"Vangeille vapautusta..." 14.03.2017

Latvia, Riika, 24.-27.2.2017
 

Helmikuun vankilavierailujen yhteyteen järjestimme ruokakuorman viemisen Norkalni-lastenleirikeskukseen, sekä avustuksen viemisen Riikan messiaaniseen “Sofar-seurakuntaan”. Olemme avustaneet molempia tahoja jo viiden vuoden ajan ja nähneet sen kallisarvoisen työn, mitä he tekevät kukin omilla tahoillaan, lasten ja nuorten, sekä Latvian juutalaisten hyväksi.


Perjantai-iltana veimme ensimmäiseksi 500kg kuorman leirikeskukseen, missä se otettiin kiitollisina vastaan ja osan kuormasta veimme Sofar seurakunnalle. Sulevi veljemme Latviasta autteli meitä kaikessa tässä. 


Lauantaina osallistuimme Sofar seurakunnan kokoukseen, jossa kerroin heille myös VEryn tekemästä TV-sarjasta “Jumala Israelissa”, sekä saarnasin myös sen pohjalta seurakunnalle. Seurakunnan iloinen ylistys ja karkelo tempaisi mukaan myös meitäkin ja oli hieno kokea hengen yhteyttä heidän kanssaan. Iltapäivällä kävimme myös vierailemassa Rumbulan joukkomurhan tapahtumapaikalla Riikassa. Metsikössä, joka sijaitsee vain 8 km Riikan keskustasta, murhattiin marras- joulukuussa 1941 25 000 Baltian juutalaista. Muistomerkkialue oli karuudessaan hyvin puhutteleva. Tämä toi mieleemme sen toisen todellisuuden jossa juutalainen kansa elää.


Sunnuntain ensimmäinen kokous oli Riikan keskusvankilassa, jossa tilaisuuteen tuli kuusitoista miestä. Heistä kolmasosa oli meille uusia. Laulujen, todistusten ja Vihtorin saarnan jälkeen, seitsemän miestä tuli esille haluten vastaanottaa Jeesuksen! Jumala heitä vahvistakoon!


Toinen tilaisuus oli naistenvankilassa, jossa pidimme nyt kokouksen uusitussa salissa. Nelisenkymmentä naista, joista monet olivat melko nuoria, tuli tilaisuuteen. Vankilapastori Rudite kertoi huumerikollisuuden tulleen nykyään 70 prosenttisesti tuomioiden syyksi. Kaksitoistavuotta vuotta aiemmin huumeiden osuus oli vain 30 prosenttia. Tilaisuus oli koskettava ja lopuksi kutsuttuani naisia tulemaan vastaanottamaan Herraa elämäänsä, heitä tuli esille viisitoista. Rukouspalvelussa suurin osa nuorista naisista pyysi esirukousta lastensa puolesta, sekä tuomionsa lyhentymistä. Tämän hyvin ymmärsimme, Jumala kaiken voi! 


Juha, Harri, Vihtori, Pavel, Teemu    Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva