"Seitsemän vankia halusi tulla uskoon …" 18.01.2015

Latvia, Riika, Daugavpils 8.-12.1.2015
 

Vuoden ensimmäinen matka tehtiin Latvian vankiloihin Riikaan ja Daugavpilsiin. Lisäksi veimme ruokatarvikkeita ja vatteita Norkalni leirikeskukseen ja Daugavpilsin pelastusarmeijalle yhteensä noin 800kg. 


Rigan keskusvankilassa kokouksessa oli mukana parikymmentä miestä, joista suurin osa oli ensimmäistä kertaa kokouksessamme. Kolme miestä halusi tehdä uskonratkaisun tilaisuuden lopussa. Otimme myös valokuvia miehistä jotka halusivat sitä. Näitä kuvia voidaan myöhemmin toimittaa heille vankilapastorin välityksellä. Brasas:in vankilassa pidimme toisen tilaisuuden. Tässä vankilassa miehiä kokouksessa oli viisitoista ja heistä suurin osa jo uskoontulleita. Julistimme Jumalan sanaa, todistimme Herran teoista ja lauloimme. Lopussa rukoilimme mm. erään HIV positiivisen henkilön puolesta. Illaksi ajoimme Daugavpilsiin.


Lauantaina ensimmäisessä kokouksessa Grivan vankilassa saimme aikaa yli kaksi tuntia. Kaikki puhuivat tai lauloivat ja kertoivat Herrasta. Puolet tilaisuuden miehistä olivat ensikertalaisia. Yksi heistä halusi myös antaa elämänsä Herralle ja saimme rukoilla hänen puolestaan.


Valkoinen Joutsen vankilassa saimme erikoisen kuulijakunnan. Vankeja oli paikalla kolmekymmentä ja vartijoita yksitoista. Lisäksi vankilan muutakin henkilökuntaa kävi paikalla laulujen äänten kutsumana. Tilaisuus oli levoton vankien keskustellessa toistensa kanssa tilaisuuden aikana. Kuitenkin he välillä myös hiljentyivät kuuntelemaan ja näin varsinkin Eijan laulujen aikana. Saarnan lopussa kysyessäni kuka haluaa tehdä ratkaisun Jumalan puoleen eräs romanimies, joka oli vihaisesti tuijottanut meitä koko kokouksen ajan, nosti välittömästi kätensä korkealle ylös! Sen jälkeen alkoi nousta myös muita käsiä ja juuri näiden ”levottomienkin” käsiä. Seitsemän vankia halusi tulla uskoon ja rukouksen jälkeen myös romanimiehen synkkä ilme muuttui valoisaksi ja hymyileväksi. Vangit kiittelivät meitä vierailusta ja me kiitimme Jumalaa siitä mitä hän teki!


Sunnuntaina pidimme myös Pelastusarmeijassa päiväkokouksen sekä veimme heille mm puurohiutaleita ja herneitä. Pari päivää aiemmin heidän kokkinsa oli sanonut puurotarvikkeiden olevn kokonaan loppu ja nyt apu tuli heille juuri oikeaan aikaan!


Matkalla - Juha, Vihtori, Eija, Merja, Pavel 

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva