Ukrainassa 25.10.2017

Ukraina 29.9.-2.10.20017
 
Ukrainassa

Syys-lokakuun matka oli jatkumoa kevään matkalle. Nyt mukana olivat Harri ja Katja, Zanna, Eija ja allekirjoittanut. Ohjelmassa olivat jälleen kotivierailut alueen romanikodeissa, palaverit paikallisten vastuuhenkilöiden kanssa sekä sunnuntain kokous seurakunnalle. Isäntänämme toimi seurakunnan pastori ja romanityöhön siunattu veli Slava.


Oli ilahduttavaa nähdä Kuinka Herra oli vastannut rukouksiin joita saimme edellliskerralla rukoilla useiden ystävien puolesta romanikodeissa. Eräs nuori perheenisä, joka edelliskerralla oli polvestaan kipeänä ja aineiden vaikutuksen alla, kertoi nyt polven parantuneen ja hän oli saanut myös  työpaikan itselleen. Tätäkin olimme pyytäneet edelliskerralla. Hän suorastaan imi evankeliumin sanomaa itseensä. Toisessa kodissa eräs nainen, joka oli ottanut toisen henkilön rikoksen kantaakseen ja pelkäsi vankilatuomiota, sanoi että tuomiota ei tullut ja se oli rukousvastaus. Myös kolmannessa kodissa jossa pelon ja ahdistuksen ilmapiiri oli viimeksi vahvasti läsnä, oli ilmapiiri nyt valoisa ja vapaa! Halukkuus kuulla Jumalan sanaa oli kaikilla. 


Kävimme myös useissa uusissa kodeissa ja rukoilimme monien puolesta jotka halusivat vastaanottaa Jeesuksen. Todistimme Herrasta, lauloimme ja julistimme evankeliumia ja näimme kuinka se avaa sydämiä Jumalan armolle! 


Sunnuntain kokous oli ehtoollistilaisuus ja meille annettiin tunti aikaa käyttömme. Eija lauloi ja todisti elämästään. Minä saarnasin uudesta identiteetistämme Kristuksessa. Siitä kuinka uusi asemamme Jumalan lapsina, Kuninkaan poikina ja tyttärinä, kuuluu kaikille kansallisuuteen, rotuun tai heimoon katsomatta. Katja toi myös sanoman seurakunnalle ja ennen ehtoolliselle käymistä neljä ihmistä tuli esiin haluten tehdä uskonratkaisun - yksi heistä romaninainen.


Oli myös suurenmoista kokea seurakunnan vieraanvaraisuus ja keskinäinen yhteys. Romanityöhön siunatun pastori Slavan tilanne jäi myös puhuttelemaan. Hänen ja hänen vaimonsa syvä antautuminen romanikansan hyväksi. Tarpeet ovat valtavat ja vain Jumalan tuoma apu voi muuttaa tilanteita. Tämä on selviö, mutta ketä Jumala voi käyttää apunsa välikappaleina? 


Juha Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva