Seurakunta palvelee 15.09.2016

Viro, Tallinna 9.-10.9.2016
 
Seurakunta palvelee

Syyskuun kokousmatkalle Tallinnaan lähdin tällä kertaa yksin. Mukanani olivat ruokapussit (160kpl) Lindakiven kokousta varten ja sen lisäksi vauvanruokapurkkeja 300kg, maustekurkkupurkeja 200kg, hapankorppuja 70kg, sekä vielä vaatteita jotka kaikki toimitin Tallinnan Täyden Evankeliumin Seurakunnalle. Seurakunta jakaa avustusta omille vanhuksilleen ja myös muille puutteenalaisille. Osa tavaroista menee Venäjälle asti jossa seurakunnalla on sisarseurakuntia.

Lauantain kokoukseen saapui väkeä jälleen toistasataa henkeä. Tällä kertaa halusin antaa paikallisten vastuulle koko tilaisuuden. Seurakunta on ollut jo vuoden ajan mukana tilaisuuksien järjestämisessä ja oli jälleen ilo katsella kuinka aktiivisesti he halusivat palvella. Äänentoistolaitteet tuotiin jo lähes tuntia aikaisemmin saliin ja samoin soittimet. Kaksitoistahenkinen musiikkiryhmä viritti itsensä kuntoon ja monipuolinen tilaisuus sai alkaa. Useat seurakuntalaiset kertoivat uskootulostaan ja toiset lauloivat ja rukoilivat. Pastori German johti tällä kertaa kokouksen ja saarnasi myös lopussa. Monet uudet ihmiset halusivat rukoilla Herraa ja ihmisiä tuli myös saamaan esirukousapua. Seurakuntalaiset halusivat olla itse jakamassa ruokapusseja tarvitseville.

On ilo nähdä seurakunta joka on innostunut viemään evankeliumia eteenpäin näin antautuneella asenteella. Ennen poislähtöäni tuli kuitenkin vielä eräs uskova nainen luokseni ja ja sanoi, että olisi toivonut saavansa kuulla suomenkielistä saarnaa. Hän sanoi ymmärtävänsä vain vähän venäjänkieltä mutta suomea hän ymmärsi hyvin. Sanoin että seuraavalla kerralla saarnataan sitten suomenkielellä jHs!

Juha

 


Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva