”Vanki neuvoi vartijaa” 12.06.2015

Lavia Valmiera, Daugavpils ja Viro Maardu 28.-31.5.2015
 
”Vanki neuvoi vartijaa”

Toukokuun vankilavierailut tehtiin Valmieraan ja Daugavpilsiin. Samalla saimme viedä peräkärryllisen kaurahiutaleita, näkkileipää, herneitä ja makaronia Daugavpilsin Pelastusarmeijan työn avuksi. Paluumatkalla sunnuntaina pidimme vielä kokouksen seurakunnalle Virossa Maardussa.


Valmieran vankilassa saimme perjantaina pitää kaksi kokousta joihin molempiin tuli kymmenkunta miestä joista monet  melko nuoria. Tilaisuudet olivat avoimet ja vastaanottavat ja vankilapastori olisi halunnut järjestää vielä kolmannenkin tilaisuuden mutta aikataulumme ei antanut tähän myötä koska emme olleet siihen varautuneet. 


Illaksi ajoimme vielä Daugavpilsiin ja purimme ruokakuorman joka oli vähän kärsinyt matkalla johtuen Latvian hiekkaisista tietöistä.


Lauantain ensimmäinen tilaisuus oli Grievan vankilassa jossa parikymmentä miestä oli tutussa kappelissa. Kuusi miestä oli ensikertalaisia ja yksi heistä halusi tehdä uskonratkaisun Herran puoleen! 


Lyhyen tauon jälkeen siirryimme ”Valkoinen Joutsen” vankilaan jossa ensimmäiseen tilaisuuteen saapui kaksikymmentä vankia ja viisi vartijaa. Lauloimme ja todistimme ja saarnasimme. Puhuin Apostolien teoista joissa  esiintyy maailman tärkein kysymys jonka esitti vanginvartija: ”Mitä minun tule tehdä että pelastuisin?”. Kysymykseen hän sai vastauksen vangilta: ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut niin myös sinun perhekuntasi.”  Näin me kaikki olemme ”samalla viivalla” pelastuksen suhteen. Kokoksen lopussa kolme nuorta miestä nosti heti kätensä ylös merkiksi siitä että he haluavat uskoa Jeesukseen!


Yllätykseksemme saimme pitää vielä toisenkin kokouksen ja nyt elinkautisvangeille.


Lisäyllätyksenä oli vielä se että saimme olla samassa tilassa heidän kanssaan istuen rinta rinnan sanankuulossa. Tilaisuudessa oli kaksikymmentäneljä miestä joista suurin osa jo tuttuja meille sekä vain yksi vartija. Parin tunnin kokouksen jälkeen otettiin jälleen useita valokuvia joita myöhemmin toimitetaan heille. 


Tilaisuuksien jälkeen ajoimme yötä myöden Tallinnaan joskin kesken matkan virkavaltakin halusi jostakin syystä meidän kanssamme hetken keskustella. Saimme loppujen lopuksi tukea määräsummalla heidä palvelutyötään jota he jumalanpalvelijoina   (Room 13:4) suorittavat. Kiitos Herralle esivallasta!


Sunnuntaina pidimme pitkästä aikaa Maardun seurakunnassa päiväkokouksen ja sen jälkeen suuntasimme laivalle ja kohti Suomea. 


Matkalla, Juha, Vihtori, Eija, Merja ja PavelSomistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva