Jumala, siunaa Latviaa! 06.03.2016

Latvia, 21.-25.2.2016
 
Jumala, siunaa Latviaa!

– Kuulumisia Latvian koulukierrokselta 21. – 25. 2.

Teimme koulutyön puitteissa erittäin onnistuneen reissun Latviaan. Vierailimme kaikkiaan 12 koulussa ja ajoimme maan halki Viron rajalta sekä Venäjän että Liettuan rajoille. Tiimin muodostivat konkarit Juha, Jukka, Merja sekä monitaitoinen tulkkimme Linda ja minä, Hannele.

 

Ohjelma koostui Jukan hulvattomista jutuista & tempuista, Daniel-näytelmästä ja latviankielisestä biisistä. Juha puhui rohkeudesta, joka syntyy luottamuksesta Jumalaan. Lopuksi hän pyysi lapsia laulamaan Latvian kansallislaulun. Koska laulu on rukous, jossa pyydetään Jumalaa siunaamaan Latvian tyttöjä ja poikia, lauloivat lapset tunteella – osa silmät kiinni ja käsi sydämellä: ”Dievs, sveti Latviju” Jumala, siunaa Latviaa. Vastaanotto kouluissa oli todella hyvä ja lämmin. Saimme jälleen uusia kontakteja ja tutustuimme baptistipastoriin, joka tekee Ropazin seudulla hengellistä työtä muutamassa koulussa ja lastenleireillä.


Ajomatkojen aikaan säät vaihtelivat tiuhaan ja kapeat mutkittelevat tiet olivat auraamattomia tai liejuisia. Tästä huolimatta matkat sujuivat ongelmitta ja aikataulujen mukaisesti. Pysyimme kaikki terveinä ja saimme tarpeeksi levättyäkin. Erityinen kiitos Jumalalle tiimin yhteydestä, hengestä ja innosta ja näystä!

 

Itselleni mieleen jäi viimeinen paikka eli Naukš?nun koulukoti, jossa meitä oli kuuntelemassa kymmenkunta nuorta. Tunnelma oli alkuun puolin ja toisin varautunut, mutta nuoret kuuntelivat hiljaa, kun Juha puhui ihmeitä tekevästä Jumalasta. He halusivat tietää, miksi olemme käymässä Latviassa ja aiommeko tulla uudelleen. Toivomme esirukousta juuri näiden nuorten puolesta, jotta he pelastuisivat ja Jumala siunaisi ja suojaisi heidän elämänsä.


Muistattehan rukouksin myös kevään tulevia matkoja, tiimien muodostumista ja niiden yhteyttä sekä myös työn taloudellista puolta ja uusia kontakteja kouluihin. 

 

Kiitollisena, Hannele

 


Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva