Riikan vankiloissa 12.03.2012

Riika 24.-27.2.2012
 
Riikan vankiloissa

Helmikuun viimeiseksi viikonlopuksi oli sovittu matka Riikan vankiloihin.  Latviassa on yhteensä 6500 vankia 14 vankilassa mukaan lukien naisten- ja nuortenvankilat.  Näistä neljään vankilaan meillä oli kunnia viedä evankeliumia.

 

Tätä työtä jo yli 20 vuotta tehnyt Vihtori Muhujärvi ja neljä vuotta hänen kanssaan hengellistä työtä tehnyt Pentti Arvola osallistuvat matkaan Juha Kotisaaren, Merja, Eija Riikolan sekä Zanna Vallerin kanssa.  Matka oli tällä kertaa kuin maaperän kartoittamista: missä ovat ne ovet, mistä pitäisi astua sisään? Matkan varrella tavattujen vankilatyöntekijöiden kautta selvisi, että säännöllistä sielunhoitoa ja kokouksia on, mutta puhdasta evankeliumityötä tällä hetkellä tehdään vain vähän. 

 

Pääsy vankiloihin Latviassa ei ole helppoa ilman kutsua paikalliselta pastorilta. Paikallinen vankiloiden pääpastori järjesti meille kokoukset neljään vankilaan lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Lupienkin kanssa sisäänpääsy jokaiseen vankilaan kesti 20 - 40 minuuttia.

 

Pienimmässä vankilassa oli 300 vankia ja suurimmassa 1700. Ensimmäisessä vankilassa, missä vierailimme, ei tällä hetkellä ole varsinaista vankilapastoria, mutta vapaaehtoiset mahdollisuuksiensa mukaan käyvät paikalla. Kokouksissa oli 20 - 40 vankia. Vihtori, Eija ja Merja kertoivat lyhyet todistuksensa Jumalan ihmeistä omassa elämässään.  Vihtori sekä Eija lauloivat venäjäksi ja niin kuin aina, niin myös tällä kertaa musiikki, laulut ja evankeliumin saarna koskettivat ihmisiä. Kaikissa vankiloissa oli niitä, jotka halusivat tulla Jumalan lapsiksi tai uudistaa oman liittonsa hänen kanssaan. 

 

Suurimmassa suljetussa vankilassa kävi ilmi, että kahdeksasta esirukoiltavaksi tulleesta vangista kolme oli uskossa. Jossain heidän elämänsä vaiheessa Jumala oli siirtynyt taka-alalle, eikä ollut heille enää elämän tärkein asia. Vihollinen oli päässyt varastamaan, hävittämään ja tappamaan. Kiitos Herralle hänen armostaan - kaikki kolme uudistivat liittonsa Jumalan kanssa ja aloittivat uudestaan. 

 

On ihana nähdä tätä kaikkea ja olla osa sitä suunnitelmaa, mikä Taivaan Isällä on.

 

Kiitos esirukouksistanne!  

 

Joskus matkat ovat vaativia fyysisesti ja henkisesti. Silloin rukoustuki on erityisen tärkeä. Jos et itse voi lähteä matkalle mukaan, on hyvä, kun

 

rukoilet niiden puolesta, jotka siellä ovat. Jokainen meistä nytkin sai tuntea, miten esirukous vaikutti ja kantoi meitä!

 

Zanna