Esirukoilija vangista 27.11.2014

Latvia, Riika Daugavpils 30.10.-3.11.2014
 
Esirukoilija vangista

Viikonloppu Latvian vankiloissa alkoi torstaina ajomatkalla Riikaan. Kohteina olivat Riikan keskusvankila, Brasas vankila, Daugavpilsin molemmat vankilat sekä Pelastusarmeija jonne veimme myös n 600kg ruokatarvikkeita heidän köyhien avustustyön hyväksi.


Perjantaina Riikan keskusvankilassa kokoukseen tuli parikymmentä miestä ja tilaisuudessa oli yllättävän herkkä ja vastaanottava ilmapiiri. Viisi tai kuusi miestä nosti kätensä merkiksi siitä että haluavat tehdä uskonratkaisun ja lähteä seuraamaan Jeesusta! He olivat hyvin kiitollisia vierailusta ja tulivat halukaasti myös ryhmäkuvaan kokouksen lopussa.


Brasas:n vankilassa tilaisuudessa oli kymmenen henkeä joista useimmat olivat jo uskossa. Tilaisuus kosketti miehiä ja lopussa eräs vanki tuli luokseni ja sanoi ryhtyvänsä minun esirukoilijakseni! Jumala voi antaa  meille esirukoilijoita jopa niiden joukosta joista emme odottaisikaan. Näin Herra voi myös käyttää näitä miehiä siellä missä he nyt ovat. Illalla ajoimme vielä yli kahdensadan kilometrin päähän Daugavpilsiin.


Lauantain ensimmäisessä vankilassa kokoukseen tuli kymmenkunta miestä ja heistä kolme halusi myös tulla uskoon. Rukoilimme monien puolesta siellä ja otimme kaikista valokuvan. Vankilapastori Sergei toimitti myöhemmin kuvat heille. 


Valkoisen Joutsenen vankilassa heti paikalle tultuamme miehet sanoivat että olivat kuunnelleet Eijan lauluja paljon ja ne ovat lohduttaneet heitä. Olemme aikaisemmilla vierailuilla jakaneet heille Eijan CD:itä ja kirjallisuutta ja nyt he jälleen saivat kuulla lisää Jumalan armosta ja rakkaudesta sanojen ja laulujen kautta. Tilaisuus oli pitkä ja vahva hengeltään ja lopuksi myös eräs elinkautisvangeista halusi tehdä uskonratkaisun. Hänen kanssaan saattoi rukoilla kädestä kiinnni pitäen vaikka kalterit olivatkin välissä. Jumalaa eivät mitkään esteet rajoita. Jos sydän avautuu hänelle niin hän kosketta ja uudestisynnyttää jokaisen joka häntä etsii.


Illalla osallistuimme myös Daugavpilsin Pelastusarmeijan iltakokoukseen jossa Eija myös lauloi ja samoin sunnuntaina päivätilaisuuteen jossa meillä oli myös puhevastuu. Molempiin kokouksiin tuli 70-100 henkeä paikalle joista suuri osa oli uskosta osattomia köyhiä ihmisiä. Päiväkokouksessa kuusi henkeä tuli esille haluten tehdä uskonratkaisun ja monien muidenkin puolesta rukoilimme. On hienoa nähdä kuinka Jumalan työ menee eteenpäin näiden ihmisten keskellä joilla ei niin paljoa ole maallista hyvää mutta heidän sydämensä kuitenkin avautuu kaikkein tärkeimmälle - Jeesukselle itselleen joka voi kaiken muuttaa! 


Juha, Vihtori, Eija, Pavel

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva