”Juna matkalla kadotukseen ...” 04.05.2013

Latvia vankilat 18.-21.4.2013
 
”Juna matkalla kadotukseen ...”

Huhtikuussa saimme käydä jälleen Latvian vankiloissa ja nähdä vankien halukkuuden kuulla ja vastaanottaa evankeliumin sanoma. Ensimmäinen kohteemme oli Daugavpilsin vankila jossa kuulemaan saapui toistakymmentä miestä. Paikallinen vankilapastori sanoi että tällainen kokous on näille miehille todennäköisesti ainutkertainen mahdollisuus kuulla evankeliumi. He tarvitsevat erikoisluvan päästäkseen kokoukseen ja tuomionsa aikana tuskin saavat enään toista tilaisuutta. Todistusten laulujen ja saarnan jälkeen pastori halusi myös kertoa kokouksen aikana saaneesta näystä koskien Latvian vankiloissa tehtävää hengellistä työtä. ”Näyssä Jeesus kutsui luokseen ihmisiä asemalle pysähtyneestä junasta joka oli täynnä vankeja. Juna oli matkalla kohden kadotusta johon jokainen ihminen ilman Kristusta on menossa. Näyssä jotkut jäivät junasta pois ja jotkut jatkoivat matkaa.” Nämä miehet halusivat hetken päästä kaikki tulla Jeesuksen luokse ja rukoilimme yhdessä kaikkien kanssa. Lopuksi ylistimme yhdessä Jumalaa ja olimme kaikki hyvin kosketettuja tapahtuneesta. Poislähtiessämme pastori vielä tähdensi tällaisten kokousten merkitystä meille.


 


Toinen vankila oli Jelgavassa jossa olimme nyt ensimmäistä kertaa. Vankilapastori oli järjestänyt tilaisuuden urheilusaliin jonne tuli kolmisenkymmentä miestä. Pavel Pesonen kertoi kuinka hän nuoruudessaan oli ollut vankina samassa vankilassa ja kuinka häntä oli myös ammuttu vartijoiden toimesta eräässä tilanteessa. Pavelin jalkaan ja rintaan oli osunut luoti mutta Jumala oli varjellut häntä jo sillon vaikka hän ei vielä ollut uskossa. Pavelin äiti oli rukoillut poikansa puolesta! Monet vangit halusivat kokouksen lopussa rukoilla Jeesusta pelastajakseen. Lähtiessämme sovimme vankilapastorin kanssa myös seuraavasta vierailusta vankilaan.


Kolmas vankila oli Riikassa. Skirotova niminen paikka jossa Pavel myöskin on ollut nuoruudessaan vankina. Tässä vankilassa ei ole vankilapastoria eikä kokousta ollut edes ilmoitettu etukäteen. Kuitenkin paikalle tuli viitisentoista miestä. Myös täällä vangit kuuntelivat tarkkaavaisesti Jumalan rakkaudesta ja armosta Jeesuksessa. Kokouksen lopussa kymmenkunta miestä halusi tehdä uskonratkaisun ja pyysivät Jeesusta elämänsä herraksi! Mahtavaksi rohkaisuksi tilaisuuteen saapui vielä eräs vanki joka oli tullut uskoon ryhmämme edellisen vierailun aikana tammikuussa. Hän koko sydämestään ylisti nyt Jumalaa laulujen aikana ja halusi tulla tervehtimään meitä kaikkia.


Paluumatkalla sunnuntaina kävimme myös pitämässä kokouksen Virossa Maardussa seurakunnassa joka oli nyt neljä vuotta vanha. Tämä tilaisuus oli myös vahva ja Jumalan Henki kosketti monia seurakuntalaisia.


Juha, Vihtori, Kalle, Eija, Pavel

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva