"...kuin morsian joka koristautuu kauneimpiinsa..." 16.12.2011

Narvassa, Iisakussa ja Kohtla-Järvellä 25.-27.11.2011
 

Narvan seurakunnan naiset odottavat aina innolla VEryn kolmikkoa. Jo edellisen matkan aikana olimme sopineet että tulisimme pitämään naisten kokouksen uudelleen marraskuussa.


Tällä kertaa paikalla oli noin 40 naista. Seurakunnan ylistystiimin naiset aloittivat kokouksen lauluilla, jotka johdattivat paikalle tulleen väen ylistykseen. Zanna Valler avasi kokouksen  kertomalla siitä, miten tärkeítä  meidän rukouksemme ovat ja kuinka tarkkaavaisesti Herra Jeesus kuuntelee jokaisen rukouksemme. Vuoro siirtyi Eija Riikolalle, joka esitti venäjän kielellä laulun " Valtaa mun sydämein Jeesus". Sen jälkeen Merja puhui Jesaja kirjan jakeesta 61:10: "Minä riemuitsen Herrasta, minä iloitsen Jumalastani! Hän pukee minun ylleni pelastuksen vaatteet, hän kietoo minut vanhurskauden viittaan, niin että olen kuin sulhanen, joka laskee hiuksilleen juhlapäähineen, tai kuin morsian, joka koristautuu kauneimpiinsa". Jumala haluaa, että me päätämme heittää pois vanhan murheen vaipan ja laitamme yllemme vanhurskauden viitan, juhlavaatteet ja iloitsemme siitä, mitä Hän on meille valmistanut. 


Tämän matkan aikana meidät kutsuttiin puhumaan myös naisille Venäjälle pikkukylään nimeltään Uljanovka, Sinne olisi tarkoitus mennä tammikuussa.


Iltapimeydessä ajoimme 95 km Narvasta Iisakuun, missä sijaitsee


kuntoutuskeskus kodittomille ja huumeriippuvaisille. Se on vanha talo metsän keskellä, missä asuu yhteensä 4 miestä ja 2 työntekijää. Heidän


päivittäiseen elämään kuuluvat rukoushetket, raamatun lukeminen, talon


kunnostustyöt sekä eläinten hoito. Ryhmästämme jokainen sai rukoilla tai jakaa heille hengellista leipää.


Sunnuntaina osallistuimme Kohtla-Järven seurakunnan aamukokoukseen. Pastori Oleg Pronin oli puhumassa Sillamäen seurakunnassa ja kokousten jälkeen saimme tavata hänet. Sovimme, että seuraava naisten tilaisuus olisi helmikuun alussa. Samalla sovimme, että  osallistumme myös seurakunnan sunnuntain kokoukseen.


Zanna Valler