“Leipäihmeitä” nykyajassa! 30.12.2016

Suomi, 23.11.-28.12.2016
 
“Leipäihmeitä” nykyajassa!

Yhdistyksemme avustustyö, eli pääasiassa ruoanvienti Viron ja Latvian avustuskohteisiin, on lähes täysin sen varassa mitä saamme lahjoituksena tähän työhön. Varastomme on usein ollut siinä tilassa että vain rukoillen olemme voineet odottaa mistä saamme sen mitä Lasnamäellä odottavat köyhät vanhukset ja perheet odottavat. Tai mitä voisimme viedä Itä-Viroon Narvaan joka on Viron köyhintä aluetta. Tai kuinka voisimme auttaa Itä-Latviassa Daugavpilissa toimivaa Pelastusarmeijan seurakuntaa, joka pyrkii ruokkimaan ja auttamaan kaupungin köyhintä väestönosaa.

 

Loppuvuodesta tilanne tuli sellaiseksi että varastomme tyhjeni lähes kokonaan ruokatavarasta. Jäljellä oli parisataa pussia makaronia ja puolilavallista vauvanruokaa. Samaan aikaan jouduimme vaihtamaan varastotilamme toisiin tiloihin. Uusi tila oli huomattavasti suurempi mutta tyhjästä varastosta ei paljoa muille viedä.

 

Niinpä jälleen ainoa kanava jota voimme käyttää oli rukous. Viikoittaisissa rukousilloissamme toimme jälleen tarpeen Herralle tiettäväksi. Tämän lisäksi Katja ja Kalle ottivat yhteyttä mahdollisiin lahjoittajiin.

 

Sitten alkoi tapahtua. Marraskuun lopussa tuli ilmoitus; voitte hakea meiltä kolme lavallista tuoreita Elovena ja Nalle kaurahiutalepaketteja, eli 1600kpl. Sitten tuli lisää ilmoituksia kuudesta eri paikasta, Kirkkonummelta, Espoosta, Raisiosta ja Kotkasta, sokeripaketteja, anassäilykkeitä, kartanopikkelsiä, porkkanasosekeittoa tetrapakkauksissa 1476 kpl ja välipalapatukoita. Ja lopuksi sitä mitä lähinnä olimme pyytäneet, leipää, kuivaleipää joka ei pilaannu hetkessä ja on aina tarpeellista. Leipäpaketteja saimme 8000kpl!. Tämän lisäksi yksityiseltä taholta saimme lahjoituksena kuusi lavallista makaronia ja 2200 hernekeittopurkkia!


Nyt varasto näyttää toisenlaiselta. Nyt katselemme jälleen Jumalan uskollisuutta ja hyvyyttä joka on konkreettisena läsnä silmiemme edessä. Jumala on laupeuden Jumala, joka yhä tänäänkin haluaa ruokkia nälkäiset ja pitää köyhistä huolta. Kiitos Jumalalle hänen armostaan ja uskollisuudestaan!


Juha

 

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva