Ruokaa, polkupyöriä ja evankeliumia 15.12.2011

Narvassa 11.-13.11.2011
 
Ruokaa, polkupyöriä ja evankeliumia

Lähdimme Keijo Airoston kanssa kahdella pakettiautolla perjantaina viemään ruokaa, vaatteita ja polkupyöriä Itä-Viroon Narvaan ja Kohtla-Järvelle. Igor Valler lähti Helsingistä mukaan ja Aare Lukman Tallinnasta tulkiksi.


Lauantaina pysähdyimme Kohtla-Järvellä johon jätimme osan lastista paikallisen Manna-avun varastoihin. Manna-apu jakaa viikoittain ruokaa ja vaatteita tarvitseville ihmisille. Toiminta on osa Kohtla-Järven Jumalan Sana seurakunnan työtä. Samalla vierailimme lyhyesti seurakunnan järjestämässä konferenssissa jossa oli osallistujia Itä-Viron seurakunnista.


Seuraava kohde oli Auveressa sijaitseva kuntoutuskeskus Uusi Elämä. Tänne jätimme ruokaa ja pidimme paikalla oleville miehille lyhyen tilaisuuden. Saimme rohkaista miehiä ja rukoilla monien puolesta jotka ovat tulleet uskoon ja tehneet päätöksen lähteä seuraamaan Herraa. 


Narvassa purimme autosta loput tavarat mm kaksikymmentä polkupyörää joita pastori Sednev nimenomaan oli toivonut saavansa. Monilla nuorilla ja vanhoillakaan ei ole mitään omaa kulkuneuvoa millä päästä kouluun, kauppaan tai seurakuntaan. Lahjoituksena saamamme käytetyt pyörät kelpasivat erinomaisesti heille tähän tarpeeseen. 


Sunnuntaina osallistuimme vielä seurakunnan ehtoolliskokoukseen ja käytimme siellä myös puheenvuoroja. Pitkäaikainen yhteistyö tämän seurakunnan kanssa on lähentänyt meitä monin tavoin ja on aina ilo vierailla heidän keskuudessaan. Paluumatka Tallinnaan alkoi miltei heti kokouksen jälkeen.


JuhaSomistekuva

Somistekuva