Suuri sadonkorjuu vankiloissa 09.12.2013

Latvia, 22.-25.11.2013
 
Suuri sadonkorjuu vankiloissa

Latvian vankilakierrosviikonloppu alkoi lauantaina Daugavpilsin "Valkoinen Joutsen" vankilan elinkautisvankien kokouksella. Kuudennentoista erilaisen lukitun rauta- tai kalterioven jälkeen olimme huoneessa jonka toisellapuolella kalterien takana oli parikymmentä elinkautisvankia. Kahden tunnin ajan saimme todistaa, laulaa, keskustella ja julistaa heille evankeliumia. Pavelin elämästä kertovat kirjaset ja Eijan venäjänkielinen laulu CD jäivät vielä lähtömme jälkeenkin heille puhumaan. Vangit olivat hyvin tarkkavaisia ja vastaanottavia sanomalle. Kuusi miestä ilmaisi myös halunsa vastaanottaa Jeesus vapahtajaksensa ja rukoilimme yhdessä heidän kanssaan. Kun kysyin kuinka usein heille järjestetään tällaisia kokouksia niin vankilapastori sanoi: ”tämä oli ensimmäinen tänä vuonna”.


Seuraava kokous oli Daugavpilsin toisessa vankilassa jossa paikalle tuli neljäkymmentä miestä. Nyt kokous kesti kaksi ja puoli tuntia. Useita miehiä jälleen halusi  tehdä uskonratkaisun ja rukoilimme heidän puolestaan. Yllättäen miehistä lähes kaikki myös halusivat tulla valokuvattaviksi. Ja niin saimme nelisenkymmentä komeaa kuvaa näistä miehistä jotka kalterien takana ovat kuitenkin niin samanlaisia kuin kuka tahansa muukin.


Sunnuntaina vierailimme ensin Jelgavassa johon nyt saapui viisikymmentä vankia joiden joukossa kymmenkunta elinkautisvankia. Vastaanotto oli erittäin hyvä. Saarnat, todistukset ja puheet upposivat sydämiin. Eijan laulut saivat hienon vastaanoton ja myös täällä kymmenkunta miestä halusi ilmaista julkisesti halunsa antaa elämänsä heidänkin vapahtajansa Jeesuksen käsiin. 


Viimeinen vankila oli Riikan naistenvankila jossa oli koolla seitsemänkymmentä vankia. Puhuimme uuden elämän mahdollisuudesta Jeesuksen kanssa ja sydämet pehmenivät Pyhän Hengen läsnäolon koskettaessa ja todistaessa Jeesuksen rakkaudesta jokaista kohtaan. Ehkä kolmekymmentä kättä nousi ylös kysyessäni kuka tahtoo aloittaa uuden elämän Jeesuksen kanssa!


Viikonloppu oli erikoinen myös siksi Riikassa oli juuri tapahtunut maan itsenäisyydenajan suurin onnettomuus. Ostoskeskuksen katon romahdettua yli 50 ihmistä oli saanut surmansa paria päivää aiemmin. Tämä vakavoitti kaikkialla kuulijakuntaa. 


Kiitos Jumalalle saamme kuitenkin olla viemässä sanomaa iankaikkisesta elämästä Jeesuksessa ja valtakunnasta joka ei koskaan katoa! Matkalla saimme viedä myös 500kg näkkileipää Latvian Kristillisen Mission lerikeskukseen.


Juha, Vihtori, Eija, Merja, PavelSomistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva