Herra kohtaa elinkautisia 09.02.2019

Latvia, Daugavpils 25.-28.1.2019
 
Herra kohtaa elinkautisia

Lähetysmatkalla Latvian Daugavpilsin vankiloihin tavoitimme kolmessa tilaisuudessa lähes seitsemänkymmentä vankia. Ensimmäiseen kokoukseen “Valkoinen Joutsen” vankilassa tulivat normaalivangit ja elinkautisvangit yhtäaikaa. Kuitenkin siten että elinkautiset olivat erillään parvekkeella. Heistä kaksi miestä halusi tehdä uskonratkaisun ja samoin normaalivangeista kaksi. Tämä on aina rohkea päätös vankien keskuudessa. 


Seuraavan tilaisuuden pidimme “alennetuille” elinkautisille jotka ovat tiukemman kurin alla. Heitä oli seitsemän miestä ja tilaisuus oli oikein hyvä. Päätimme sen yhteiseen rukoukseen vankien kanssa.


Toisessa vankilassa “Grievassa” kokoukseen tuli parikymmentä miestä. Kahden tunnin tilaisuuden jälkeen rukoilimme kolmen miehen kanssa jotka halusivat tulla uskoon. Ensimmäisen esirukouspalveluun tulleen miehen “rukouspyyntö” oli että me tulisimme uudelleen vierailulle. Tämä kuvaa vankien nälkää Herran puoleen.


Saimme viedä myös 1000kg elintarvikkeita Pelastusarmeija työhön ja pitää heille päiväkokouksen sunnuntaina. Väkeä oli paikalla runsaasti ja saimme rukoilla monien sairaiden puolesta.


Kiitollisina Herralle ja esirukoilijoille, Juha, Vihtori, Eija, Rosita ja Pavel