Evankeliumi vangeille 30.06.2012

Latvia, 17.-21.5.2012
 
Evankeliumi vangeille

Vierailut Latvian eri vankiloihin olivat jatkoa helmikuun matkallemme jolloin kävimme neljässä Riikan vankilassa. Nyt vierailimme Daugavpilsissä, Jekabpilsissä ja jälleen Riikan naistenvankilassa. Ennen vankiloihin lähtemistä veimme ensin Latvian Kristillisen Mission leirikeskukseen ruokaa  1500 kg - kaurahiutaleita, jauhoja, jyviä, makaronia ja rinkeleitä. 


Menomatkalla kävimme myös tervehtimässä Pavelin 88 vuotiasta äitiä joka asuu yksinään ja elää rukoillakseen Jumalan antamassa tehtävässä.  


Daugavpils oli ensimmäinen ...


Daugavpilsissä kävimme kahdessa eri vankilassa joista toinen toimii 1700 luvulla rakennetussa vanhassa linnoituksessa. Vankilapastori Sergei toimii myös paikallisen Helluntaiseurakunnan pastorina. Hän tuli uskoon jo neuvostoliiton aikana ollessaan silloin armaijassa upseerina. Uskoontulo johti työpaikan ym menetykseen mutta Jumala avasi hänelle oven tehdä työtä vankilassa. Tämä työ menestyi niin hyvin että korkea-arvoiset vankilaviranomaiset Neuvostoliitosta tulivat tutustumaan työhön. Tämän vierailun jälkeen myös muualla Neuvostoliiton alueella alettiin avaamaan mahdollisuuksia tehdä hengellistä työtä eri vankiloissa.


Vierailut olivat hyviä ja monet vangit halusivat tehdä uskonratkaisun kokouksissa. Pavel Pesonen joka toimi myös tulkkinamme kertoi vangeille omasta elämästään ja kokemuksistaan ollessaan itse vankina Latviassa ennen uskoontuloaan. Tätä kuunneltiin tarkasti.


Kahden vankilakokouksen jälkeen meitä pyydettiin vielä pitämään yksi kokous Helluntaiseurakunnan nuorten rukous- ja ylistyspäivässä jossa nuoret koko lauantaipäivän viettivät aikaa Herran edessä. Myös siellä puhuimme, lauloimme ja kehoitimme nuoria viemään evankeliumia rohkeasti eteenpäin.


Sunnuntaiaamuna vierailimme ensin Jekabpilsin vankilassa ja sitten ajoimme 150 km Riikaan jossa illalla oli kokous naisille. Naistenvankilan pastori kertoi edellisen kokouksemme vaikuttaneen vankien elämään erityisellä tavalla. Hän itse ei ollut silloin paikalla mutta odotti nyt hyvin innokkaana tätä kokousta. Nyt saimme käyttöömme myös suuremman kokoussalin. Vihtori Muhujärvi johti jälleen kokousta, puhuimme, lauloimme ja saarnasimme Jeesuksesta. Kokouksen lopulla kymmenet naiset halusivat tehdä myös uskonratkaisun! Kiitos Herralle! Lopuksi vielä rukoilimme sairaiden puolesta ja vankilapastori itse todisti heti kuinka hänen vatsansa ja selkänsä paranivat. Vieläpä hän sai rukoillessamme Herralta ohjeet kuinka syödä terveellisemmin.  


Kaikissa vankiloissa oli hyvä vastaanotto. Ovet vankien pariin ovat avautuneet hyvin nopeasti Latviassa ja haluamme käydä näistä ovista yhä uudelleen.


Juha, Vihtori, Kalle, Eija, Pavel  Somistekuva