“Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina”Heb 13:3 09.02.2018

26.-29.1.2018 Latvia
 
“Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina”Heb 13:3

Vierailu Rigan ja Jelgavan vankiloihin Latviaan tehtiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Nyt matkalla olivat Vihtori, Pavel, Eija, Katja ja Juha. ensimmäisenä kohteenamme oli Rigan keskusvankila jossa viitisentoista miestä saapui tilaisuuteen. Heistä puolet oli ensikertalaisia meille. Kokous sujui hyvin, osa meistä lauloi ja kaikki todistimme Jeesuksen teoista elämässämme. Saimme rukoilla vankien kanssa ja rohkaista heitä kulkemaan Herran kanssa.

 

Toiseen kokoukseen Brasan vankilaan saapui vain seitsemän miestä. Kuitenkin todistusten, laulujen ja saarnan jälkeen kaksi heistä halusi tehdä uskonratkaisun Herran puoleen! 


Sunnuntain ensimmäinen kokous oli Jelgavassa, jossa parikymmentä miestä saapui kuulemaan. Heidän joukossaan oli kolme nuorta vankia jotka pitivät omaa kokoustaan pitkän aikaa. Lopulta kaksi heistä lähti pois tilaisuudesta mutta kolmas, nuori romanimies jäi paikalle ja tahtoi tehdä ratkaisun Jeesuksen puoleen. Kaksi muutakin vankia tekivät samoin. Nuori mies pyysi myös esirukousta puolestaan varjeltuakseen vankilassa.


Viimeisenä kohteena sunnuntai-iltana oli Rigan naistenvankila. Naisia tuli paikalle lähes kuusikymmentä. Vaikka heidänkin joukossaan oli muutamia levottomampiakin vankeja, niin he kaikki hiljentyivät kuuntelemaan tarkkaan Eijan ja Katjan kertoessaan elämästään ennen Jeesusta ja sen jälkeen. Kokouksen lopussa saimme rukoilla monen puolesta myös henkilökohtaisesti.      

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva