Sanoma Latvian nuorille 13.10.2014

Latvia, koulut 22.-27.9.2014
 
Sanoma Latvian nuorille

Neljän päivän aikana saimme tavoittaa lähes kahdeksansataa koululaista opettajineen kahdessatoista eri koulussa Latviassa. Kouluista neljä oli erikoiskouluja joissa normaaliluokkien lisäksi olivat myös kehitysvammaiset ja liikuntarajoitteiset oppilaat. Nämä koulut olivat usein sisäoppilaitoksia. Oli koskettavaa nähdä kuinka erityisesti näissä kouluissa oppilaat hiljentyivät kuuntelemaan sanomaa Jumalan rakkaudesta ja aivankuin imivät sitä itseensä. Parissa koulussa tilaisuutta järjestävä opettaja varoitti oppilaiden levottomuudesta etukäteen mutta kaikki oli päinvastoin. Oli kuin taivaan mielenkiinto olisi ollut juuri näiden koulujen lapsia ja nuoria varten.

 

Ryhmämme koostui jälleen Satakunnan koulutyötiimistä Jukka Mäkisen johdolla. Ohjelmassa oli ”tuhlaajapoikakertomus” nukketeatterin muodosssa, lauluja, puheenvuoroja ja ”Daniel leijonien luolassa” näytelmä. Näytelmän teema Jumalasta jota voidaan rohkeasti rukoilla ja joka myös vastaa  rukouksiimme sekä tuo konkreettisen avun antoi hyvän mahdollisuuden rohkaista lapsia rukoilemaan Jeesusta. Joissain kouluissa saimme tilaisuuden lopussa myös rukoilla oppilaiden kanssa ja huomasin silloin opettajan olevan eniten kosketettu siinä hetkessä.


Opettajat yleisesti olivat hyvin kiitolliset vierailuistamme ja toivoivat uusintakäyntejä. Eräs erityiskoulun opettaja sanoi että oli erityisen tärkeää että me miehinä kerroimme rukouksesta ja uskosta Jumalaan. Monista paikoista puuttuu täysin malli uskovista miehistä ja siksi se puhuttelee poikia paljon. Joistain koulusta saimme kukkia kiitokseksi ja joistain konvehtirasian. Mutta paras kiitos oli nähdä joskus pieni kyynel tytön poskella joka seurasi ohjelmaa hyvin tarkasti.


 Latvian kansallislaulussa on säe jossa lauletaan: ”Jumala siunatkoon Latvian poikia ja tyttäriä”. Tuo suurin siunaus on Jeesus itse! Saakoon Herra itse tulla tunnetuksi kaikille Latvian lapsille ja nuorille! Paluumatkalla aloimme jo suunnittelemaan seuraavaa ”koulumatkaa” Latviaan.

 

Juha, - (Danielin roolissa) 

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva