Jeesus tuli jokaista varten 19.11.2015

Viro, Narva, 6.-8.11.2015
 
Jeesus tuli jokaista varten

 


Matka Viron Narvaan alkoi perjantaina, jolloin siirryin auton ja peräkärryn kanssa Viron puolelle Tallinnaan. Aamulla otin Elvi Vainosen mukaan tulkiksi Tallinnasta ja lähdimme ajamaan kohti Narvaa. Avustuskuormana Narvan seurakunnalle oli pääasiassa puurohiutaletta, makaronia ja kuivaherneitä, yhteensä n 1200kg. Lisäksi mukaan tuli seitsemän kappaletta vauvantarvikepakkauksia, hygieniatuotteita, villasukkia ja uusia kenkiä. Seurakunnan avustustyö kaupungin vähävaraisia kohtaan käsittää monenlaisen avun tarjoamista ja olemme saaneet osaltamme olla mukana tässä työssä monien vuosien ajan. 


Perille tullessamme totesin seurakunnan ”ruokavaraston” olevan lähes tyhjä paria laatikkoa lukuunottamatta. Seurakunta järjestää kerran kuussa lauantaisin evankeliointitilaisuuden, jonka jälkeen on myös ilmainen ruoka köyhiä varten. Jos on mahdollista he haluavat antaa myös jotain evästä mukaan tilaisuuksiin tulleille. Nyt siihen tuli jälleen mahdollisuus. Tämän lisäksi he tarjoavat kaksi kertaa viikossa ilmaisen ruoan tarvitseville.


Lauantain kokoukseen tuli n 80 henkeä paikalle. Pastori Sednev aloitti tilaisuuden, musiikkiryhmä lauloi muutamia lauluja ja minä saarnasin lopuksi Jeesuksesta joka tuli jokaista varten. Kerroin kuinka Jeesus kohtasi lapsia ja nuoria, työssäolevia miehiä ja äitejä. Hän kohtasi leskiä sekä huonomaineisia naisia, sairaita, korkeasti koulutettuja fariseuksia sekä hallitusmiehiä. Kerroin kuinka Jeesuksella oli sana heille jokaiselle ja kuinka hänellä oli voima muuttaa niiden elämä jotka sitä tahtoivat. Kerroin siitä kuinka hän on sama tänään ja kuinka hänet voi myös tänään kohdata. Kokouksen lopulla kymmenkunta ihmistä halusi tulla salin etuosaan rukoilemaan että Jeesus muuttaa heidän elämänsä! Ja vielä lähes samanverran henkilöitä nosti kätensä ylös salin takaosassa merkiksi samasta asiasta Herralle. Vain Jumala tietää  mitä sydämissä tapahtuu mutta sana vakuuttaa että ”jokainen joka avuksi huutaa Herran nimeä pelastuu”!   


Lauantai-iltana kävimme vielä tervehtimässä ja rohkaisemassa Elvin iäkästä, muutama vuosi takaperin leskeksi jäänyttä tätiä, ja saimme rukoillen siunata myös häntä.


Sunnuntain päiväkokous seurakunnassa oli jälleen koskettava. Seurakunnan ylistysryhmä on yksi parhaita joita olen tavannut ja oli helppo jälleen palvella yhdessä heidän kanssaan. Pastori Sednev ei itse ollut paikalla vaan hän jätti puhevastuun minulle. Puhuin psalmin 139 pohjalta Jumalan Hengen läsnäolosta elämässämme ja kokouksen lopussa rukoilin monien puolesta. Rukouspalvelu kesti pitkään ja jouduimme lähtemään sen päätyttyä samantien ajamaan kohti Tallinnaa ehtiäkseni laivalle ajoissa.  Kiitos Jumalalle tästäkin matkasta jossa Herran armosta ja armossa saimme viedä monenlaista apua Narvan seurakunnalle! 


Juha 

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva