" julistamaan evankeliumia köyhille " 09.09.2014

Viro, Tallinna 5.-6.9.2014
 

Heinäkuussa kävin Viron Narvassa jonne vein 700kg elintarvikkeita Jumalan Sana seurakunnalle heidän organisoimansa köyhien ihmisten auttamistyön tukemiseksi. Samalla sain puhua keskiviikkoillan kokouksessa jonne saapui toistasataa kuulijaa.


Vuonna 2009 pastori Vladimir Sednev sai Herralta selvän tehtävän aloittaa ruuan jakamisen köyhille. Näyssä annettiin oman kaupungin lisäksi myös muita paikkakuntia ja alueita. Saman vuoden syksynä saimme olla välittämässä rahalahjaa jonka Ruokkikaa Nälkäiset järjestö Suomesta lahjoitti tätä työtä varten. Näin käynnistyi työ jossa nykyisin kolmena päivänä viikossa tarjotaan lämmin ruoka tarvitseville. Myös kuukausittaiset köyhille suunnatut evankeliointikokoukset saattavat kerätä parikin sataa ihmistä paikalle. Ilmapiiri näissä kokouksissa on hyvin murtava ja sydämet ovat avoimia evankeliumille. Jumalamme on edelleen ”Jumala ... joka antaa nälkäiselle leivän” Ps 145:7.


Syyskuun ensimmäisenä viikonvaihteena teimme syksyn ensimmäisen matkan Tallinnan Lasnamäelle. Saimme myös pitkästä aikaa jälleen käyttöömme kulttuuritalon suuremman salin. Perjantai-illan tilaisuuteen tuli toistasataa kuulijaa. Heistä parikymmentä oli ensikertalaista. Vihtori ja Eija hoitivat tilaisuuden musiikki- ja lauluosuudet ja Kalle ja minä saarnasimme evankeliumia. Puhuin Ilmestyskirjan seitsemännestä luvusta jossa kuvataan pelastuneitten joukkoa taivaassa. Puhuin Jeesuksen veren merkityksestä ainoana mahdollisuutena puhdistuaksemme synneistämme sekä siitä valtavasta lohdutuksesta ja ilosta jonka Jumala taivaassa antaa niille jotka häntä rakastavat. Ilmapiiri oli hyvin vakava ja saarnan jälkeen viitisentoista kättä nousi ylös kysyessäni kuka ensimmäistä kertaa elämässään haluaa vastaanottaa Jeesuksen ja seurata häntä. Kiitos Jumalalle että saamme yhä julistaa evankeliumia! Sairaiden puolesta rukoiltuamme jaettiin myös ruokakassit jokaiselle tarvitsevalle.


Lauantaina kävimme jälleen Koplissa olevassa ”soppakeittiössä” jossa kahden tunnin ajan Vihtori ja Eija lauloivat miehille ja naisille jotka tulivat kadulta ruokailemaan tähän Herran avaamaan paikkaan. Tämäkin työ on alkanut samana vuonna 2009. Veimme myös sinne ruoka-avustusta.


Matkalla: Juha, Kalle, Vihtori, Eija

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva