palvelemassa musiikissa. Meiltä mukana olivat sekä Eija joka lauloi- ja M... Lue lisää »

"Jumala Israelissa 2016"

”Jumala Israelissa 2016” projektin kuvausosuus saatiin tehdyksi kymmenessä päivässä, jotka vietimme huhtikuussa Israelissa. Matka toteutettiin 24:n hengen ryhmänä, jossa oli sekä ensikertalaisia, että useamman kerran maassa käyneitä. Oppaina olivat Kinneret Toursin Heikki Kangas ja Johanna Regev ja matkanjohtajina Marjo Kiviranta ja allekirjoittanut.    Koska Israelissa pääsiäisenviettoaika oli juuri alkamassa... Lue lisää »

Kokoukset Pääskulassa

Kokoukset Pääskulassa

Tallinnassa järjestettävät evankeliointikokoukset maalis- ja huhtikuussa järjestettiin nyt poikkeuksellisesti Pääskulassa kokoontuvassa Täyden Evankeliumin seurakunnassa. Emme saaneet huhtikuussa Lindakiven kulttuuritaloa vuokrattua mutta seurakunta, joka on auttanut meitä Lasnamäellä, halusi järjestää tilaisuudet omassa kokoushuoneessaan. Emme myöskään itse Suomesta olleet paikalla, sillä huhtikuussa monet joukostamme... Lue lisää »

Jeesus lasten sydämiin!

Jeesus lasten sydämiin!

Maaliskuun kouluvierailut sattuivat pääsiäisviikolle. Suomesta mukana olivat Jukka ja Merja sekä Pavel ja Juha. Lisäksi kahdeksi ensimmäiseksi päiväksi tuli mukaamme Latviasta kolmen hengen musiikkiryhmä Viktorian johdolla.  Tavoitimme kolmen päivän aikana lähes 800 lasta ja nuorta yhdeksässä eri koulussa tai päiväkodissa. Tällä kertaa päiväkotivierailuja oli useita ja niissä nukketeatteriesit... Lue lisää »

"Etuoikeutetussa paikassa"

Helmikuun vankilakierros Latviassa käsitti kolme vankilaa joista kaksi oli Riikassa ja yksi Jekabpilsissä. Evankeliumia olivat viemässä Vihtori ja Pavel sekä Harri ja Rosita. Lisäksi ryhmä vei samalla peräkärryllisen, eli noin 600kg ruokatarvikkeita, Daugavpilsin Pelastusarmeijan työn tukemiseksi. Jekabpilsissä sekä molemmissa Riikan miesvankiloissa, keskusvankilassa ja Brasassa, tilaisuudet onnistuivat hyvin ja useiden vankien puolesta ... Lue lisää »

Jumala, siunaa Latviaa!

Jumala, siunaa Latviaa!

– Kuulumisia Latvian koulukierrokselta 21. – 25. 2. Teimme koulutyön puitteissa erittäin onnistuneen reissun Latviaan. Vierailimme kaikkiaan 12 koulussa ja ajoimme maan halki Viron rajalta sekä Venäjän että Liettuan rajoille. Tiimin muodostivat konkarit Juha, Jukka, Merja sekä monitaitoinen tulkkimme Linda ja minä, Hannele.   Ohjelma koostui Jukan hulvattomista jutuista & tempuista, Daniel-näytelmästä ja latviankielisestä bi... Lue lisää »

Tila loppuu kokoussalissa

Tila loppuu kokoussalissa

Helmikuun kokoukseen Lasnamäellä olimme varautuneet vain 160:tä tulijaa varten. Edelliskerralla 130 ruokapussia oli riittänyt kokouksen jälkeen mutta nyt kävi toisin. Kokoussalin penkit ovat loppuneet jo monesti ennenkin ja ihmiset ovat joutuneet seisomaan seinänvierillä, mutta nyt alkoi näyttää siltä ettei seinänvierilläkään ole enää tilaa. Olin tällä kertaa ainoana Suomesta tulleena tilaisuudessa... Lue lisää »

Jeesus parantaa

Jeesus parantaa

Menin perjantai-iltana Tallinnaan ja vein Täyden Evankeliumin Seurakunnalle sekä hengellistä että aineellista ruokaa. Hengellinen ruoka käsitti 1500 kpl venäjänkielistä Johanneksen evankeliumia ja 600 Uutta Testamenttia. He olivat pyytäneet tällaista materiaalia evankeliointityötään varten. Aineellinen ruoka käsitti 150 pakettia kaurapuurohiutaletta, joka tulee seurakunnan omaan tarpeeseen. Seuraavana päivänä oli j&aum... Lue lisää »

Naistenkokous Narvassa ym

Naistenkokous Narvassa ym

Matka Itä-Viroon alkoi perjantaiaamuna. Sinä päivän oli 25 astetta pakkasta. Kaunis aurinkoinen päivä, puut olivat lumessa. Oli lumoava maisema. Menomatkalla Narvaan vierailimme Auveren kuntoutuskeskuksessa, jossa tällä hetkellä kuntoutuu kuusi entistä päihderiippuvaista miestä.  Lauantana aamupäivällä matkustimme Narvasta noin 90 km Iisakussa olevaan kuntoutuskeskukseen. Siellä keskustelimme, lauloimme venäj&... Lue lisää »

Joululahjoja rukousvastauksena

Joululahjoja rukousvastauksena

Vuoden viimeinen kokous Lasnamäellä kokosi paikalle ehkä 70 henkeä. Paikallinen lehti ei taaskaan ollut jättänyt tilaa meidän kokousilmoituksellemme ja siksi sen mainostaminen oli jäänyt Andrus Lukaksen jakamien seinä- ym ilmoitusten varaan. Siitä huolimatta ”puskaradiokin” oli varmasti toiminut ja väkeä saapui paikalle.  Täyden Evankeliumin Seurakunnan lauluryhmä pastoreineen tuli palvelemaan ja samoin Igo... Lue lisää »

Hirvikolari, Idän viisaita ja susia

Hirvikolari, Idän viisaita ja susia

Saimme olla viemässä Joulun hyvää sanomaa Latvian lapsille joulukuun ensimmäisellä viikolla. Jukka ja Merja Mäkisen sekä Tiina Kärkkäisen kanssa ajoimme maanantai-iltana Latviassa kohti Daugavpilsiä, kun pimeällä ja sateisella tiellä auton valokeilassa yhtäkkiä näkyi nuori hirvenvasa edessämme. Vain lyhyt jarrutus oli aikaa tehdä ja sitten törmäys eläimeen. Onneksemme kyseessä ei ollut t&au... Lue lisää »

”Muistakaa vankeja ...”

”Muistakaa vankeja ...”

Tämänkertainen ”vankilakierros” Latviassa tehtiin kokoonpanolla Vihtori, Pavel, Rosita, Harri ja Juha. Kokouksia oli järjestetty neljä joista kolme Riikassa ja yksi Jelgavassa. Lauantaina Riikan keskusvankilan tilaisuuteen tuli 21 miestä ja Brasan vankilassa 32 miestä. Harri ja Rosita todistivat koskettavasti Jumalan teoista omassaan ja läheistensä elämässä. He kertoivat Jumalan antamasta voimasta antaa anteeksi, sekä sis&au... Lue lisää »

Naistentilaisuudessa, elojuhlassa ja Manna-apua

Naistentilaisuudessa, elojuhlassa ja Manna-apua

Tällä kertaa matka alkoi poikkeuksellisesti lauantaina ja kesti maanantaihin asti. Lauantaina Kohtla-Järven Jumalan Sana-seurakunnan järjestämä naisten kokous alkoi iltapäivällä ja paikalla oli noin 60 naista Kohtla-Järveltä, Idlasta, Sillamäeltä ja Narvasta. Seurakunnan naistentyön vetäjä Valentina avasi kokouksen rukouksella ja ylistystiimi liittyi tuomaan kiitosta Herralle. Ilmapiiri vapautui siinä hetkessä. Eija... Lue lisää »

Jeesus tuli jokaista varten

Jeesus tuli jokaista varten

  Matka Viron Narvaan alkoi perjantaina, jolloin siirryin auton ja peräkärryn kanssa Viron puolelle Tallinnaan. Aamulla otin Elvi Vainosen mukaan tulkiksi Tallinnasta ja lähdimme ajamaan kohti Narvaa. Avustuskuormana Narvan seurakunnalle oli pääasiassa puurohiutaletta, makaronia ja kuivaherneitä, yhteensä n 1200kg. Lisäksi mukaan tuli seitsemän kappaletta vauvantarvikepakkauksia, hygieniatuotteita, villasukkia ja uusia kenkiä. Seurakunnan avu... Lue lisää »

Herran läsnäolossa

Herran läsnäolossa

Lokakuun kokous Lasnamäellä oli ilmapiiriltään harvinaisen vahva ja koskettava. Tallinnan Täyden Evankeliumin Seurakunnasta tuli jälleen pastori Parindin mukana musiikkiryhmä ja esirukoilijoita kokoukseen palvelemaan. Väkeä tuli paikalle yli 160 henkeä ja meitä Suomesta tulleita oli Juha, Harri, Katja ja Igor.  Andrus Lukas aloitti kokouksen julistamalla Jumalan hyvyydestä ja kertomalla omasta uskoontulostaan. Täyden Evankeliumin seura... Lue lisää »

Ehkä viimeinen kutsu

Ehkä viimeinen kutsu

Evankeliointikokoukseen Lasnamäelle saapui nyt ensimmäistä kertaa Tallinnalaisen ”Täyden Evankeliumin Seurakunnan” musiikkiryhmä palvelemaan. Seurakunnan pastori  ilmoitti jo keväällä, että he haluavat olla auttamassa työtämme. Seurakunnasta tuli musiikkiryhmän lisäksi myös ryhmä naisia, jotka kokouksen aikana olivat rukouksessa sen puolesta. Meitä Suomesta tulleita oli mukana Juha, Merja, Eija, Zanna j... Lue lisää »

"Hän on tääll, Hän on tääll …"

Syksyn ensimmäinen matka Latvian vankiloihin tehtiin nyt kolmeen mieheen. Peräkärryssä ja autossa oli näkkileipää, puurohiutaletta, makaronia, kuivahernettä ja vehnää n 800kg. Sen lisäksi veimme mukanamme kuusi vauvantarvikepakkauksta joita olimme jälleen saaneet seurakuntamme sisarten Pirita Jääskeläisen ja Ritva Palo-ojan kautta. Torstai-iltana, laivamatkan ja 700 kilometrin ajomatkan jälkeen saavuimme Daugavpilsiin, jo... Lue lisää »

Evankeliumin voimaa

Evankeliumin voimaa

Elokuun kokoukseen Tallinnan Lasnamäelle lähdimme viiden hengen ryhmällä. Mukana olivat Juha, Merja, Harri ja Katja sekä Simo Kahri joka oli tutustumassa Lasnamäen toimintaamme. Simo on tehnyt paljon työtä Venäjän Karjalassa sekä myös Latviassa ja Virossa palvellen seurakuntia evankeliumin julistus- ja opetustehtävissä. Kokoukseen oli kutsuttu jälleen kerran Narvan Jumalan Sana seurakunnan lauluryhmä musiikkivastuuseen. Tulkiksi tuli täll&... Lue lisää »

"Voitetaan Lasnamäki Jeesukselle"

Lähdimme matkaan Tampereelta perjantaina iltapäivällä kohti Tallinnaa. Suunnitelmassa oli lauantaina päivällä mennä pitämään evankelioiva kokous Lasnamäelle kulttuuritalo Lindakiveen. Hotellissa vietetyn yön jälkeen valmistauduimme tilaisuuteen yhdessä rukoillen ja kohdaten Jeesuksen. Saimme kokoukseen johdatusta ja otimme jokainen oman palvelupaikkamme; Jari Tuominen saarnaa, Eija Riikola laulaa ja ylistää, Marj... Lue lisää »

"Toivon silta"

Matkamme oli 18-19.7. Lähtö oli varhaisaamulla lauantaina kohti Itä-Virossa olevaa  Kurtnajärven leirikeskusta. Narvalainen seurakunta Kaitatie oli yhteistyössä vankilapastorin kanssa järjestänyt ”Toivon silta” nimisen tapahtuman joka kesti perjantaista sunnuntaihin asti. Tapahtuma oli järjestetty erityisesti vankiloissa uskoontulleille ja heidän perheilleen. Leirilla oli arvioilta 80 osallistujaa.    Saavuttuamme leirialueell... Lue lisää »

”Et sinä leikkausta tarvitsekkaan”

”Et sinä leikkausta tarvitsekkaan”

  Perjantaina iltapäivällä lastattiin auto täyteen ruokapusseja VEry:n varastolla Lasnamäen kokousta varten. Sen jälkeen ajo Helsingin eteläsatamaan josta laivalla Tallinnaan ja siellä majoittuminen klo kymmenen jälkeen. Aamulla herätys, aamiainen ja valmistautumista klo 13.00 alkavaan kokoukseen. Lindakiven kulttuuritalolle saavuttiin hyvissä ajoin että kaikki saatiin valmiiksi ennen tilaisuutta. Nyt matkalla oli meitä vain kolm... Lue lisää »

”Vanki neuvoi vartijaa”

”Vanki neuvoi vartijaa”

Toukokuun vankilavierailut tehtiin Valmieraan ja Daugavpilsiin. Samalla saimme viedä peräkärryllisen kaurahiutaleita, näkkileipää, herneitä ja makaronia Daugavpilsin Pelastusarmeijan työn avuksi. Paluumatkalla sunnuntaina pidimme vielä kokouksen seurakunnalle Virossa Maardussa. Valmieran vankilassa saimme perjantaina pitää kaksi kokousta joihin molempiin tuli kymmenkunta miestä joista monet  melko nuoria. Tilaisuudet olivat avoimet ja... Lue lisää »

"Antakaa niin teille annetaan"

Lasnamällä toukokuun kokous osui samalle päivälle kuin Venäjällä vietettävä voitonpäivä, jossa juhlitaan toisen maailmansodan päättymistä Saksan antautumiseen. Myös Lindakiven kulttuuritalossa oli meidän kokouksemme kanssa rinnakkaistilaisuus tälle asialle. Kuitenkin saliin tuli jälleen toistasataa kuulijaa ja osallistujaa. Lauloimme, todistimme ja saarnasimme Herrasta sekä siitä voitosta joka on ... Lue lisää »

Sanoma Jeesuksesta tavoitti 900 lasta!

Sanoma Jeesuksesta tavoitti 900 lasta!

  Tiimimme teki kouluvierailuja 12 kouluun Latvian itäosassa, Jekabpilsin alueella. Mukana olivat Satakunnasta koulutyön konkarit Jukka ja Merja Mäkinen sekä koulupastori Kirsti Männistö. Tulkkinamme ja kuskinamme toimi Pavel Pesonen, ja tiimin vahvistuksena oli allekirjoittanut Hannele Sand Kangasalta. Latviassa tiimiimme liittyi opettaja Antra Laitane, joka hoiti ansiokkaasti yhteydet kouluihin, toimi latvian kielen tulkkina sekä laulatti lapsille hengellisi&a... Lue lisää »

Lasnamäki huhtikuuu

Lasnamäki huhtikuuu

Huhtikuussa pidettiin kokous Lasnamäellä kulttuuritalo Lindakivessä. Matkalla olivat Vihtori, Eija, Harri ja Katja. Kukin palvelimme omalla tavallamme ja lahjallamme Elon Herraa ja ihmisiä joiden täytyy kuulla evankeliumia, joka saa aikaan muutoksen! Saliin kerääntyi vanhempia naisia ja miehiä kaikkiaan n.130 ja ilmapiiri oli hyvin rauhallinen ja lämmin. Tilaisuuden aluksi Eija ja Vihtori lauloivat pari laulua ja sen jälkeen kerroin, että Juh... Lue lisää »

Viranomaisten pyynnöstä

Viranomaisten pyynnöstä "erityisvangeille"

Neljässä Latvian vankilassa saimme pitää kaikkiaan viisi tilaisuutta viikonlopun aikana. Matkalla olivat Juha, Vihtori, Eija, Merja ja Pavel. Perjantaina ajoimme Jekabpilsiin, jossa olemme vierailleet vain kerran aiemmin lähes kolme vuotta sitten. Lauantaiaamun tilaisuuteen tuli kymmenkunta vankia ja tilaisuudessa oli vapaa hyvä ilmapiiri. Vangit halusivat kuulla Eijan laulavat myös suomenkielellä ja sekin kosketti heidän sydäntään. Er&aum... Lue lisää »

Lindakivessä maaliskuussa

Lindakivessä maaliskuussa

Maaliskuun Lasnamäen kokoukseen Tallinnassa saapui jälleen enemmän ihmisiä kuin kokoussalissa oli istumapaikkoja. Ilmapiiri oli nyt hyvin vastaanottava ja rauhallinen. Narvan seurakunnan ylistysryhmä oli tullut palvelemaan laulussa ja musiikissa. Merja johti kokousta, Eija lauloi yksilauluja sekä todisti uskostaan ja Jari ja minä puhuimme ja saarnasimme evankeliumia. Kokouksessa oli jälleen paljon ensikertalaisia  ja uskoontuloratkaisun tehneitä loppu... Lue lisää »

Positiivisia ongelmia Tallinnassa

Positiivisia ongelmia Tallinnassa

Helmikuun viikonlopulle Tallinnaan oli suunniteltu kome tilaisuutta. Kokoukset Lasnamäelle ja Kopliin lauantaille sekä Maarduun sunnuntaiksi. Kuitenkin tulkkipulan takia sunnuntain Maardun kokous jouduttiin jo aikaisemmin peruuttamaan ja viimehetkellä myös Koplin tilaisuus tulkin äkillisen sairastumisen vuoksi. Tämä muodostui kuitenkin ”pelastukseksi” Lasnamäen kokousta ajatellen. Nimittäin Andrus Lukas jonka piti tulla palvelemaan musiikis... Lue lisää »

"Latvia tarvitsee tätä"

Latvian Helluntaiseurakuntien Liitto kutsui meidät pitämään kahden päivän seminaarin lasten ja nuorten evankelioinnista. Seminaari järjestettiin heidän raamattukoulussaan Baltic School of Ministry:ssä. Opettajina toimivat Suomen Helluntaiseurakuntien koulupalvelun johtaja Leevi Ahopelto, koulupastori Jukka Mäkinen ja pastori Kari Korhonen. VEryn järjestämät kouluvierailut Latvian kouluihin aloitettiin marraskuussa 2012. Tämä... Lue lisää »

Riian kaupunginvaltuutettujen luona

Riian kaupunginvaltuutettujen luona

Marraskuussa saimme Helluntaipiispa Nikolai Gribs:iltä kutsun Leevi Ahopellon ja Jukka Mäkisen kanssa tulla vierailemaan Latvian parlamentissa kokoontuvaan ”Riian kaupungin kristillisten asioiden neuvostoon”. Neuvoston toimenkuvaan kuuluu toimia valtuustoon nähden neuvoa-antavana, yhteyttä pitävänä ja aloitteita tuovana elimenä koskien yhteiskunnan moraalista ja henkistä kehitystä. Se myös vahvistaa ja integroi kristillisiä arvoj... Lue lisää »

Kipu katosi kokouksen aikana

Kipu katosi kokouksen aikana

Tammikuun Lasnamäen kokous oli poikkeuksellisesti tuntia normaalia aikaisemmin ja lisäksi se oli voitu ilmoittaa ainoastaan kauppojen ilmoitustauluilla olevien postereiden välityksellä. Normaalia lehti-ilmoitusta ei ehditty laittamaan. Niinpä tilaisuuden alussa paikalla oli vain 35 kuulijaa mutta kuitenkin jo tunnin päästä heitä oli jo lähes 60. Suurin osa heistä oli uskosta osattomia ja se sopi meille hyvin. Merja johti kokousta, Vihtori puhu... Lue lisää »

"Seitsemän vankia halusi tulla uskoon …"

Vuoden ensimmäinen matka tehtiin Latvian vankiloihin Riikaan ja Daugavpilsiin. Lisäksi veimme ruokatarvikkeita ja vatteita Norkalni leirikeskukseen ja Daugavpilsin pelastusarmeijalle yhteensä noin 800kg.  Rigan keskusvankilassa kokouksessa oli mukana parikymmentä miestä, joista suurin osa oli ensimmäistä kertaa kokouksessamme. Kolme miestä halusi tehdä uskonratkaisun tilaisuuden lopussa. Otimme myös valokuvia miehistä jotka halusivat sitä. N&... Lue lisää »

Joulukuussa Lasnamäellä

Joulukuussa Lasnamäellä

Vuoden viimeinen kokous Lasnamäellä oli ilmoitettu ainoastaan kauppojen ilmoitustauluilla koska paikallinen lehti ei ollut varannut sopimuksesta huolimatta tilaa meidän ilmoituksellemme. Kuitenkin Isä veti jälleen paikalle väkeä lähes seitsemänkymmentä henkeä.  Saimme kertoa heille hyvän uutisen Jumalan armosta ja pelastuksesta. Marjo Kiviranta todisti uskoontulostaan, Vihtori ja Eija hoitivat laulupuolen ja minä loppusaarnan. Kok... Lue lisää »

700 lasta, 15 koulua, 3 päivää

700 lasta, 15 koulua, 3 päivää

Jumalan avaama ovi Latvian kouluihin oli jälleen vilkkaassa käytössä joulukuun alussa kun koulutyöryhmä vieraili Latviassa viidessätoista eri koulussa kolmen päivän aikana. Monipuolisessa ryhmässä olivat Satakunnan koulupastori Jukka Mäkinen ja vaimonsa Merja Sastamalasta, Pavel Kangasniemeltä, Hannele Tampereelta, Viktorija Daugavpilsistä Latviasta ja Linda Pälkäneeltä tulkkina.  Yhteisenä näkynä j... Lue lisää »

Uskoontuloja ja parantumisia

Uskoontuloja ja parantumisia

Tallinnan Lasnamäki - Kopli viikonvaihteeseen saimme kaksi tilaisuutta jotka olivat samanaikaisesti.   Koplin kaupunginosassa olevassa köyhien ihmisten ruokalassa on mahdollisuus saada ilmainen ruoka neljästi viikossa. Moni ruokavieraista asuu kaduilla tai jossain ympäristön autiotaloista. Kahden tunnin ajan ihmisten ruokaillessa on lupa laulaa ja todistaa heille Herrasta sekä rukoilla heidän kanssaan. Tänne lähtivät Vihtori, Elina, Katja ja Mar... Lue lisää »

Esirukoilija vangista

Esirukoilija vangista

Viikonloppu Latvian vankiloissa alkoi torstaina ajomatkalla Riikaan. Kohteina olivat Riikan keskusvankila, Brasas vankila, Daugavpilsin molemmat vankilat sekä Pelastusarmeija jonne veimme myös n 600kg ruokatarvikkeita heidän köyhien avustustyön hyväksi. Perjantaina Riikan keskusvankilassa kokoukseen tuli parikymmentä miestä ja tilaisuudessa oli yllättävän herkkä ja vastaanottava ilmapiiri. Viisi tai kuusi miestä nosti kätens&a... Lue lisää »

Avustusmatka Itä-Viroon

Avustusmatka Itä-Viroon

Kahden päivän matka Viroon aloitettiin tiistaina käymällä Lootuse Küla -  kuntoutuskeskuksessa lähellä Tallinnaa. Kartoitimme mahdollisuuksia tukea heidän toimintaansa ja tutustuimme siihen lisää. Keskiviikkona suuntasimme pääkohteisiimme Itä-Viroon jossa ensimmäinen oli Iisakussa sijaitseva kuntoutuskeskus. Olemme tukeneet keskuksen toimintaa aiemminkin. Keskuksessa oli nyt vajaa kymmenen miestä. Tilojen laajennus ... Lue lisää »

Sanoma Latvian nuorille

Sanoma Latvian nuorille

Neljän päivän aikana saimme tavoittaa lähes kahdeksansataa koululaista opettajineen kahdessatoista eri koulussa Latviassa. Kouluista neljä oli erikoiskouluja joissa normaaliluokkien lisäksi olivat myös kehitysvammaiset ja liikuntarajoitteiset oppilaat. Nämä koulut olivat usein sisäoppilaitoksia. Oli koskettavaa nähdä kuinka erityisesti näissä kouluissa oppilaat hiljentyivät kuuntelemaan sanomaa Jumalan rakkaudesta ja aivan... Lue lisää »

"Hän antoi meille käskyn - ei pyyntöä ..."

Auton ja peräkärryn pakkaamista edellispäivänä, aikainen herätys ja ajo Helsinkiin, laivalla istumista, n. 500 km ajoa määränpäähän, yö hotellissa, aamupala ja yhteinen ylistys-ja rukoushetki jonkun hotellihuoneessa.  Sitten sisälle vankilaan ja kiireellä syntetisaattori,  kaiuttimet ja johdot kuntoon.  Lauluja, todistuksia, oman hetken odottamista ja hiljaista rukousta, että Herra siunaisi.  Evankeliumin... Lue lisää »

" julistamaan evankeliumia köyhille "

Heinäkuussa kävin Viron Narvassa jonne vein 700kg elintarvikkeita Jumalan Sana seurakunnalle heidän organisoimansa köyhien ihmisten auttamistyön tukemiseksi. Samalla sain puhua keskiviikkoillan kokouksessa jonne saapui toistasataa kuulijaa. Vuonna 2009 pastori Vladimir Sednev sai Herralta selvän tehtävän aloittaa ruuan jakamisen köyhille. Näyssä annettiin oman kaupungin lisäksi myös muita paikkakuntia ja alueita. Saman vuoden syks... Lue lisää »

Varkaita ja Herran toimintaa ...

Varkaita ja Herran toimintaa ...

Latvian vankilaviikonloppu alkoi vierailulla Norkalni-leirikeskukseen jonne veimme 700kg ruokatarvikkeita ja saniteettitavaraa kesällä alkavia leirejä varten. Kaikenlaisen avustuksen saaminen on elintärkeää keskuksen toiminnalle joka ”leirittää” jopa 3000 lasta ja nuorta vuosittain. Lauantain ensimmäinen vankila oli Riikassa sijaitseva Skirotova joka oli saanut vihdoin myös oman vankilapastorin. Tilaisuudessa oli 17 miestä joista läh... Lue lisää »

Evankeliumi Latvian lapsille

Evankeliumi Latvian lapsille

Syksyllä 2012 yhdistyksemme pääsi ensimmäistä kertaa vierailemaan Latvian kouluissa. Yhteistyö joka jo aiemmin oli avautunut Latvian koulujen uskonnonopetuksesta vastaavien tahojen kanssa toi silloin myös mahdollisuuden aloittaa vierailut sekä nuorten että pienten lasten kouluissa evankeliumin viemiseksi heille. Tähän mennessä VEry on järjestänyt jo seitsemän kouluvierailuviikkoa joihin on sisältynyt lähes 70 tilaisuutta n... Lue lisää »

Tallinna Lasnamäki

Tallinna Lasnamäki

Toukokuun kokoukseen Tallinnan Lasnamäellä tuli 140 ihmistä paikalle. Andrus Lukas ei yllättäen itse päässytkään tulemaan tilaisuuteen mukaan ja saimme vasta viime hetkellä Gennadi Bergetin avuksemme. Tilaisuus on aina haasteellinen sillä kuulijakuntan koostuu usein suurelta osin ensikertalaisista tai uskosta osattomista ihmisistä. Lisäksi tilaisuuden jälkeinen ruokapussien jako ilman suurta ”hässäkkää&rd... Lue lisää »

Uusia

Uusia "karitsoja" syntyy

Huhtikuun lopulla teimme matkan Viron itäiseen kaupunkiin Narvaan.  Narvan Jumalan Sana seurakunta oli järjestänyt naisille kokouksen johon oli kutsuttu Jumalan Sanaa jakamaan Merja. Matkan yhteydessä päätimme vierailla myös kahdessa kuntoutuskeskuksessa, joita olemme tukeneet jo vuosia. Perjantaina matkalla Narvaan vierailimme Iisakun kuntoutuskeskuksessa. Ennen kuin pääsimme taloon sisälle saimme todistaa myös uuden lampaan karitsan syntymist&a... Lue lisää »

"Pelastusarmeijan" töissä

Daugavpilsin vankilavierailut tapahtuivat lauantaina jolloin olimme kaupungin molemmissa vankiloissa. Molemmissa tilaisuuksissa oli parikymmentä miestä koolla. ”Valkoinen Joutsen” vankilassa eräs mies kuulijoiden joukosta oli hyvin aktiivinen. Hän sanoi saaneensa käsiinsä Pavel Pesosen elämästä kertovan kirjasen ”Pavel Latvialainen” ja se oli koskettanut hänen sisintään.  Hän oli alkanut myös etsi&... Lue lisää »

Väenpaljoutta Lasnamäellä

Väenpaljoutta Lasnamäellä

Tallinnan Lasnamäen kokouksissa on väkimäärä ollut kasvussa koko kevään ajan. Huhtikuun tilaisuutta varten olimme varautuneet 150:een henkeen ja valmistaneet ruokakassit heille. Kuitenkin jo kokouksen alussa näytti siltä että tuo määrä tulee jäämään pieneksi. Kokouksessa oli lopuksi vähintään 180 henkeä. Jälleen paikalla oli runsaasti ensikertalaisia ja saimme julistaa heille hyvää sa... Lue lisää »

Venäjä, Hanti-Mansia

Venäjä, Hanti-Mansia

Matka Polnovatiin, Uralin itäpuolella sijaitsevaan hantien asuttamaan kylään, tehtiin samalla ryhmällä kuin aiemmatkin Siperian matkat. Tiina Kärkkäisen johdolla lähdimme torstaina Lahdesta junalla kohti Pietaria josta seuraavana aamuna lensimme Jekaterinburgiin ja sieltä junalla matkaa jatkaen vuorokauden ajan pohjoiseen kohti Njaganin kaupunkia, jonne saavuimme lauantai-iltana. Njaganissa meidät vastaanotti paikallinen helluntaipastori joka toimi my&... Lue lisää »

Jeesus kuoleman voittaja

Jeesus kuoleman voittaja

Helmikuun evankeliointi- ja avustusmatkat Viroon ja Laviaan osuivat samalle viikonlopulle. Perjantaiaamuna lähti vankilaryhmä Vihtori, Kalle, Pavel, Eija ja Merja kohti Latviaa määränpäänään Daugavpils jossa seuraavana päivänä oli kahdessa vankilassa kokoukset. Kokouksissa oli jälleen runsaasti väkeä joista lähes kaikki olivat ensikertalaisia. Kokousten lopussa monet tulivat pyytämään esirukousta puolestaan.  &n... Lue lisää »

Parasta työtä maailmassa?!

Parasta työtä maailmassa?!

Vuoden ensimmäinen evankeliointi- ja avustusmatka tehtiin tammikuun toisena viikonvaihteena. Matka tehtiin kahdella autolla peräkärryn kanssa sillä Lasnamäellä jaettavien ruokakassien lisäksi veimme 700kg elintarvikkeita ja muuta avustustavaraa myös Itä-Viroon. Lasnamäen kokoussali oli jälleen täynnä kuulijoita ja kaikki penkit käytössä. Kokoukseen oli saatu mukaan Pietarilainen sisar joka kitaran kanssa johdatteli kok... Lue lisää »

Raamattukoulun lähetysmatka 2013

Raamattukoulun lähetysmatka 2013

Elämä ja Palvelu raamattukoulun lähetysmatka järjestettiin marras- joulukuun vaihteessa Viroon Pärnuun ja Tallinnaan. Pärnussa vierailimme sekä kehitysvammaisten lasten koulussa että päiväkodissa. Tilaisuuksissa oli jouluevankeliumi kerrottuna ja esitettynä sekä muuta lapsille kohdistetttua ohjelmaa. Eläinhahmoihin pukeutuneet oppilaat musiikki ja laulut vangitsivat nuorten ja lasten mielenkiinnon. Evankeliumi esitettiin hyvin hava... Lue lisää »

Suuri sadonkorjuu vankiloissa

Suuri sadonkorjuu vankiloissa

Latvian vankilakierrosviikonloppu alkoi lauantaina Daugavpilsin "Valkoinen Joutsen" vankilan elinkautisvankien kokouksella. Kuudennentoista erilaisen lukitun rauta- tai kalterioven jälkeen olimme huoneessa jonka toisellapuolella kalterien takana oli parikymmentä elinkautisvankia. Kahden tunnin ajan saimme todistaa, laulaa, keskustella ja julistaa heille evankeliumia. Pavelin elämästä kertovat kirjaset ja Eijan venäjänkielinen laulu CD jäivät vielä l&... Lue lisää »

Kokoussali täyttyi hetkessä

Kokoussali täyttyi hetkessä

Tällä kertaa Juha Kotisaari, Kalle Koiso, Igor ja Zanna Valler lähtivät matkalle Tallinnaan. Kokoussali täyttyi miltei hetkessä. Oli paljon tuttuja kasvoja mutta noin puolet salissa olleista oli ensimmäistä kertaa mukana. Kokouksen avasi paikallinen yhteyshenkilö, Virossa tunnettu laulaja ja ylistäjä Andrus Lukas.  Maardun Hyvä Sanoma -seurakunnan pastori Gennadi Berget käytti puheenvuoron ja kertoi miten hänen matkansa Kristuk... Lue lisää »

Penkkirivit täyttyivät nälkäisistä kuulijoista

Penkkirivit täyttyivät nälkäisistä kuulijoista

VEry-tiimiläiset suuntasivat ruokatarpeita täyteen lastatulla pakettiautolla aikaisin perjantaiaamuna kohti Viron maata. Kokoonnuimme yhdessä keskustelemaan, jakamaan ja rukoilemaan yhteisen näyn puolesta. Rukoilimme, että Jumala selkeästi näyttäisi suunnan eri työalueisiin, jotka Hän on VEryn kautta nyt avannut, että saisimme kulkea siunattuja polkuja pitkin. Lauantaina meillä oli evankeliointikokous Lasnamäen Lindakivessä Andru... Lue lisää »

"Olemme odottaneet teitä monta viikkoa"

Daugavpilsin, Jelgavan ja Riikan vankiloissa saatiin kuulla jälleen Jumalan hyvä uutinen pelastuksesta joka kuuluu kaikille ikään kansallisuuteen tai syntien määrään katsomatta. Daugavpilsissa sellien lämmitys ei ollut vielä tältä syksyltä alkanut ja siksi monet vangit olivat sairaina eivätkä päässeet kokoukseen. Iloksemme tapasimme kuitenkin useita vankeja jotka viime huhtikuussa vieraillessamme siellä halusivat ... Lue lisää »

"Syöpä pysähtyi"

”Syöpä pysähtyi”, sanoi nainen tulkkini Aare Lukmanin välityksellä minulle Lasnamäellä. ”Etkö muista minua? Neljä vuotta sitten rukoilit puolestani Maardussa”. En jaksanut heti muistaa ja kysyin missä syöpä oli ollut. Hän vastasi ”kaikkialla” ja jatkoi että syövän leviäminen oli loppunut silloin. Aloin vähitellen itsekin hatarasti muistaa tilanteen. Rukoilemme lähes ai... Lue lisää »

Laupeudentyötä Lasnamäellä

Laupeudentyötä Lasnamäellä

Lasnamäellä oli n. 90 ihmistä kuuntelemassa ja osallistumassa kokoukseen.   Enimmäkseen mummoja, mutta joukkoon oli eksynyt muutama mieskin. Yksi äiti lapsen kanssa. Andrus alusti ja johti yhteiseen ylistykseen. Eija lauloi ja itse todistin Jumalan rakkaudesta ja huolenpidosta Psalmi 23 pohjalta. Myös eräs paikallinen mummo piti todistuspuheenvuoron. Andrus myös puhui "saarnasi" ja esitti alttarikutsun. Kukaan ei tullut siinä vaiheessa esille, mu... Lue lisää »

"Niin alhaalla kenkään ei kulje ..."

Kesäkuun viikonvaihde Tallinnassa piti sisällään Lasnamäen tilaisuuden sekä Tallinna Koplin kaupunginosassa olevan Söbra Käsi (Ystävän Käsi) yhdistyksen järjestämän köyhien ja syrjäytyneiden ruoanjakotilaisuuden.  Lasnamäen tilaisuuteen tuli toistasataa kuulijaa joista kymmenet ovat tulleet uskoon tilaisuuksissamme. Kuulijoiden joukko koostuu monesti iäkkäämmistä ihmisistä jotka ovat ... Lue lisää »

Minuutti elinkautisvangeille

Minuutti elinkautisvangeille

Saimme viedä jälleen elintarvikekuorman Riikan lähellä sijaitsevaan Norkalni leirikeskukseen. Keskuksessa järjestetään kesän aikana kristillisiä lasten- ja nuortenleirejä joissa monissa on 200-400 osanottajaa. Keskuksen inhimilliset resurssit toiminnan ylläpitämiseen ovat äärimmäisen pienet mutta Jumalan huolenpito on ollut ihmeellisesti työn yllä sen käynnistämisestä lähtien. Ruoka- ym muu apu ... Lue lisää »

"Olemme tavoittaneet tuhansia Lasnamäellä..."

Sataneljäkymmentä ihmistä kokoontui jälleen perjantai-iltana Lasnamäellä kulttuuritalolle kokoukseen. Meitä oli Suomesta mukana Eija, Igor ja Juha ja Tallinnasta tulivat Andrus ja Elvi. Vaikka kaikki eivät taaskaan saaneet istumapaikka niin ihmisillä on kuitenkin aito halu tulla hengelliseen kokoukseen.  Mukana oli paljon niitä jotka ovat kokouksissa tulleet uskoon ja samoin myös paljon ensikertalaisia. Saarnasin halvaantuneesta miehestä j... Lue lisää »

Hyvän uutisen viikonloppu

Hyvän uutisen viikonloppu

Igor ja Zanna Vallerin kanssa lähdimme viemään Narvan Jumalan Sana seurakunnalle avustuskuormaa evankeliumin sanomaa. Seurakunta tekee aktiivisesti työtä kaupungin köyhien perheiden parissa jakaen ruoka- ja vaateapua sen mukaan kuin kykenevät. Kuultuaan että kuormamme käsittää nyt paljon vaatteita pastori kitti Jumalaa ja sanoi juuri luvanneensa ihmisille antavansa seuraavalla viikolla vaateapua! Lauantaina oli myös köyhille järje... Lue lisää »

”Juna matkalla kadotukseen ...”

”Juna matkalla kadotukseen ...”

Huhtikuussa saimme käydä jälleen Latvian vankiloissa ja nähdä vankien halukkuuden kuulla ja vastaanottaa evankeliumin sanoma. Ensimmäinen kohteemme oli Daugavpilsin vankila jossa kuulemaan saapui toistakymmentä miestä. Paikallinen vankilapastori sanoi että tällainen kokous on näille miehille todennäköisesti ainutkertainen mahdollisuus kuulla evankeliumi. He tarvitsevat erikoisluvan päästäkseen kokoukseen ja tuomionsa aikana tu... Lue lisää »

Uskoontuloja ja Hengen täyteyttä

Uskoontuloja ja Hengen täyteyttä

Very:n naiset, Merja, Eija ja Carola suuntasivat aikaisin perjantaiaamuna kohti Tartonmaata Elvaa. Ruokaa ja vaatteita täyteen lastatulla autolla. Meidät oli kutsunut pastori Peter, Elvan Baptistiseurakunnasta, viettämään aikaa heidän kanssaan jakaen Jumalan rakkautta sanoin ja teoin. Tulkkina meillä toimi Elvalainen Eta, joka tällä hetkellä asuu Suomessa Ilmajoella perheensä kanssa. Perjantaina meillä oli nuortenilta seurakunnalla, johon ker&a... Lue lisää »

Uskoontuloja ja parantumista

Uskoontuloja ja parantumista

Lasnamäen kokouksessa loppuivat jälleen istumapaikat. Kolmisenkymmentä tulijaa joutui seisomaan seinänvierillä tilaisuuden ajan. Koska kokouksiin tulee jatkuvasti runsaasti uusia ihmisiä on kokouksen kulku usein haastava. Monet ovat ehkä ensimmäistä kertaa elämässään mukana evankeliumin julistustilaisuudessa. Siksi tilanne on aina ainutkertainen. Tällä kertaa Igor ja Zanna Valler olivat myös mukana palvelemassa. Molemmat ke... Lue lisää »

Gyda, -52 °C pakkasta, viisi päivää, 22 ”kokousta”

Gyda, -52 °C pakkasta, viisi päivää, 22 ”kokousta”

Evankeliointimatka Venäjän ”maan ääriin” Jamalille Gydan kylään tehtiin sopivan talvisessa säässä. Olimme saaneet kesällä kutsun tulla vierailemaan paikalliseen sisäoppilaitokseen jossa nenetsilapset ja –nuoret asuvat koko talviajan. Matkustusvälineinä käytettiin autoa, junaa, lentokonetta, autoa ja helikopteria. Perillä odotti pakkassää joka vaihteli -39 °C - -52 °C välillä. G... Lue lisää »

"Sadonkorjuuta" Tallinnassa

Tallinnan Lasnamäellä pidimme perjantai-iltana jälleen evankelioinitikokouksen jonne saapui n 120 kuulijaa. Istuinpaikat täyttyivät kaikki ja ryhmämme aloitti tilaisuuden. Kysyessäni moniko on näissä kokouksissa ensimmäistä kertaa noin kolmasosa nosti kätensä ylös. Sama tapahtui kun kysyin moniko on tullut uskoon näissä kokouksissamme. Jumalan työ ihmisten sydämissä ja ilo nähdä sen kantavan hedelm... Lue lisää »

Evankeliumi Latvian kouluihin

Evankeliumi Latvian kouluihin

Vuoden ensimmäiset kouluvierailut tehtiin huhtikuussa. Tällä kertaa kohderyhmänä olivat ainoastaan yläasteikäiset. Kari KK Korhonen ja Pavel Pesonen ja pitivät tilaisuukisia viidellä eri paikkakunnalla. Ladezera, Janmuizas, Lielpplatones, Tukums ja Baldones olivat nyt vuorossa kuullakseen evankeliumia Jumalan voimasta vapauttaa huumeiden ja rikollisuuden kierteestä. Tällainen mahdollisuus mennä kertomaan Latvian kouluissa oppilaille J... Lue lisää »

SANAN NÄLKÄÄ LASNAMÄELLÄ

SANAN NÄLKÄÄ LASNAMÄELLÄ

Tallinnan Lasnamäellä tuolit loppuivat kesken kokoussalista koska väkeä tuli paikalle niin paljon. Olimme varautuneet 140:n ruokakassin jakoon mutta paikalle tuli 160 ihmistä. Olemme saaneet käyttöömme jälleen ”sivusalin” jonne on laitettava aina erikseen irtotuolit paikalle mutta väkimäärä yllätti meidät. Saimme kokouksen kuitenkin pidettyä pienellä kokoonpanolla, Andrus Lukas, Kalle Koiso, Elvi tulkki... Lue lisää »

VERYMEDIA ISRAELISSA

VERYMEDIA ISRAELISSA

23.1.2013 Kohti Kuninkaan kaupunkia. Kaunis pakkaspäivä. Auto starttasi Tampereelta kello 10 mukanaan Juha Kotisaari, Lassi ja Tarja Jääskeläinen sekä Eija Riikola. Zanna Valler Helsingistä ehti kentälle ensimmäisenä.  Turkkilainen lentoyhtiö hoiti hommat muuten hienosti, mutta hidasteli menomatkalla Eijan ja Zannan tarjoilussa. Astiat haettiin viimeisenä ja jälkiruoka jätettiin pois ym. Voisikohan syynä olla Eijan ka... Lue lisää »

Latvian vankiloissa

Latvian vankiloissa

Ryhmämme vieraili nyt jo neljännen kerran Latvian vankiloissa. Nyt kohteinamme olivat Daugavpilsissä sijaitsevat kaksi vankilaa ja Riikan vankila.  Daugavpilsin vankilapastori Artjoms Rusalejevs oli ensimmäinen kristillisen vankilatyön tekijä Neuvostoliiton aikana. Kokemus oli niin hyvä että tämän jälkeen vankilat myös koko muussa Neuvostoliitossa avautuivat hengelliselle työlle. Ryhmässämme olivat Vihtori, Kalle, Eija, Pavel... Lue lisää »

Tallinna Lasnamäki

Tallinna Lasnamäki

  Tallinnan Lasnamäellä pidimme vuoden 2013 ensimmäisen kokouksen perjantai-iltana. Tuulinen ja kylmä ilma ei ollut esteenä ihmisille tulla kuulemaan hyvää sanomaa sekä saamaan myös ruokakasseja. Kasseja jaettiin tällä kertaa 120kpl.Kokouksessa oli rauhallinen ilmapiiri ja ihmiset kuuntelivat hyvin tarkkaavaisesti evankeliumin julistusta. Andrus Lukas aloitti kokouksen puhuen Jumalan rakkaudesta ja lauloi muutaman laulun sekä johti ihmis... Lue lisää »

VEry-naiset Narvassa

VEry-naiset Narvassa

Kun Narvan seurakunnan pastori Dmitri Andrejev kävi Tampereella joulukuussa 2012,  syntyi ajatus pitää evankeliointikokous  Narvassa.  Pastorille tuli ajatus, että pyhien aikana pidettäisiin kokous kaupungin asuntolassa. Niin sitten 3.1. järjestettiin Joulu/Uuden Vuoden kokous asuntolan pikku aulassa. Ei  ollut aivan selvä tulisiko kokoukseen aikuisia, lapsia vai sekä että. Valmistauduimme alustavasti pitämään aikuisille kokouk... Lue lisää »

neljä päivää 18 tilaisuutta

neljä päivää 18 tilaisuutta

 Toinen kouluvierailuviikko Latviaan tehtiin marraskuun lopussa. Nyt matkalla olivat Kari Korhonen, Jukka ja Aleksi Mäkinen, Kirsti Männistö, Pavel Pesonen ja Linda Rauhamäki tulkkina ja minä.   Tilaisuuksia neljän päivän aikana oli yhteensä 18. Siinä olivat oppitunnit pienemmille lapsille ja teini-ikäisille sekä vanhempainillat joita oli kaksi. Lapsille esitettiin nukketeatteria ja muuta lastenohjelmaa teemana joulun sanoma me... Lue lisää »

Raamattukoulu Tallinnassa

Raamattukoulu Tallinnassa

Viron lähetysmatka   "Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta, julistamaan Herran otollista vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää, lohduttamaan kaikkia murheellisia, panemaan Siionin murheellisten päähän-antamaan heille-juh... Lue lisää »

evankeliumi latvian kouluihin

evankeliumi latvian kouluihin

Osallistuminen Latvian uskonnonopettajien konferensseihin toi nyt ensimmäisen mahdollisuuden vierailla eri kouluissa Latviassa viemässä evankeliumia lapsille ja nuorille. Suomen Helluntaiseurakuntien koulupastoreita oli hyvin edustettuna. Leevi Ahopelto, Jukka Mäkinen, Tapani Varuhin, Riikka Miettinen, Kirsti Männistö ja pastori Kari ”KK” Korhonen Alajärveltä olivat kaikki mukana sekä tutustumassa koulutyön mahdollisuuteen että palvel... Lue lisää »

Juutalaisten parissa

Juutalaisten parissa

  ” KUINKA HE HUUTAVAT AVUKSENSA HÄNTÄ, JOHON EIVÄT USKO? KUINKA HE VOIVAT USKOA HÄNEEN, JOSTA EIVÄT OLE KUULLEET? KUINKA HE VOIVAT KUULLA, ELLEI OLE JULISTAJAA?” (Room. 10:14) Kun tulin edelliseltä Pietarin matkalta, tunsin sydämessäni, että syksyllä on taas mentävä. Syyskesällä Herra antoikin sydämeeni ikävän juutalaisvanhusten luokse.  Room. 10:14  alkoi elää ajatuksissani p... Lue lisää »

"KAIKKI TAHTOIVAT PELASTUA"

Syksyn ensimmäinen kokous Tallinnan Lasnamäellä saatin järjestettyä vasta lokakuussa. Lindakivi-kulttuuritalon vuokraaminen hengellistä kokousta varten on monesti ollut vaikeaa ja niin nytkin. Vihdoin saimme kuitenkin perjantai-illaksi järjestettyä tilaisuuden. Toistasataa ihmistä tuli koolle kuulemaan Jumalan sanaa ja saamaan ruoka-avustusta. Tiimimme palveli kokouksessa musiikissa ja puheenvuoroja käyttäen. Andrus Lukas johti kokouksen, Eija Riikola lauloi venä... Lue lisää »

Maan ääret

Maan ääret

Jamalin Nenetsian nimessä oleva sana Jamal merkitsee nenetsin kielellä ”maan ääriä”. Alueella asuu 520 000 ihmistä joista alkuperäiskansana eläviä nenetsejä 30 000. Nenetsin ovat suurin samojedikansa joka luetaan yhä evankeliumille saavuttamattomiin kansoihin Pohjois-Venäjällä.   Nenetsien keskuudessa miesten keskimääräinen elinikä on 45 vuotta. Poronhoitoa, kalastusta ja metsästystä harj... Lue lisää »

Evankeliumi vangeille

Evankeliumi vangeille

Vierailut Latvian eri vankiloihin olivat jatkoa helmikuun matkallemme jolloin kävimme neljässä Riikan vankilassa. Nyt vierailimme Daugavpilsissä, Jekabpilsissä ja jälleen Riikan naistenvankilassa. Ennen vankiloihin lähtemistä veimme ensin Latvian Kristillisen Mission leirikeskukseen ruokaa  1500 kg - kaurahiutaleita, jauhoja, jyviä, makaronia ja rinkeleitä.  Menomatkalla kävimme myös tervehtimässä Pavelin 88 vuotiasta ... Lue lisää »

Viro, Elva

Viro, Elva

Elva on pieni kaupunki, jonka pinta-ala on 991,6 ha  ja asukkaita kaupungissa on  5992 . Kaupungissa on kolme kaunista  järveä rantoineen. Kesäisin kaupunki kasvaa turistien myötä, syksy, talvi ja kevät ovat rauhallisempaa aikaa. Tallinnasta Elvaan on 220 km ajomatkaa. Jotkut työskentelevät omassa kaupungissa, jotkut Tartossa.  Suuret perheet pärjäävät huonosti ilman ulkopuolista apua.  28.04 oli Elvan seurakunnassa&nbs... Lue lisää »

Public School Teachers - Latvia

Public School Teachers - Latvia

Osallistumisemme Latvian uskonnonopettajien Kevätkonferenssiin oli jatkoa vuotta aiemmin aloitetulle yhteistyölle. Silloin Leevi Ahopelto opetti yleisesti koulutyön merkityksestä ja arvokasvatuksen tärkeydestä nuorten ja lasten parissa. Nyt saimme opetusaikaa lisää eli yhteensä viisi tuntia. Leevi Ahopelto opetti lasten tavoittamisesta evankeliumilla antaen käytäntöön sovellettavia esimerkkejä. Kari Korhonen oli toinen luennoits... Lue lisää »

Kaksi tehokasta päivää

Kaksi tehokasta päivää

Matkalla Narvaan pysähdyimme ensin viemään avustustavaraa Sillamäen seurakuntaan. Jätimme heille mm. paljon jauhoja, ryynejä, ruokaa ja vaatteita. Meillä oli myös iso matkalaukullinen silkkikankaita ja siitä pastori oli erityisen iloinen, koska juuri nyt oli seurakunnassa aloitettu lasten työtä varten valmistamaan nukkeja ja nukenvaatteita.  Siihen tarvittiin kankaita! Sillamäen seurakunta jakaa myös säännöllisesti ruok... Lue lisää »

160 koolla Lasnamäellä

160 koolla Lasnamäellä

Lasnamäen kokouksessa oli lauantaina jälleen 160 ihmistä paikalla kun pidimme evankeliointikokouksen. Narvan seurakunnan lauluryhmä oli palvelemassa musiikissa ja meitä Suomesta mukaantulleita oli minun lisäkseni Pavel Pesonen ja Igor Valler. Sattumoisin myös Lassi ja Tarja Jääskeläinen perheineen olivat myös Tallinnassa ”Ermopäällikkö” Martti Falkin kanssa ja he tulivat myös kokoukseen mukaan. Pavel kertoi uskoontulostaan Latviassa j... Lue lisää »

Riikan vankiloissa

Riikan vankiloissa

Helmikuun viimeiseksi viikonlopuksi oli sovittu matka Riikan vankiloihin.  Latviassa on yhteensä 6500 vankia 14 vankilassa mukaan lukien naisten- ja nuortenvankilat.  Näistä neljään vankilaan meillä oli kunnia viedä evankeliumia.   Tätä työtä jo yli 20 vuotta tehnyt Vihtori Muhujärvi ja neljä vuotta hänen kanssaan hengellistä työtä tehnyt Pentti Arvola osallistuvat matkaan Juha Kotisaaren, Merja, E... Lue lisää »

Venäjällä Uljanovkassa

Venäjällä Uljanovkassa

Tällä kertaa ”nelikkomme” eli Eero ja Merja, Eija Riikolan ja Zanna Vallerin matka Venäjälle alkoi jo perjantaina iltapäivällä. Matkustimme lähemmäksi itärajaa ja yövyimme Taipalsaaressa mökillä, ettei koko pitkä ajomatka olisi fyysisesti niin raskas.        Rajalle saavuimme varhain lauantaiaamuna täynnä odotuksia ja jännitystä passit kertaviisumeineen kädessä. Suomen r... Lue lisää »

Lasnamäellä ja Maardussa

Lasnamäellä ja Maardussa

Lasnamäen kokousta varten teimme jo Suomessa valmiiksi ruokapussit joita jaettiin nyt sata kappaletta tarvitseville. Kokous oli myös varsin paljon oman väen varassa sillä koko lauluryhmä oli koottu vain tätä kokousta varten. Adrus Lukas säesti flyygelillä ja Jari Tuominen kitaralla, Eija Riikola, Merja sekä Zanna Valler lauloivat Igor Vallerin ja Gennadi Bergetin vahvistamina. Näin kaikki toimi hienosti venäjänkielellä. Igor p... Lue lisää »

"Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä"

Tänä viikonloppuna lähdimme Viroon kahdella autolla, joista toisessa suuntasimme Merja, Eija ja minä Itä-Viroon.  Lauantaina klo 14  kokooontuivat Kohtla-Järven Jumala Sana -seurakunnan naiset paikallisen  koulun tiloihin naisille tarkoitettuun kokoukseen. Paikalle saapui naisia myös Sillamäestä ja Iidlasta. Yllätys meille oli, että tilaisuudesta puuttui kokonaan  ylistysryhmä  ja  ylipäätä&aum... Lue lisää »

Messiaanisten luona Riikassa

Messiaanisten luona Riikassa

Matkamme alkoi varhain perjantaiaamuna. Jo edellisen päivän aikana oli kerätty autoon tavaraa ja ruokaa vietäväksi eri paikkoihin Latviaan. Matkalla Riikaan pistäydyimme virolaisessa rantakaupungissa Pärnussa. Oli aamu ja kahvitauko oli paikallaan. Etsimme sopivaa paikkaa, mutta emme löytäneet ihan heti. Joku autossa rukoili: ” Voi Jeesus, auta löytämään meille sopiva paikka.” eikä mennyt kuin viisi minuuttia ja vastaus... Lue lisää »

Seminaari naisille

Seminaari naisille

Olimme jo edellisellä vierailulla sopineet, että VEry:n naiset auttaisivat Narvan naisia naistentyön  aloittamisessa seurakunnassa. Ennen naisten kokouksen alkua pidimme tunnin mittaisen seminaarin, jossa puhuimme siitä, että naistentyöhön tarvitaan sitoutuneita työntekijöitä ja ensinnäkin joku henkilö, jolla olisi työstä visio ja kantaisi työstä vastuun. Seminaariin kokontui työstä kiinnostuneita naisia ... Lue lisää »

"Joululahjoja" Lasnamäellä

Ortodoksisen kalenterin mukaan jouluaatto Virossa sijoittui loppiaisen jälkeiselle päivälle 7.1. Samalle päivälle olimme saaneet Lindakiven kulttuuritalolle kokouksen evankeliumin julistamista varten.  Koska kokouksiin osallistuvat suurimmalta osalta ovat venäjänkielistä väestöä ja siksi myös ortodoksitaustan omaavia oli jännittävä nähdä kuinka moni tulisi paikalle tällaisena päivänä. Li... Lue lisää »

Lapsille, vangeille, nälkäisille

Lapsille, vangeille, nälkäisille

Yhdessä Tampereen Elämä ja Palvelu raamattukoululaisten kanssa järjestettiin Tallinnassa ja Lasnamäellä evankeliointitapahtuma joulukuun alussa.  Lähes kolmenkymmenen hengen ryhmä saapui torstaiaamuna Tallinnaan ja samana päivänä oli jo kaksi tilaisuutta evankeliumin julistukselle. Osa oppilaista lähti kehitysvammaisten lasten kouluun pitämään tilaisuutta ja jakamaan ”joululahjoja” lapsille.  Lahjat olivat valmistet... Lue lisää »

"...kuin morsian joka koristautuu kauneimpiinsa..."

Narvan seurakunnan naiset odottavat aina innolla VEryn kolmikkoa. Jo edellisen matkan aikana olimme sopineet että tulisimme pitämään naisten kokouksen uudelleen marraskuussa. Tällä kertaa paikalla oli noin 40 naista. Seurakunnan ylistystiimin naiset aloittivat kokouksen lauluilla, jotka johdattivat paikalle tulleen väen ylistykseen. Zanna Valler avasi kokouksen  kertomalla siitä, miten tärkeítä  meidän rukouksemme ovat ja k... Lue lisää »

Ruokaa, polkupyöriä ja evankeliumia

Ruokaa, polkupyöriä ja evankeliumia

Lähdimme Keijo Airoston kanssa kahdella pakettiautolla perjantaina viemään ruokaa, vaatteita ja polkupyöriä Itä-Viroon Narvaan ja Kohtla-Järvelle. Igor Valler lähti Helsingistä mukaan ja Aare Lukman Tallinnasta tulkiksi. Lauantaina pysähdyimme Kohtla-Järvellä johon jätimme osan lastista paikallisen Manna-avun varastoihin. Manna-apu jakaa viikoittain ruokaa ja vaatteita tarvitseville ihmisille. Toiminta on osa Kohtla-Järven Jumala... Lue lisää »

ruokaa lapsille ... ja aikuisille

ruokaa lapsille ... ja aikuisille

Torstaina otin Aare Lukmanin mukaan Tallinnasta ja lähdimme ajamaan kohti Riikaa. Veimme ensin Latvian Kristillisen Mission leirikeskukseen ruokaa - 150kg ohrahiutaleita ja 300kg leipää. Keskuksen työntekijä kertoi että seuraavana päivänä keskukseen tulee 80 lasta viikonlopuksi ja tämä ruoka oli kuin ”tilattu” sitä varten. Jumala tiesi tarpeen! Perjantaina istuimme palaverissa viiden tunnin ajan keskustelemassa koulutyön... Lue lisää »

Pelastava ja parantava Jumala

Pelastava ja parantava Jumala

Tulimme myöhään perjantai-iltana Tallinnaan, Keijo Airosto oli tullut jo aiemmin aamulla ja vienyt ruoka- ja ”evankeliumi” lastin Narvaan ja Kohtla-Järvelle. Lauantaipäivän kokoukseen Lasnamäelle saapui jälleen satakunta ihmistä. Kun kysyin moniko oli ensimmäistä kerta mukana niin viitisentoista kättä nousi ylös.  Tällä kertaa musiikista vastasi Haapsalun venäjänkielisen Helluntaiseurakunnan pastori Vik... Lue lisää »

Kahleet murtuvat

Kahleet murtuvat

Viron Narvan Jumalan Sana seurakunnan naiset ja VEry:n jäsenet Merja, Eija Riikola ja Zanna Valler järjestivät kokouksen naisille lauantaina 15.10. Paikalle saapui noin 50 naista, joista osa tuli myös Venäjältä ja lähikaupungeista.    Kokouksen alussa Eija lauloi kaksi laulua venäjän kielellä. Merja puheen aiheena oli toivo. Toivo on se asia mikä auttaa jatkamaan kun tuntuu siltä ettei enää mik&a... Lue lisää »