"Olemme odottaneet teitä monta viikkoa" 12.10.2013

Latvia, 27.-30.9.2013
 

Daugavpilsin, Jelgavan ja Riikan vankiloissa saatiin kuulla jälleen Jumalan hyvä uutinen pelastuksesta joka kuuluu kaikille ikään kansallisuuteen tai syntien määrään katsomatta. Daugavpilsissa sellien lämmitys ei ollut vielä tältä syksyltä alkanut ja siksi monet vangit olivat sairaina eivätkä päässeet kokoukseen. Iloksemme tapasimme kuitenkin useita vankeja jotka viime huhtikuussa vieraillessamme siellä halusivat tulla uskoon. He sanoivat että olivat nyt jo monta viikkoa odottaneet meitä kuultuaan että olemme jälleen tulossa. Heidän olemuksensa oli selvästi muuttunut. Eräs vanki halusi myös esittää useita runoja jotka kumpusivat uudesta elämästä.


Jelgavassa saimme pitää kokouksen johon osallistuivat nyt vankilan historian ensimmäistä kertaa myös elinkautisvankeja. Jonkun heistä olimme tavanneet edelliskerralla sellivierailujen yhteydessä. Nelisenkymmentä vankia kuunteli todistuksia, lauluja ja evankeliumin saarnaa ja lopuksi kymmenkunta miestä halusi tehdä myös uskonratkaisun tässä tilaisuudessa! Kiitos Jumalalle tästäkin armosta jota saimme olla todistamassa.


Vankilan jälkeen vierailimme vielä pastori Janiksen seurakunnassa jossa saimme palvella seurakuntaa sunnuntain päiväkokouksessa. Eija lauloi ja minä saarnasin Jeesuksen nimestä. Myös tässä tilaisuudessa eräs mies tahtoi tehdä uskonratkaisun!


Illalla meille oli järjestetty vielä kokous naistenvankilaan Riikaan. Tieto saapumisestamme oli tullut hyvin myöhään ja siksi vankilapastori ei ollut ehtinyt ajoissa tiedottaa tilaisuutta vangeille. Kuitenkin kolmisenkymmentä vankia joista osa oli käytävällä huoneen pienuuden tähden sai kuulla Jumalan nostavasta ja pelastavasta rakkaudesta. Useat vangit halusivat tehdä myös uskonratkaisun ja kaikki halusivat rukousta puolestansa. Vankilapastori oli hyvin kiitollinen vierailustamme ja sovimme jatkovierailusta heidä luokseen marraskuussa. 


Kiitollisena matkalla olleina Juha, Vihtori, Eija ja Pavel  

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva