Vankiloissa jälleen 24.01.2023

Latvia 20.-23.1.2023
 
Vankiloissa jälleen

Kolmen vuoden jälkeen teimme jälleen evankeliointimatkan Latvian vankiloihin. Tauon jälkeen vankiloihin oli tullut uusia vankeja ja valtaosa “kokousväestä” koostui heistä. Oli hienoa julistaa evankeliumia tällaiselle joukolle. 


Jelgavassa paikalle tuli parikymmentä miestä ja heidän myönteinen asenteensa tilaisuuteen oli hyvin nähtävissä. Laulupuolella oli nyt vastuussa vain Vihtori Muhujärvi. Pavel Pesonen kertoi uskoontulostaan, Rosita Nyman todisti Herrasta ja minä päättelin kokousta lyhyellä saarnalla.


Kaikki miehet nousivat loppurukoukseen jossa pyydettiin Jeesusta elämän Herraksi. Varmasti monet olivat jo uskoontulleita mutta aina tilaisuuksissa on myös uskosta osattomia mukana.


Toinen tilaisuus oli sunnuntaina Riikan keskusvankilassa jossa oli myös kaksikymmentä miestä paikalla. Täällä jälleen todistettiin, saarnattiin ja laulettiin sekä kokouksen lopussa Vihtori johdatti väen yhteiseen rukoukseen johon kaikki yhtyivät. Koimme vahvan sanoman uppoavan kuulijoihin ja monet nuoret miehet avasivat sydämensä Herralle!


Tilaisuuden jälkeen ajoimme suoraan Riikan naistenvankilaan jossa saimme odotella yli tunnin ennen kuin vangit saapuivat paikalle. Kahdeksantoista naista joista vain kolme oli ennestään tuttuja tuli tilaisuuteen. Tilaisuudessa oli herkkä Jumalan rakkauden ilmapiiri ja monien silmät kostuivat kesken tilaisuutta ja sen lopulla. Kahta lukuunottamatta kaikki yhtyivät loppurukouksessa pyytämään Jeesusta elämänsä herraksi! Suurin osa naisista tuli myös henkilökohtaiseen rukouspalveluun. Oli ilmeistä kuinka Jumala haluaa näitä naisia kohdata ja antaa uuden mahdollisuuden Jeesuksen rakkaudessa.


 


Juha