Sanoma Jeesuksesta tavoitti 900 lasta! 09.05.2015

Latvia 26.-30.4.2015
 
Sanoma Jeesuksesta tavoitti 900 lasta!

 

Tiimimme teki kouluvierailuja 12 kouluun Latvian itäosassa, Jekabpilsin alueella. Mukana olivat Satakunnasta koulutyön konkarit Jukka ja Merja Mäkinen sekä koulupastori Kirsti Männistö. Tulkkinamme ja kuskinamme toimi Pavel Pesonen, ja tiimin vahvistuksena oli allekirjoittanut Hannele Sand Kangasalta. Latviassa tiimiimme liittyi opettaja Antra Laitane, joka hoiti ansiokkaasti yhteydet kouluihin, toimi latvian kielen tulkkina sekä laulatti lapsille hengellisiä lauluja. Victoria Daugavspilsistä tuli toista kertaa mukaan ja hän otti innostuneesti ja taitavasti suuren vastuun ohjelmista.


Ohjelmassa meillä oli mm. Danielista kertova näytelmä, Saku ja Pena-muppetshow sekä Jippii mission venäjänkielinen Ypa!-laulu. Annoimme kouluille Ypa!-cdt lahjoiksi. Olimme varautuneet kokonaan venäjänkieliseen ohjelmaan, mutta ennakkotiedoista poiketen koulut olivat pääosin latviankielisiä. Muutimme ja karsimme ohjelmaa, ja Jukka puhui englanniksi ja sanoma välittyi kahden tulkin kautta. Onneksi pystyimme ottamaan muutamaan kouluun myös venäjänkielistä ohjelmaa, mm. Sakun ja Penan shown.


Kaikki sujui kuitenkin hyvin, ja saimme valtaosassa kouluista erittäin hyvän vastaanoton. Erityisesti pienemmissä kouluissa tunsimme itsemme hyvin odotetuiksi vieraiksi. Sanoma Jeesuksesta tavoitti yli 900 oppilasta ja koulujen opettajat. Työ kantaa hedelmää myös suhteiden luomisessa. Iloitsemme latvialaisten ystäviemme innokkuudesta koulutyöhön ja halusta laajentaa sitä uusille alueille. Rukoillaan, että näky leviäisi ja vahvistuisi ja että koulut avautuisivat paikallisille uskoville paremmin.


Koulutyö on aivan mahtavaa ja siihen todella kannattaa panostaa. Matkan jälkeen tiimimme sairastui kuumeeseen. Kiitosaiheenamme on onnistunut ja varjeltu matka, ja onneksi saimme olla matkalla terveinä. Esirukousaiheeksi jätämme uudet matkasuunnitelmat sekä suhteiden ylläpitämisen ja uusien suhteiden luomisen koko Baltiaan.


Hannele

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva