Avustusmatka Itä-Viroon 10.11.2014

Viro, Iisaku, Narva
 
Avustusmatka Itä-Viroon

Kahden päivän matka Viroon aloitettiin tiistaina käymällä Lootuse Küla -  kuntoutuskeskuksessa lähellä Tallinnaa. Kartoitimme mahdollisuuksia tukea heidän toimintaansa ja tutustuimme siihen lisää.


Keskiviikkona suuntasimme pääkohteisiimme Itä-Viroon jossa ensimmäinen oli Iisakussa sijaitseva kuntoutuskeskus. Olemme tukeneet keskuksen toimintaa aiemminkin. Keskuksessa oli nyt vajaa kymmenen miestä. Tilojen laajennus ja kunnostustyöt olivat menossa mutta saimme silti pitää miesten kanssa pienen kokouksen ja rukoilla heidän puolestaan. Jo ennen kokousta automatkalla rukoillessamme oli noussut ajatus ihottumasta jonka Herra haluaa parantaa. Viimeinen mies joka oli paikalla oikeastaan vain sattumalta kertoi hänelle tulleesta ihottumasta joka huolestutti häntä. Saimme julistaa hänelle terveyttä Jeesuksen nimessä uskoen Herran kohtaavan häntä. Yksi keskuksen miehistä ilmaisi myös halunsa tehdä selvän ratkaisun ja antaa elämänsä Herralle! Jätimme myös ruokatarvikkeita ja kenkiä keskukseen.


Illaksi ajoimme Narvaan jonne jätimme n 600kg ruokaa seurakunnan köyhien ruokkimistyötä varten. Pidimme myös iltakokouksen jonne tuli lähes sata ihmistä koolle. Merja käytti puheenvuoron, Eija lauloi, Elvi tulkkasi ja minä saarnasin evankeliumia. Useita ihmisiä tuli myös rukouspalveluun ja eräs mies tahtoi myös tehdä uskonratkaisun! 


Torstaina paluumatkalla Tallinnaan kävimme vielä Auveressa olevassa kuntoutuskeskuksessa jossa myös pidimme pienen tilaisuuden ja rohkaisimme miehiä Jumalan sanalla. Myös tänne jätimme ruoka-avustusta. 


Juha, Merja, Eija ja Elvi  Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva