"Niin alhaalla kenkään ei kulje ..." 30.08.2013

Viro, Tallinna 14.-15.6.
 

Kesäkuun viikonvaihde Tallinnassa piti sisällään Lasnamäen tilaisuuden sekä Tallinna Koplin kaupunginosassa olevan Söbra Käsi (Ystävän Käsi) yhdistyksen järjestämän köyhien ja syrjäytyneiden ruoanjakotilaisuuden.


 Lasnamäen tilaisuuteen tuli toistasataa kuulijaa joista kymmenet ovat tulleet uskoon tilaisuuksissamme. Kuulijoiden joukko koostuu monesti iäkkäämmistä ihmisistä jotka ovat myös ruoka-avun tarpeessa. On kuitenkin ilahduttavaa nähdä kuinka vastaanottavaisia he ovat myös Jumalan sanalle. Kuulijoiden vakavuus kuunnella evankeliumia ja halu aidosti rukoilla Jeesusta auttamaan ja pelastamaan heidät on aina koskettavaa. Vihtori ja Eija lauloivat ja todistivat Herrasta, minä saarnasin evankeliumia ja lopuksi jälleen rukoilimme kymmenien kanssa jotka ensimmäistä kertaa elämässään halusivat tehdä uskonratkaisun. Jumalan sana vakuuttaa että ”jokainen joka avuksi huutaa Herran nimeä pelastuu” ja tähän luottaen halusimme siunata heitä ja rohkaista tulemaan myös muihin tilaisuuksiimme.


 Lauantaina vierailimme Liivi Reilsonin perustamassa ja johtamassa Söbra Käsi keskuksessa jossa neljästi viikossa jaetaan ruokaa Koplin ”kadun asukkaille”. Kahden tunnin ruokailuajan kuluessa keskuksessa käy 150-200 miestä ja naista jotka saavat lämpimän ruoan ja teen ja toisinaan myös ruokapaketin mukaansa poislähtiessään. Tämän kahden tunnin aikana on mahdollisuus laulaa ja todistaa näille ruokavieraille Herrasta. Olimme ilman tulkkia paikalla mutta Eijan ja Vihtorin venäjänkieliset laulut koskettivat kuulijoiden sydämiä. Meidän sydämiämme koskettivat näiden miesten ja naisten näkeminen joiden elämä on inhimillisesti katsoen toivotonta ja tuhoon menevää. Jumalan silmissä he ovat kuitenkin yhtä kalliilla hinnalla ostetut kuin kuka tahansa muu. Evankeliumin vieminen tuo heille mahdollisuuden kokea Jumalan ihme. Vanha laulu sanoo ”Niin alhaalla kenkään ei kulje ettei siellä Jeesus ois.”. Haluamme tukea myös tätä työtä mahdollisuuksiemme mukaan. 

 Näin saimme viedä evankeliumia ja ruokaa köyhien pariin tämänkin viikonvaihteen aikana.

    

 Juha, Vihtori ja Eija

 

Somistekuva

Somistekuva