"Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä" 09.02.2012

Kohtla-Järvi, Iisaku, Sillamäki 3.-5.2.2012
 

Tänä viikonloppuna lähdimme Viroon kahdella autolla, joista toisessa suuntasimme Merja, Eija ja minä Itä-Viroon. 


Lauantaina klo 14  kokooontuivat Kohtla-Järven Jumala Sana -seurakunnan naiset paikallisen  koulun tiloihin naisille tarkoitettuun kokoukseen. Paikalle saapui naisia myös Sillamäestä ja Iidlasta. Yllätys meille oli, että tilaisuudesta puuttui kokonaan  ylistysryhmä  ja  ylipäätään koko musiikkiosuus. Huomasimme selkeän eron - ylistyslaulut avaavat ihmisten sydämet vastanottamaan ja kuuntelemaan - siksi oli nyt vaikeampi puhuakin. Sen jälkeen, kun Eija Riikola oli laulanut kaksi laulua venäjäksi, toisen evankelioivan ja toisen rukouslalun, alkoi ilmapiiri muuttua. Lauloimme vielä yhden laulun myös suomeksi. Kokouksen ydinsanomana oli ”Toivo”. Toivo tässä toivottomassa maailmassa. Monet kaipasivat myös esirukousta eri tilanteisiin.


Illaksi meitä odotettiin Iisakun huumeriippuvaisten ja kodittomien kuntoutuskeskukseen. Keskuksessa asuu tällä hetkellä neljä miestä ja kaksi työntekijää. Saavuimme sinne iltapimeässä, ulkona paukkui 35 asteen pakkanen, mutta lämmin talo ja vastaanotto sulattivat ilmapiirin heti! Lyhyesssä kokouksessa lauloimme yhden laulun suomeksi, toisen venäjäksi ja hengellisenä leipänä oli Jumalan Sanaa. Saimme jättää heille pesukoneen, jääkaapin ja leipää. Paikallisesta kaupasta olimme ostaneet kaalia, porkkanoita ja sipulia. On ilo palvella sillä, mitä on!


Sunnuntaiksi olimme sopineet, että osallistumme kokoukseen Jumalan Sana -seurakunnassa Sillamäessä, joka on noin 20 km itään Kohtla-Järvestä. Merja oli valmistanut saarnan, mutta Herralla olikin toinen suunnitelma. 10 minuuttia ennen saarnaa Herra antoi Merjalle raamatusta paikan 2 Tim. 1:7: ”Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen” ts. ”terveen harkinnan hengen”. Tämän saarnan jälkeen oli pitkä jono esiruokousta haluavia! Monet tunnustivat, että pelko oli heillä esteenä elämässä. 


Kiitos Herralle kaikesta!


Zanna VallerSomistekuva

Somistekuva