"Antakaa niin teille annetaan" 27.05.2015

Viro, Lasnamäki 8.9. ja Narva 13.-14.5.2015
 

Lasnamällä toukokuun kokous osui samalle päivälle kuin Venäjällä vietettävä voitonpäivä, jossa juhlitaan toisen maailmansodan päättymistä Saksan antautumiseen. Myös Lindakiven kulttuuritalossa oli meidän kokouksemme kanssa rinnakkaistilaisuus tälle asialle. Kuitenkin saliin tuli jälleen toistasataa kuulijaa ja osallistujaa. Lauloimme, todistimme ja saarnasimme Herrasta sekä siitä voitosta joka on suurin kaikista! Rukoilimme myös monien puolesta. Eräs arvokkaan näköinen nainen halusi käyttää puheenvuoron tilaisuuden lopussa. Hän kertoi olevansa ortodoksikirkon ryhmien ohjaaja sekä mm hermolääkäri. Hän kiitti meitä toiminnastamme ja kehoitti voimakkaasti ihmisiä tulemaan kokouksiimme! Lisäksi hän pyysi esirukousta omasta puolestaan. Lopuksi jaoimme myös ruokakassit kaikille. 


Joskus laskeskelin tällaisen tilaisuuden järjestämiskustannuksia ja tulin seuraavaan tulokseen. Laskien mukaan neljän hengen matkakustannukset ja auton, salinvuokran, ilmoituskulut sekä tulkin kustannukset niin yhden matkan hinnaksi tulee 500-600 euroa. Tämä summa mahdollistaa sen että voimme jakaa 600-800 euron edestä ruokakasseja tarvitseville sekä pitää heille täysipainoisen evankeliointikokouksen rukouspalveluineen sekä kirjallisuuden ja äänitteiden jakamisen. Tämä on mahdollista siksi että lähes kaikki ruokatarvikkeet mitä jaamme on tullut meille lahjoituksina. Tämä on Jumalan ihmeellistä huolenpitoa näistä Lasnamäen vanhuksista ja köyhistä ihmisistä. - ”Antakaa niin teille annetaan” sanoi Jeesus. 


Seuraavalla viikolla kävin myös Viron Narvassa viemässä seurakunnalle 1400kg ruokatarvikkeita (kaurahiutaleita, makaronia, näkkileipää) joita he jakavat kaupungin köyhille. Narva on Viron työttömyystilastojen kärkeä. Tallinnaan verraten sen työttömyysluvut ovat yli seitsemänkertaiset. Seurakunta järjestää säännöllisesti kokoustilaisuuksia joiden yhteydessä jaetaan myös ruokakasseja mikäli seurakunnalla on mitä jakaa. Nyt varasto näytti olevan tyhjä, eli ajoitus oli kohdallaan.


Pidin myös keskiviikkoillan kokouksen seurakunnassa. Tilaisuudessa oli n 70 henkeä. Narvan ylistysryhmä on yksi parhaita joita olen tavannut ja Herran henki oli voimakkaasti läsnä kokouksessa. Saarnasin Jeesuksen taivaaseen astumisesta sekä sen merkityksestä meille. Rukoilin monien sairaiden puolesta ja Jumala voima kosketti heitä. On suuri ilo aina vierailla tässä seurakunnassa.


Seuraavana aamuna kun piti lähteä paluumatkalle havaitsin että autoon ja peräkärryyn oli yöllä murtauduttu. Auton takalasi oli hajoitettu ja saaliiksi otettu kahdet vanhat aurinkolasit. Menetys oli olematon mutta jälleen tuli lisävaivaa sekä uuden lasin korjauskustannukset. Nämä pienet pistot mitä pimeyden taholta joskus tulevat eivät kuitenkaan voi riistää sitä iloa mitä sisimmässään saa kokea siitä kun näkee että Herra on työssä mukana. 


Kiitollisena jälleen esirukoilijoille, uhraajille ja ennenkaikkea Jumalalle hänen suuresta armostaan! JuhaSomistekuva

Somistekuva

Somistekuva

Somistekuva