700 lasta, 15 koulua, 3 päivää 30.12.2014

Latvia, 7.-11.12.2014
 
700 lasta, 15 koulua, 3 päivää

Jumalan avaama ovi Latvian kouluihin oli jälleen vilkkaassa käytössä joulukuun alussa kun koulutyöryhmä vieraili Latviassa viidessätoista eri koulussa kolmen päivän aikana. Monipuolisessa ryhmässä olivat Satakunnan koulupastori Jukka Mäkinen ja vaimonsa Merja Sastamalasta, Pavel Kangasniemeltä, Hannele Tampereelta, Viktorija Daugavpilsistä Latviasta ja Linda Pälkäneeltä tulkkina. 


Yhteisenä näkynä ja missiona oli viedä evankeliumin sanoma kouluihin. Täällä kertaa saimme mukaamme myös Latvialaisen sisaren Viktorijan joka omassa seurakunnassaan tekee lastentyötä ja hän vastasi nyt tilaisuuksien musiikkipuolesta. Viisi koulua jokaiselle päivälle varmisti rankan aikataulun, kun ottaa vielä huomioon siirtymiset kouluista toiseen tilaisuuksien välillä sekä yöpymiset eri paikkakunnilla. Kiitos Herralle kaikki kuitenkin onnistui erittäin hyvin! Draama, laulut ja sanoma Jumalan rakkaudesta ja Jeesuksen merkityksestä saatiin viedä jälleen uusille oppilaille. Opettajat ja oppilaat olivat hyvin kiitolliset vierailuista ja ainoana harmina oli se ettei ohjelman tiiviyden vuoksi ollut aikaa jäädä keskustelemaan kaikkien halukkaiden kanssa. 


Järjestellessämme tätä viikkoa saimme kuulla että myös noin kolmekymmentä muuta koulua olisi halunnut ryhmämme vierailun! Tämä tuo vahvan viestin siitä kuinka ovi on nyt auki evankeliumin viemiselle Latvian nuorille ja lapsille. Tämän näyn vieminen Latvian seurakuntiin on ensiarvoisen tärkeää. Yhteistyössä Latvian Helluntailiikkeen kanssa olemme järjestämässä ”Näky päivää” ja seminaaria asian hyväksi. Tammikuussa järjestetään seminaari johon kutsutaan eri seurakuntien pastoreita ja vastuunkantajia kuulemaan asiasta. Tämän yhteydessä annetaan lisäksi opetusta heidän raamattukoulunsa oppilaille kouluissa tehtävästä työstä. Tapahtumaan tulevat opettamaan myös Leevi Ahopelto, Jukka Mäkinen ja Kari Korhonen. - Raamattu kertoo kuinka Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä satoa korjaamaan.” - Tämä rukous saa olla myös meidän sydämissämme, rukous siitä että Latviasta nousee työmiehiä myös tälle valtavalle pellolle! 


Juha 

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva