Positiivisia ongelmia Tallinnassa 24.02.2015

Viro, Tallinna, 7.2.2015
 
Positiivisia ongelmia Tallinnassa

Helmikuun viikonlopulle Tallinnaan oli suunniteltu kome tilaisuutta. Kokoukset Lasnamäelle ja Kopliin lauantaille sekä Maarduun sunnuntaiksi. Kuitenkin tulkkipulan takia sunnuntain Maardun kokous jouduttiin jo aikaisemmin peruuttamaan ja viimehetkellä myös Koplin tilaisuus tulkin äkillisen sairastumisen vuoksi. Tämä muodostui kuitenkin ”pelastukseksi” Lasnamäen kokousta ajatellen. Nimittäin Andrus Lukas jonka piti tulla palvelemaan musiikissa Lasnamäelle ilmoitti yllättäen ettei hänkään pääse tulemaan. Nyt kuitenkin alunperin Kopliin suunniteltu musiikkiryhmämme pystyi Vihtorin johdolla ottamaan vastuun Lasnamäen kokouksesta!


 Kokoukseen saapuikin ihmisiä todella paljon. Salissa oli istumapaikkoja 120:lle mutta parikymmentä ihmistä joutui myös seisomaan ja kymmenkunta oli vielä salin ulkopuolellakin. Tämä oli ongelma mutta kuitenkin positiivinen sellainen. Kuulijakunnassa oli runsaasti myös ensikertalaisia ja ylitäydessä salissa olikin odottava mutta melko passiivinen ilmapiiri. Vihtorin johdolla aloitettiin musiikilla ja sitten Merja kertoi kuinka hän oli parantunut edelliskerralla kokoksessa ollessaan. Myös Katja kertoi kuinka Herra oli parantanut hänet vakavasta sydänsairaudesta.  Eija lauloi pari laulua ja minä saarnasin lopuksi evankeliumia. Ilmapiiri kokouksen lopussa oli jo toisenlainen. Niinpä kysyessäni kuka haluaa ensimmäistä kertaa elämässään tehdä uskoontuloratkaisun niin ehkä viisitoista miestä ja naista nostivat kätensä ylös! Rukoilimme heidän kanssaan ja annoimme myös kirjallisuuta heille. Lopuksi rukoilimme myös monien sairaiden puolesta. Joku nainen toi myös kiitosaiheen rukousvastauksesta jonka oli saanut edelliskerran jälkeen. 


 Jumala joka sydämet tuntee tekee sen työn jonka vain Hän itse voi tehdä näissäkin ihmisissä. Me saarnaamme Jumalan sanaa joka synnyttää uskon Jeesukseen. Me johdamme heidät rukoilemaan Jeesusta koska ”jokainen joka huutaa avuksi Herran nimeä pelastuu” (Room 10:13). Me myös uskomme että Jumala itse vastaa lupauksestaan ilmestyä ihmiselle joka Häntä etsii! Tähän luottaen saimme jälleen kerran olla palvelemassa näitä ihmisiä. Kokouksen lopussa jaoimme vielä ruokakasseja niin paljon kuin meillä oli antaa. 


 Matkalla - Juha, Vihtori, Elina, Eija, Merja, Katja, Marjo 

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva