"Pelastusarmeijan" töissä 17.04.2014

Latvia, Daugavpils 11.-14.4.2014
 

Daugavpilsin vankilavierailut tapahtuivat lauantaina jolloin olimme kaupungin molemmissa vankiloissa. Molemmissa tilaisuuksissa oli parikymmentä miestä koolla. ”Valkoinen Joutsen” vankilassa eräs mies kuulijoiden joukosta oli hyvin aktiivinen. Hän sanoi saaneensa käsiinsä Pavel Pesosen elämästä kertovan kirjasen ”Pavel Latvialainen” ja se oli koskettanut hänen sisintään.  Hän oli alkanut myös etsiä itse Jumalaa ja rukoilla. Nyt hän oli hyvin kiinnostunut kuulemaan Pavelia ja kyseli myös kesken kokouksen paljon. Tilaisuuden lopulla viisi miestä ilmaisivat halunsa tulla uskoon ja rukoilimme yhdessä heidän kanssansa. 


Seuraavana päivänä meidät oli kutsuttu paikallisen Pelastusarmeijan sunnuntaikokoukseen. Olimme tuoneet heille edellispäivänä myös noin 600kg elintarvikkeita; leipää, perunoita, kaurahiutaleita ym jota he tarvitsevat viikoittaisessa ruuanjakotyössään. Seurakunta jakaa ruokaa joka arkipäivä n 150-200 ihmiselle! Nämä köyhät ja monet syrjäytyneet ihmiset tulevat myös sunnuntaisin heidän Jumalanpalvelukseensa niin että kokouksessa on 150 ihmistä vaikka varsinaisia jäseniä on vain kolmekymmentä. Työ on vasta kaksi vuotta vanhaa mutta se on kasvanut hyvin voimakkaasti. 


Kokous alkoin hyvin iloisella ja vahvalla ylistyksellä ja sen jälkeen saimme jatkaa kokouksen loppuun. Ryhmämme lauloi, Merja käytti puheenvuoron ja Eija todisti uskoontulostaan. Minä puhuin lopuksi verenvuototautia sairastaneesta naisesta joka kuitenkin uskalsi tulla Jeesuksen luokse ja sai avun ja pelastuksen häneltä. Kokouksen lopulla toistakymmentä ihmistä joista osa oli lapsia, osa varttuneita ja osa vanhuksia halusi tulla myös Herran luokse. He tulivat esille ja rukoilimme yhdessä Heidän kanssaan. Tilaisuus oli hyvin koskettava. Lopuksi rukoilimme parantumista tarvitsevien puolesta. Pariskunta joka työtä johtaa olivat hyvin innostuneita tilaisuudesta. Työ johon Jumala oli heidät johtanut on kasvanut voimakkaasti ja heillä on syvä hätä näiden ihmisten puolesta. Saimme vielä rukoilla heidän puolestaan ja lupasimme myös jatkossa tukea heidän työtään. 


Pelastusarmeijan työntekijäpariskunnan tytär joka on työssä mukana on myös kansainvälisen TBN televisiokanavan Latvian toimittaja ja hän lupasi tehdä ohjelman Pavelin elämästä. Hän oli saanut jostain käsiinsä ”Pavel Latvialainen” kirjasen ja oli alkanut rukoilla että voisi tavata Pavelin. Näin Herra oli johtanut asiat ihmeellisesti!


Matkalla mukana, Juha, Merja, Eija, Vihtori ja Pavel

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva