Parasta työtä maailmassa?! 05.02.2014

Viro, Tallinna, Narva 10.-12.1.2014
 
Parasta työtä maailmassa?!

Vuoden ensimmäinen evankeliointi- ja avustusmatka tehtiin tammikuun toisena viikonvaihteena. Matka tehtiin kahdella autolla peräkärryn kanssa sillä Lasnamäellä jaettavien ruokakassien lisäksi veimme 700kg elintarvikkeita ja muuta avustustavaraa myös Itä-Viroon.


Lasnamäen kokoussali oli jälleen täynnä kuulijoita ja kaikki penkit käytössä. Kokoukseen oli saatu mukaan Pietarilainen sisar joka kitaran kanssa johdatteli kokousväkeä laulaman ja ylistämään Herraa. Vaikka väki suuremmalta osaltaan on iäkkäämpää niin he yhtyivät myös lastenlauluihin koko olemuksellaan laulaen ja leikkien. Sisar todisti myös kuinka Jeesus oli  parantanut hänen sydämensä haavoja ihmeellisellä tavalla. lmapiiri kokouksessa oli hyvin avoin ja saarnan jälkeen kysyttyäni moniko haluaa olla Jeesuksen seuraaja ja tehdä Herran tahdon lähes kaikki 120 henkeä nousivat seisomaan. Kysyin vielä moniko nyt tekee tämän ratkaisun ensimmäistä kertaa elämässään niin viitisentoista henkeä nosti kätensä! Vuosien aikana Lasnamäellä tehty työ on vaikuttanut sydämissä halua seurata Herraa eikä Hänen sanansa koskaan jää vaikuttamatta siellä missä sitä julistetaan. Kiitos Jumalalle siitä!


Samana päivänä lähdimme ajamaa kohti Narvaa ja matkalla poikkesimme Auveressa avatussa kuntoutuskeskuksessa joka on ottamassa ensi askeleitaan. Keskuksessa oli nyt kuusi miestä jotka kaikki olivat saaneet tulla uskoon ja saivat nyt olla paikassa jossa on katto pään päällä ruoka ja vahva kristillinen opetus huolenpitoineen. Talon keittiö oli vielä kaappeja ym vailla mutta toiminta oli jo käynnissä. Pidimme miesten kanssa pienen tilaisuuden jossa Eija lauloi, Merja todisti ja minä puhuin lyhyesti Jumalan sanaa. Jätimme heille myös elintarvikkeita ja taskulampun jota ilman olivat koettaneet aamun pimeydessä aiemmin toimia. 


Narvassa tapasimme myös Dimitrin jolle jätimme ruokaa hänen Iisakussa ylläpitämäänsä kuntoutuskeskusta varten. Loput ruoat ja avustustavarat veimme Narvan seurakuntaa. Avustustavaroiden joukossa oli myös kaksitoista ”äitiyspakkausta” eli vastasyntyneitä lapsia varten koottuja isoja pakkauksia jotka pitivät sisällään runsaan määrän kaikkea sitä mitä pieni lapsi tulee tarvitsemaan elämänsä ensi vaiheissa.


Narvan seurakunnassa saarnasin myös päiväkokouksessa Jeesuksen ”missiosta” köyhille, vangitulle, alaspainetuille, sokeille ja sydämeltään särkyneille. Sama Pyhän Hengen voitelu joka oli Jeesuksen yllä on myös tänään läsnä siellä missä Jeesusta julistetaan ja koroitetaan. Saimme myös rukoilla monien puolesta ja Herra kosketti heitä.


Tällä matkalla saimme Jumalan armosta palvella evankeliumilla ja avustustavaroilla  vanhuksia, aikuisia ja vauvoja. Uskosta osattomia ja uskossaan ensi askeleitaan ottavia. Köyhiä ja elämässään epäonnistuneita jotka kuitenkin tahtovat Herran kanssa lähteä kulkemaan. - Parasta työtä maailmassa?!


Kiittäen esirukouksista ja lahjoituksista työtä varten!


Juha, Merja ja Eija, Aare  Somistekuva

Somistekuva