"vanhan ajan herätyskokous" 06.11.2016

Viro, Tallinna 7.-8.10.2016
 

Lokakuun Lasnamäen kokouksen ilmoitusongelmat nousivat esille muutama päivä ennen tilaisuutta. Paikallislehden “Lasnamäe leht”, piti ilmestyä jo maanantaina ilmaisjakeluna kauppoihin, mutta jostakin syystä se jaettiin vasta perjantaina. Näin ilmoittelu lauantain kokouksesta uhkasi jäädä sen varaan, että ainoastaan perjantaina kaupoissa käyvät ihmiset saisivat tiedon tilaisuudesta, joka oli jo seuraavana päivänä. Tieto tästä meille tuli tiistaina. Tilannetta saatiin korjattua sillä, että nopeisiin lähtöihin tottunut Igor Valler pystyi lähtemään jo keskiviikkoaamuna Viroon, ja hän teki ja jakoi kauppojen ilmoitustauluille kokousilmoitukset jo silloin.

 

Kokoukseen saapuikin normaali väkimäärä n 120 henkeä. Zanna Valler tuli myös suoraan Suomesta aamulaivalla Tallinnaan ja hän toimi tulkkina tilaisuudessa. Pääskülan seurakunnan väki palveli kokouksessa musiikissa. Igor kertoi omasta elämästään, kuinka hän kohtasi Jeesuksen jo neljätoistavuotiaana Olevisten kirkossa vaikuttaneen herätyksen aikana. Katsellessaan kirkon etuosassa olevaa alttaritaulua Igor tunsi kuinka taulussa kuvattu Jeesus tuli hänen vierelleen ja kutsui häntä luokseen. Tämä muutti Igorin elämän. Evankeliumin saarnan aikana minusta alkoi tuntua samalta kuin “vanhan ajan herätyskokouksissa”. Puhuessani evankeliumin ydinsanomaa, syntien anteeksisaamisesta ja pelastuksen vastaanottamisesta, koin Pyhän Hengen läsnäolon vahvana ja murtavana. Kokouksen lopussa parikymmentä ihmistä tuli salin etuosaan vastaanottamaan Jeesusta pelastajakseen. Suuri osa heistä oli vanhempia ihmisiä mutta sain rukoilla myös parin nuoren puolesta. Kiitos Jumalalle siitä mitä hän teki!

 

Kokouksen jälkeen jaoimme jälleen ruokapussit tarvitseville. Tämän jälkeen lähdimme Zanna kanssa suoraan laivalle Igorin jäädessä vielä Viroon muutamaksi päiväksi. 

 

Juha

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva