Varkaita ja Herran toimintaa ... 03.07.2014

Latvia, vankilat 30.5.-2.6.2014
 
Varkaita ja Herran toimintaa ...

Latvian vankilaviikonloppu alkoi vierailulla Norkalni-leirikeskukseen jonne veimme 700kg ruokatarvikkeita ja saniteettitavaraa kesällä alkavia leirejä varten. Kaikenlaisen avustuksen saaminen on elintärkeää keskuksen toiminnalle joka ”leirittää” jopa 3000 lasta ja nuorta vuosittain.


Lauantain ensimmäinen vankila oli Riikassa sijaitseva Skirotova joka oli saanut vihdoin myös oman vankilapastorin. Tilaisuudessa oli 17 miestä joista lähes kaikki olivat jo uskossa. Kuitenkin yksi nuori mies halusi tässä tilaisuudessa tehdä ratkaisunsa lähteä seuraamaan Herraa. Kiitos Jumalalle tästä! Seuraavaksi otimme kyytiimme Riikasta vankilapastorin jonka kanssa ajoimme sata kilometriä Valmieraan. Yli sata vuotta vanhassa Valmieran vankilassa on n 500 vankia. Kokoukseen tuli parikymmentä miestä ja ilmapiiri oli vastaanottavainen. Puhuessamme vankiloissa korostamme myös Jeesuksen seuraamisen tärkeyttä emmekä ainoastaan uskoa hänen olemassaoloonsa ja nyt tilaisuudessa 5-6 miestä halusi tehdä ratkaisun lähteä toteuttamaan Jumalan tahtoa elämässään. On aina ilo saada rukoilla tällaisten henkilöiden kanssa. Vankilapastori toivoi meiltä heti uusintavierailua heidän luoksensa.


Sunnuntaiaamuna meitä odotti yllätys jo ennen aamiaista. Autoomme oli murtauduttu yöllä ja osa äänentoistokalustosta oli varastettu ja samoin salkku jossa olivat kaikki musiikkiäänitteet ja evankelioivat kirjaset. Venäjänkielinen kirjanen on nimeltään ”Pavel latvialainen” ja se kertoo tulkkimme Pavelin, entisen varkaan ja vangin uskoontulosta, sekä Jeesuksen ihmeistä hänen elämässään. Siinäpä varkaille luettavaa ja kuuneltavaa. Eijan venäjänkielisen CD:n nimi on ”Vain yksin Jeesus”. Kirjasia ja äänitteitä lähti jakeluun noin kolmisenkymmentä kumpiakin ja loppujen lopuksi taivuimme ylistämään Jumalaa siitä mitä hän voi tehdä kaikkivoipaisuudessaan nimensä kunniaksi ja valtakuntansa eteenpäinmenemiseksi. Jumala pelastakoon nämäkin varkaat ja tehköön heistä evankeliumin eteenpäinviejiä! Meidän oli kuitenkin lähdettävä liikkeelle kohti Jelgavaa jossa meitä odotti kaksi tilaisuutta vangeille. Ensimmäinen tilaisuus oli ainoastaan elinkautisvangeille ja siihen saimme aikaa vain 30 minuuttia. Evankeliumin sanoma ja Pyhän Hengen läsnäolo mursi kuitenkin sydämiä niin että pari kolme miestä paristakymmenestä halusivat vastaanottaa Jeesuksen pelastajakseen ja herrakseen! Tämän jälkeen pidimme vielä toisen kokouksen johon saapui neljäkymmentä miestä. Vaikka kokouksen lopussa eräs vanki huusi ettei ole vielä valmis tekemään ratkaisua Herran puoleen niin useat muut halusivat rukoilla ”syntisen rukouksen” tässä tilaisuudessa. Jumala vieköön työnsä eteenpäin kaikken kuulijoiden sydämissä. Viimeinen vankila oli Riikan naistenvankila jossa saimme käyttöömme pienen tilan johon ahtautui kolmekymmentä naista. Heille saimme pitää kunnon kokouksen sekä rukoilla useimpien puolesta myös henkilökohtaisesti.


Matka oli vaiherikas ja myös meille opettava. Tärkeintä oli kuitenkin että saimme viedä evankeliumin sanomaa eteenpäin sekä nähdä Herran toimivan Henkensä kautta ja uskon syntyvän monien vankien sydämiin! 


Kiitollisena esirukoilijoille ja tukijoille, Juha, Vihtori, Eija, Pavel

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva